שתף קטע נבחר

3 מתכונים מהמטבח היווני

סופלקי, סיגרים ממולאים בתרד וגבינת ריקוטה וגם לברק ממולא על סופריטו תפוחי אדמה ברוטב בשמל: שלושה מתכונים של שף

  

סופלקי

המרכיבים (ל-4 מנות):

1/2 1 ק"ג חזה טלה נקי

3 גזרים, חתוכים לקוביות

1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות

4 יחידות סלרי, חתוכות לקוביות

4 עלי דפנה

4 פלפל אנגלי

7 שיני שום, קלופות שלמות

4 ענפי טימין

1/2 צרור נענע

1/2 צרור כוסברה

3 כפות מלח

לסלט גריל -

2 עגבניות

1 פלפל ירוק חריף

1 בצל לבן גדול, חתוך לרצועות עבות

להגשה -

לחם פרנה או פוקצ'ה

מעט שמן זית

מלח, פלפל

1/2 לימון

150 גר' טחינה 

2 כפות עמבה

 (צילום: אתי פריד) (צילום: אתי פריד)
(צילום: אתי פריד)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הטלה - בסיר רחב שמים את הבשר, את ירקות השורש, השום, הטימין והמלח ויוצקים מים עד לכיסוי. מבשלים במשך כשעה וחצי על אש נמוכה עד שהטלה רך.
  2. מסירים את הסיר מהאש, מוציאים את הטלה ומעבירים למקרר לשעה. על גריל פחמים צולים את הבשר עד להזהבה, ומפרקים אותו לחתיכות.
  3. מכינים את הסלט - צולים את הירקות על הגריל עד להשחמה, מסירים מאש וקוצצים גס.
  4. מרכיבים את המנה - מסדרים את הסלט על לחם הפרנה, יוצקים מעל שמן זית, לימון, מלח ופלפל. מעליו מניחים את חזה הטלה, יוצקים את הטחינה ואת העמבה, מוסיפים את הכוסברה והנענע.

 

סיגרים

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 חבילת עלי סיגר

1 ק"ג תרד (מומלץ טורקי)

500 גר' גבינת ריקוטה

200 גר' גבינת פרמזן, מגוררת

100 גר' פירורי לחם

10 יח' עלי מרווה, קצוצות דק

50 גר' פיסטוקים, טחונים

100 גר' קמח לבן

1 בצל לבן גדול, פרוס דק

שמן זית לטיגון

מלח, פלפל - לפי הטעם

להגשה -

צלוחית קטנה עם צזיקי

סלט ירקות, חתוכים גס

 (צילום: אתי פריד) (צילום: אתי פריד)
(צילום: אתי פריד)

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן במשך כ-4 דקות עד לריכוך. מסננים את התרד מנוזלים וקוצצים דק. מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים לקערית הקמח מים, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומברישים את דפי הסיגר. מסדרים מעל את המלית , סוגרים ומגלגלים.
  3. מחממים סיר עמוק עם שמן, כשהשמן חם מאוד מכניסים פנימה את הסיגרים ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.
  4. הגשה - מסדרים את הסיגרים על צלחת, ומגישים לצד צזיקי וסלט ירקות חתוך גס.

 

דג לברק ממולא על סופריטו תפוחי אדמה

למרכיבים (ל-4 מנות):

4 דגי לברק בינוניים (עד 400 גר' לדג), נקיים מבטן ומקשקשים ובלי ראש

צרור כוסברה, קצוצה דק 

צרור רוזמרין, קצוץ דק

צרור מרווה, קצוצה דק

5 עלי מרווה, קצוצים דק

10 שיני שום, קלופות שלמות

200 מ"ל שמן זית

5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

5 זוקיני, פרוסים לטבעות עבות

3 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים

300 גר' תרד טורקי

מעט שמן זית

מלח, פלפל

לרוטב בשמל -

100 גר' קמח

100 גר' חמאה

1 ליטר חלב

1 אגוז מוסקט טחון

100 גר' גבינת פרמזן מגורדת

 (צילום: אתי פריד) (צילום: אתי פריד)
(צילום: אתי פריד)
 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים 6 שיני שום, ומערבבים עם הירוקים ועם 200 מ"ל שמן זית. ממלאים כל דג בשלוש כפות מהמלית.
  2. חורצים כל דג בשלושה פסים בעזרת סכין, מושכים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
  3. מכינים את הסופריטו - מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים במשך 10 דקות, ומטגנים יחד עם הזוקיני בשמן עמוק עד להזהבה. מקפיצים את הבצל על מחבת משומנת בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים 4 שיני שום פרוסות ואת תפוחי האדמה, הזוקיני, תרד, מלח, פלפל ו-5 עלי מרווה.
  4. מכינים את רוטב הבשמל - במחבת על אש נמוכה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד ליצירת עיסה בעלת מרקם אחיד, ובזילוף איטי מזלפים את החלב עם מטרפה על מנת שלא יהיו גושים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, מוסיפים את גבינת הפרמזן המגורדת ומבשלים עד לקבלת קוטב סמיך.
  5. מרכיבים את המנה - מסדרים את הסופריטו על צלחת עמוקה, יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומעליו מניחים את הדג. מזלפים מעל שמן זית ומגישים לצד סלט עשבים.

 

מסעדת "אברטו" מגדרה של השף אסף שטרן תקיים ב-30 ביולי (החל מהשעה 18:00) ערב שכולו מנות המטבח היווני. להזמנות: 08-6680066

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתי פריד
מתכונים לאוכל יווני שאפשר להכין בבית
צילום: אתי פריד
מומלצים