שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך עוצב בית חלומות כפרי בהוד השרון
    משפחה תל אביבית עברה להתגורר בבית פרטי בהוד השרון ועיצבה אותו מחדש. התוצאה: בית מרווח בסגנון כפרי קליל, הטובל בנוף הירוק שמסביב. צפו

    זוג הורים ושלושה בנים צעירים החליטו לעבור מדירה בתל אביב לבית פרטי בהוד השרון והתלבטו בין שני בתים שהיו רלוונטיים עבורם. בית אחד, שאותו העדיפו, היה במצב מעולה וכמעט שלא נזקק לשיפוץ. הבית השני היה במיקום מצוין, אבל התכנון האדריכלי שלו לא התאים עבורם.

     

     

    צפו בסיור בבית    (לירן שמש)

    צפו בסיור בבית    (לירן שמש)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    במהלך פגישת ייעוץ בחנו את שני הנכסים, והמלצתנו הייתה חד-משמעית: הנכס השני, המסורבל והמיושן יותר. הפער במחיר הנכסים אפשר תקציב לשיפוץ, שבו ערכנו שינוי מבני והפכנו את המבנה הבעייתי לבית חלומות.

     

    שטח הבית הוא 300 מ"ר בשלושה מפלסים - קרקע, קומת חדרים ומרתף, והוא נמצא על מגרש בגודל 380 מ"ר. המעבר מהעיר לשרון היה חייב לפצות במנה נדיבה של אווירה כפרית אותנטית ובבית נוח ומרווח.


     (צילום: לרן שמש) (צילום: לרן שמש)
    (צילום: לרן שמש)

    כשהגענו לראשונה לראות את הנכס גילינו כמה בעיות. יש לטפס אל הבית במדרגות רבות ולא נוחות, הכניסה צדדית ועוברת דרך המטבח, והחלל המרכזי היה גדול אבל לא מאורגן ולא ברור בצורתו.

     

    הרצון שלנו היה לשנות את המעטפת, להשביח אותה וליצור חוויית מגורים אישית עשירה, המתאימה למשפחה ומשתלבת באופן טבעי בנתוניו הטובים של המגרש, שנושק לשדות פתוחים וצופה לנוף פסטורלי של פארק ירוק.

     


     (צילום: לרן שמש) (צילום: לרן שמש)
    (צילום: לרן שמש)

     

    הבית עוצב בסגנון כפרי קליל, עם ריצוף עץ וחלונות ברזל - חומרים על-זמניים שהם רלוונטיים תמיד. המעטפת קלאסית ורגועה ומשמשת כמעין רקע לריהוט ולטקסטיל שמכניסים גם צבעוניות עדינה.

     

     (צילום: לרן שמש) (צילום: לרן שמש)
    (צילום: לרן שמש)

     

    הבית שופץ באופן יסודי; הסידור הפנימי של קומת הכניסה והמרתף שונו לחלוטין, והכניסה לבית עברה מהפך. מדרגות הכניסה נהרסו ונבנו מחדש בפריסה אחרת, טבעית ומדורגת יותר.

     


     (צילום: לרן שמש) (צילום: לרן שמש)
    (צילום: לרן שמש)

     

    קומת הכניסה כוללת כעת מבואה שמובילה למטבח ויש בה יציאה למרפסת חדשה, הפונה לחצר הקדמית. ממול מוקם סלון רחב ידיים ומשמאל שירותי האורחים, חדר המלתחה ופינת האוכל, המוקפת חלונות לחצר.

     

     (צילום: לרן שמש) (צילום: לרן שמש)
    (צילום: לרן שמש)

     

    הסלון מרווח ועומד בו קמין גז במבנה מחופה בריקים, המעניקים לו אופי חם. הספה נשענת על קיר המסתיר יחידת מזגן נעלמת. החלל המרכזי בקומת הכניסה פתוח ככל האפשר לגינה, שמורגשת בכל פינה בבית.

     

     

     (צילום: לרן שמש) (צילום: לרן שמש)
    (צילום: לרן שמש)

    גרם המדרגות מוביל לקומת המרתף שבה חדר משפחה מרווח, פינת עבודה, פינת אחסון ויחידת אירוח. השטח החדש אפשר חשיפה מרבית של חלונות המרתף לאור ולאוויר.

     

    גרם המדרגות מוביל גם לחלל החדרים בקומה העליונה, היישר למבואת חדרים מרווחת וצבעונית. בקומה זו היה השינוי סולידי יותר ובא לידי ביטוי בעיקר בהעמדת הריהוט, בבחירת חומר חם, בגוונים ובעבודות הנגרות.

     

     (צילום: לרן שמש) (צילום: לרן שמש)
    (צילום: לרן שמש)

    מהמבואה יש גישה לסוויטת ההורים המרווחת, שגולת הכותרת שלה היא מרפסת אינטימית שפונה לנוף הירוק.


     (צילום: לרן שמש) (צילום: לרן שמש)
    (צילום: לרן שמש)

     

    שלושת הבנים חולקים שני חדרי שינה וחדר רחצה משותף, ובנוסף לזה יש בקומה חדר עבודה מרווח המשמש את ההורים.

     

     (צילום: לרן שמש) (צילום: לרן שמש)
    (צילום: לרן שמש)

    בסיכום התהליך המשותף אנחנו יכולות לומר בסיפוק רב שהבית שיצרנו מתאים לבעליו ולמשפחה באופן מושלם. הבית מהווה מעטפת הרמונית, שימושית, חמימה ומחבקת לחיים של משפחה שמחה עם אהבה גדולה לאסתטיקה ויופי.

     

    הכותבות הן מ"הלל אדריכלות"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים