שתף קטע נבחר

ביהמ"ש העליון דחה את ריקון מכל האמוניה לספטמבר

בית המשפט העליון דחה את מועד ריקון המכל ל-18 בספטמבר בכל דרך שיאשר המשרד להגנת הסביבה. אתמול טענה המדינה כי לא ניתן לרוקן את המכל עד ה-31 ביולי בצורה בטיחותית

 

 

ממשיכים לעכב את ריקון המכל: בית המשפט העליון החליט הבוקר (ה') להאריך את מועד ריקון האמוניה עד לתאריך ה-18 בספטמבר בכל שיטה בטיחותית שיאשר המשרד להגנת הסביבה.

  

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

חיפה כימיקלים הפעילה מזה שנים את מסוף האמוניה הארצי אליו הייתה מגיעה כמידיי חודש אוניה שנשאה כ-16 אלף טון אמוניה. לאור הסיכון וקרבתם של המסוף והמכל לאוכלוסיה של כחצי מיליון בני אדם באזור חיפה היה חשש כי פגיעה במכל עלול להוביל לאסון.

 

לבקשת עיריית חיפה, נעתרו בתי המשפט והורו למפעל לרוקן את המכל. לאחר ערעורים שהגיעו עד לבית המשפט העליון, הורה בית המשפט כי המכל ירוקו עד ה-31 בחודש יולי, והעיר כי ניתן יהיה להגיע להסדרים שונים באמצעות משרדי הממשלה הרלוונטים להגדלת כושר היצור העצמי של גופים אחרים, דוגמת חברת חשמל לטובת צרכנים אחרים במשק.

  

אמש הגיבה המדינה לבקשה לדחות  את ריקון המכל עד תחילת ינואר 2018. בית המשפט כתב בפסק הדין כי "ראוי שהיועץ המשפטי לממשלה שהוא צד בהליך הפלילי שבפנינו יהיה מחויב בקביעות פסק דיננו זה. בהקשר זה יש להדגיש שוב כי למכל אין היתר בנייה ולפעילות המערערת אין לכאורה גם רישיון עסק". ואילו המדינה טענה כי "הסיכון הנשקף מריקונה של כמות האמוניה שנותרת במכל בשלב זה באופן מהיר שאינו מבוקר מקיים סיכון ממשי לבריאות הציבור והסביבה שלא לצורך". בית המשפט דחה את הערעור של חברת חיפה כימיקלים והורה כאמור לרוקן את המיכל בתוך חודש וחצי.

 

בית המשפט ציין בהחלטתו כי "לא ניתן לייתן יד להתנהלות שכזו, בהתחשב בכך שטובת הציבור ובטיחותו היא בראש מעייננו - נצעד באותו נתיב בו הלכנו עד כה ונאשר דחייה נוספת ואחרונה לריקון סופי ומוחלט של המיכל עד לתאריך 18 לספטמבר, בכל שיטה שהמשרד להגנת הסביבה ורשויות הביטחון יאשרו".

 

במקביל, הבוקר נודע כי חברת כימיקלים לישראל (כיל) שבשליטת עידן עופר מצאה פתרון זמני למצוקת האמוניה שהמשק נקלע אליה באמצעות ייבוא עצמאי של חומר הגלם שמאוחסן במכלים ייעודיים (איזוטנקים).

 

מחיפה כימיקלים נמסר: "חיפה כימיקלים החלה בהליך ריקון המכל, אשר אינו פועל מתאריך 23 במארס, כפי שהנחו הרגולטורים, ותמשיך בהליך הריקון על פי האישורים הנדרשים. מפעלי החברה מושבתים מזה ארבעה חודשים והיא ממתינה לפתרון חלופי, מידי וישים לאספקת אמוניה, החברה לא תוכל להמשיך במצב הנוכחי עוד ימים רבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים