דרך טעימה להילחם בחום:
מרק קר של קישואים ואפונה

זה מתחיל כמו מרק רגיל (ועשיר) שמבשלים על הכיריים – אבל אז שולחים את הסיר למקרר ומקבלים מנה צוננת ומרעננת שכיף ללגום כשחם בחוץ

טל סורסקי

|

05.08.17 | 22:41

מרק קר של קישואים ואפונה (צילום: טל סורסקי)
מרק קר של קישואים ואפונה (צילום: טל סורסקי)

הפעם הראשונה שבה אכלתי מרק קישואים קר היתה לפני כמה חודשים, באחת הגיחות שלי לקליפורניה, ולאחרונה יצא לי סוף סוף לשחזר אותו. זה מרק שדורש בערך 5 דקות של הכנה ועוד כמה דקות של בישול, ובחורף אפשר להגיש אותו גם חם.

 

הוא מעולה כמה ראשונה משביעה או סתם כנשנוש בין הארוחות בלי יותר מדי רגשי אשם דיאטטיים. ואם אתם דווקא רוצים קצת שחיתות, הוסיפו לו כף גדושה של שמנת חמוצה או קרם פרש.

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 שורש סלרי
  • 1 ק"ג קישואים, טריים ומוצקים
  • 2 כפות שמן זית
  • אפשרות: 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כוס אפונה עדינה מוקפאת
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • כ-4 כוסות (1 ליטר) מים
  • להגשה: 3 כפות שמיר קצוץ
  • אפשרות להגשה: שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הבצל והשום וקוצצים אותם גס. קולפים את שורש הסלרי וחותכים לקוביות. קוטמים את הקישואים משני הצדדים וחותכים גם אותם לקוביות גדולות.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל, השום ושורש הסלרי במשך כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הקישואים (ואת זרעי הכוסברה, אם רוצים) ומבשלים כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד לריכוך. מוסיפים את האפונה ומבשלים 5 דקות נוספות.
  4. טוחנים את תכולת הסיר למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט. מוסיפים מים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מתבלים את המרק ומעבירים למקרר לצינון.
  5. ההגשה: מחלקים את המרק לצלוחיות ומקשטים בשמיר קצוץ. אפשר להוסיף לכל מנה גם כף גדושה של שמנת חמוצה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג