שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הדירה המרחפת: ביקור בית במגדל תל אביבי
    דירה במגדל הגימנסיה עוצבה מחדש באופן מינימליסטי, נוח ואוורירי. גולת הכותרת: הנוף האורבני הנכנס מכל פינה ובעיקר לסלון, המעוצב כקוביית זכוכית המרחפת מעל שמי העיר. צפו בתמונות

    דירה בת חמישה חדרים במגדל הגימנסיה בתל אביב הוסבה לדירת ארבעה חדרים עבור משפחה מצפון הארץ, שחולקת את זמנה בין הצפון למרכז. העיצוב החדש נועד להדגיש את עוצמת הנוף האורבני כבר בכניסה לדירה, כך שהמבט יופנה ברובו אל הנוף ופעילויות היום יום יתרחשו מולו.

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    צבעי הדירה נועדו לשקף את חיי העיר התל אביביים ואת קו השמים הנשקף מכל עבר, בנגיעות של כחול אפרפר. החומריות והריהוט שומרים על מינימליזם, אך אינם מייצרים ניכור, אלא תחושה של נוחות מחייה ואווריריות.
    פרקט, ריצוף, חיפויים, אמבטיות וכלים סניטריים – ויה ארקדיה (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    פרקט, ריצוף, חיפויים, אמבטיות וכלים סניטריים – ויה ארקדיה(צילום: עודד סמדר)

     

    חלל המגורים המרכזי מוקם באזור בו הייתה בעבר עמדת עבודה, באזור שכל שלושת קירותיו הם קירות מסך זכוכית מרצפה לתקרה.באופן זה החלל נראה כקוביית זכוכית מרחפת מעל הנוף האורבני, שהופך למעשה לחלק מחלל זה.

     

    המטבח גם שינה כיוון ומיקום כך שאי הבישול הגדול והמפנק הופנה כלפי הנוף העירוני.


     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

     מחלל המגורים ישנה יציאה למרפסת שימושית שמרגישה כתלויה מעל העיר ומחזקת את התחושה האורבנית.

     

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

    שטח חדר העבודה צומצמם לטובת הוספת שטח לפינת האוכל והגדלת החלל הציבורי. הקיר שהיה בין חלל המגורים המרכזי לחדר נוסף הוסר ובמקומו התווספה לחדר נישה גדולה המשמשת לפינת אוכל וגם היא פונה בעיקר אל הנוף.

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

    הדירה כוללת גם סוויטת ילדים צמודה לחדר רחצה וחדרון שירות, הנוף נשקף מחלון פינתי שממסגר את העיר משני כיוונים.

      

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

    סוויטת ההורים רחבת הידיים חוברה עם הממ"ד, שהפך לחדר ארונות מרווח. לסוויטת ההורים צמוד חדר רחצה, נוח ושימושי המכיל מקלחון ענק.

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)


     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)
     

    הכותבת היא מעצבת פנים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים