שתף קטע נבחר

הזוג שזייף בפוטושופ העפלה לאוורסט הודח מהמשטרה

החטא - ועונשו: שני שוטרים התפרסמו כזוג ההודי הראשון שהעפיל לפסגת ההר הגבוה בעולם, אך אז התברר שעיבדו בפוטושופ תמונות מהפסגה ושתלו בהן את עצמם. הם פוטרו מעבודתם: "מסרו מידע שקרי"

הרשויות בהודו הודיעו היום (יום ג') ששני השוטרים, בעל ואישה, שטענו שטיפסו לפסגת האוורסט, ההר הגבוה ביותר בעולם, פוטרו מעבודתם לאחר שהתברר ששיקרו לכולם וזייפו בפוטושופ את תמונות ה"טיפוס" שלהם.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

נפאל קבעה בשנה שעברה באופן רשמי שהתמונות שתיעדו לכאורה את העפלתם של בני הזוג ההודים דנש וטרקשווארי רתוד לפסגת האוורסט במאי 2016 מזויפות. התמונות של השניים עוררו סערה בקרב קהילת מטפסי ההרים, ופרטים שונים בתמונות העלו ספקות בנוגע לטענה של השניים כי הגיעו לפסגה ובכך הפכו לזוג ההודי הראשון שמעפיל לפסגת האוורסט. נפאל שללה מהם את האישור הרשמי שהנפיקה להם, אישור שאמור להעיד כי אכן כבשו את פסגת האוורסט, והטילה עליהם איסור טיפוס באזור במשך עשר שנים.

 

התמונה המזויפת לכאורה של טרקשווארי  ()
התמונה המזויפת לכאורה של טרקשווארי
לאחר הצעדים שנקטו הרשויות בנפאל עבר הכדור למגרש של ההורים. משטרת העיר פונה שבהודו הודיעה שהדיחה את בני הזוג לאחר שערכה חקירה משלה בנושא. "הדחנו אותם משירות ביום שבת לאחר השלמת חקירה פנימית של המחלקה", אמר מפקד משטרת פונה סאהבראו פאטלי לסוכנות הידיעות הצרפתית. "מצאנו שהם מסרו לתקשורת מידע שקרי, רימו את ממשלות הודו ונפאל וזייפו תמונות כדי להראות שהם הגיעו לפסגת האוורסט, דבר שלמעשה הם לא עשו".

 

פסגת הזיוף

בני הזוג רתוד טענו כי הגיעו לפסגת האוורסט (8,848 מטרים) ב-23 במאי 2016, אבל מטפסי הרים אחרים הטילו ספק כבד בדבריהם וטענו כי את תמונותיהם מהפסגה-לכאורה זייפו בפוטושופ.

 

טענה מרכזית אחת נגעה לעובדה שבתמונות שונות מדרכם לפסגה ואפילו על הפסגה-לכאורה נראים בני הזוג לובשים בגדים שונים ואפילו מגפיים שונים. מטפסי הרים הדגישו כי מאוד לא סביר שמטפסים יחליפו פריטי לבוש בדרכם לפסגה, וזאת בשל הקור העז, הרוחות החזקות ודלילות החמצן, שאינה מתירה בזבוז אנרגיה.

 

התמונה המקורית של המטפס סאטיארופ סידהאנטה שנגנבה ועברה עיבוד בפוטושופ ()
התמונה המקורית של המטפס סאטיארופ סידהאנטה שנגנבה ועברה עיבוד בפוטושופ

מימין: הזיוף. משמאל: המקור ()
מימין: הזיוף. משמאל: המקור

חברת טיפוסי הרים נפאלית פרסמה את התמונה הזו וכתבה שמדובר בבני הזוג ההודים דנש וטרקשווארי רתוד, אולם אז התברר שגם התמונה הזו שייכת למטפס ההרים סאטיארופ סידהאנטה ()
חברת טיפוסי הרים נפאלית פרסמה את התמונה הזו וכתבה שמדובר בבני הזוג ההודים דנש וטרקשווארי רתוד, אולם אז התברר שגם התמונה הזו שייכת למטפס ההרים סאטיארופ סידהאנטה

מתי החלפתם בגדים? בני הזוג נראים לכאורה על פסגת האוורסט כשקודם לכן פרסמו תמונות שלהם בבגדים שונים ()
מתי החלפתם בגדים? בני הזוג נראים לכאורה על פסגת האוורסט כשקודם לכן פרסמו תמונות שלהם בבגדים שונים

מלבד זאת, מטפס הרים הודי אחר, סאטיארופ סידהאנטה, טען כי בני הזוג השתמשו בשתי תמונות שהוא עצמו צילם בפסגה. לטענתו, הם עיבדו את התמונות בפוטושופ, שתלו את דמויותיהם בהן, שינו חלק מהפרטים והציגו את התמונות האלה כתמונותיהם מהפסגה. גם מטפסים אחרים שהיו במחנה הבסיס כשהזוג ההודי הגיעו לשם העידו שבהתחשב במועד שבו ראו את בני הזוג במחנה - אין סיכוי שהיו יכולים להגיע לפסגה ב-23 במאי. גם העובדה שבני הזוג הודיעו רק בתחילת יוני, כמעט שבועיים אחרי 23 במאי, שהצליחו להעפיל לפסגה עוררה חשד. 

 

מטפסים רבים שהצליחו להעפיל לפסגת האוורסט הפכו את ההישג שלהם למנוף כלכלי משמעותי ופיתחו אחר כך קריירה כסופרים או כמרצים על נושאים כמו מוטיבציה. קרוב ל-450 בני אדם, בהם תיירים זרים רבים, הצליחו להעפיל לפסגת האוורסט במהלך עונת הטיפוס השנה. קודם ל-2016 נרשמו שנתיים רצופות של אסונות על ההר, שעצרו כמעט את כל ניסיונות הטיפוס לפסגה.

 

תיירים שבאים לטפס בהרים, ובמיוחד באוורסט, הם מקור הכנסה גדול לנפאל הענייה. הצלחתם של רבים להעפיל השנה לפסגה צפויה לחזק את הענף, שנפגע בעקבות רעש האדמה בנפאל אשתקד, שבו נהרגו כמעט 9,000 בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים