שתף קטע נבחר

מכה למדינות מזרח אירופה: "חייבות לקלוט פליטים"

בית הדין העליון של האיחוד האירופי צפוי לאמץ חוות דעת רשמית שלפיה סירובן של סלובקיה והונגריה לקלוט מהגרים כמו שאר מדינות האיחוד מפר את התחייבויותיהן - ומשולל יסוד. הן מזהירות כבר שנים שקליטת מוסלמים תמיט אסון תרבותי וביטחוני על אירופה

יועצו של בית הדין העליון של האיחוד האירופי דחה היום (ד') את טענות סלובקיה והונגריה נגד חיובן של מדינות באיחוד לקלוט פליטים ומהגרים במסגרת תוכנית החלוקה שקבעה בריסל. זו מכה למדינות מזרח אירופה בקרב שהן מנהלות נגד עמיתותיהן באיחוד.

ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן (משמאל) (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן (משמאל)(צילום: EPA)

שתי המדינות, הזוכות לתמיכה מפולין, דרשו מבית הדין לבטל את התוכנית שגיבש האיחוד האירופי בשנת 2015, תוכנית שלפיה כל מדינה החברה באיחוד האירופי תחויב לקלוט מספר מסוים של פליטים כדי להפחית את הלחץ הכבד על יוון ואיטליה, שתי המדינות המשמשות כשערי הכניסה של מהגרים לאירופה דרך הים התיכון.

 

הפרקליט הראשי של בית הדין, ייבס בוט, דחה את הטיעונים שהציגו ברטיסלבה ובודפשט, שלפיהם המכסות שקבע האיחוד האירופי אינן חוקיות. "ההחלטה שבמחלוקת עוזרת באופן אוטומטי להקל את הלחץ הכבד על מערכות קליטת הפליטים באיטליה וביוון על רקע משבר המהגרים של קיץ 2015, ולכן התוכנית היא צעד הולם להשגת המטרה שלשמה היא גובשה", אמר.

 

פסיקה סופית של בית הדין צפויה להימסר אחרי חופשת הקיץ. בית הדין אינו מחויב לאמץ את חוות הדעת של היועץ, אבל בדרך כלל הוא עושה זאת.

מהגרים מנסים להיכנס לשטח הונגריה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
מהגרים מנסים להיכנס לשטח הונגריה(צילום: MCT)

ממשלות פולין והונגריה סירבו להשתתף בתוכנית ולקלוט ולו מהגר אחד. סלובקיה וצ'כיה התחמקו גם הן והסבירו זאת בחששות ביטחוניים על רקע העלייה בפיגועים האיסלאמיסטיים במדינות האיחוד האירופי בשנים האחרונות. חוסר רצונן לעזור לאיטליה וליוון ולמדינות עשירות יותר באיחוד האירופי כגון גרמניה, שקלטו מאות אלפי מהגרים בשלוש השנים האחרונות, הוביל לעימותים מרים בין מדינות האיחוד האירופי והחלישו את אחדותו.

 

בחודש שעבר פתחה הנציבות האירופית בהליכים משפטיים נגד פולין, הונגריה וצ'כיה בגין אי מילוי חובותיהן המשפטיות. הנציב לענייני פליטים באיחוד האירופי, דמיטרי אברמופולוס, בירך היום על חוות הדעת של יועץ בית הדין. "אף לא אחד מהטיעונים שהציגו שתי המדינות מצדיק אי יישום של תוכנית הפליטים", אמר.

 

רק השנה הגיעו לאיטליה כ-94,400 מהגרים דרך הים. האיחוד האירופי הקצה כספים וחומרי סיוע נוספים לאיטליה וקרא למדינות האיחוד להגדיל את מספר המהגרים שהן קולטות מאיטליה, אבל במזרח אירופה ממשיכים להתנגד. ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן הוא ממובילי הקו הנוקשה של מדינות המזרח, והוא מזהיר כי קליטת מהגרים מוסלמים תמיט אסון תרבותי וביטחוני על אירופה הנוצרית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ראש ממשלת הונגריה אורבן
צילום: AFP
מומלצים