שתף קטע נבחר

משחק ילדים: ניוקי ופולנטה

ילדים במטבח: זה קל להכנה, טעים בטירוף וילדים עפים על זה - שני מתכונים למנות מהמטבח האיטלקי, שגם הילדים יוכלו להכין בעצמם

החופש הגדול בעיצומו, רוב הקייטנות כבר נגמרו, והילדים די משועממים. אז אפשר לקחת אותם איתכם לעבודה ושהם יאכלו לכם את הראש במשך תשע שעות, אפשר לתקוע אותם על הספה מול הטלוויזיה עם כל המסכים האפשריים - ואפשר גם לעודד אותם להיכנס למטבח ולבשל, שזו פעילות מבורכת, אבל רק אם הם ינקו אחריהם את כל הבלגן.



 

פגשנו שני ילדים - אורי ואייל - והם לימדו אותנו להכין שתי מנות טעימות במיוחד מהמטבח האיטלקי שילדים אוהבים.

 

ניוקי

המצרכים:

1 ק"ג תפוחי אדמה רכים (אפויים בתנור, מורתחים במים או מבושלים במיקרוגל)

1/2 1 כוסות קמח לבן רגיל

2 ביצים

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק ללא גושים.
  2. מוסיפים את הקמח ואת הביצים ומתבלים.
  3. לשים היטב ביד. אם התערובת דביקה מוסיפים עוד קצת קמח.
  4. מקמחים את משטח העבודה ויוצרים מהבצק "נחשים" ארוכים.
  5. חותכים את הנחשים לחתיכות ברוחב של כ-2 ס"מ.
  6. מכניסים את הניוקי לסיר עם מים רותחים ומבשלים 3-2 דקות. הניוקי מוכנים כשהם צפים.
  7. מוציאים בכף מחוררת. עכשיו אפשר לשדך להם כל רוטב שתרצו.

 

פולנטה

המצרכים:

1 כוס קמח תירס

6 כוסות חלב או שמנת מתוקה או מים (אפשר גם לשלב מים ושמנת יחד)

100 גר' חמאה

1 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1/2 גרעיני תירס טרי (לפזר מעל הפולנטה)

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את הנוזלים לסיר ומבשלים על להבה בינונית.
  2. כשהנוזלים מתחממים מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם סמיך (על סף רתיחה).
  3. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה ותוך כדי בחישה, על מנת שלא ייווצרו גושים.
  4. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם משחתי.
  5. מעבירים לצלחת ומפזרים למעלה גרעיני תירס טרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדים מבשלים: ניוקי ופולנטה
מומלצים