שתף קטע נבחר

הדיכוי בוונצואלה: אלפים נעצרו, עשרות נהרגו

האו"ם מסר כי מאז חודש אפריל השתמשו כוחות הביטחון של ונצואלה בכוח מופרז כדי לדכא מפגינים וביצעו מעצרים שרירותיים של אלפי בני אדם. 73 מ-125 מקרי מוות של מפגינים יוחסו לכוחות ממשלת הנשיא ניקולס מדורו ובעלי בריתו. "הפרות זכויות האדם באחריות הרמות הגבוהות בממשלה"

 

 

כתב אישום חריף נגד הרשויות בקראקס: כוחות הביטחון של ונצואלה השתמשו בכוח מופרז באופן נרחב ושיטתי כדי לדכא מפגינים, הרגו עשרות וביצעו מעצרים שרירותיים של 5,000 בני אדם מאז חודש אפריל - ואלף אנשים עדיין נמצאים במעצר. כך טען היום (יום ג') ארגון זכויות האדם של האו"ם.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

הארגון הבינלאומי קרא לממשלתו של הנשיא ניקולס מדורו לרסן את כוחות הביטחון שלה, לחקור את הפרות זכויות האדם, לשחרר את האנשים שנעצרו בשרירותיות ולהבטיח את הגנתה של התובעת הכללית המודחת לואיזה אורטגה.

 

 

מפגיני אופוזיציה בעיר ולנסיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגיני אופוזיציה בעיר ולנסיה(צילום: AFP)

ביום שישי השביעה ונצואלה את האסיפה המחוקקת החדשה, שצפויה לכתוב מחדש את חוקת המדינה ולהעניק למפלגת השלטון של מדורו סמכויות בלתי מוגבלות, כל זאת על רקע המחאה המקומית מצד האופוזיציה ולמרות הגינויים מהעולם על הפגיעה בעקרונות הדמוקרטיים.

 

"המצב מחריף ולא עומד להסתיים"

"אנחנו חוששים שהמצב בוונצואלה מחריף, ולא נראה שהפרות זכויות אדם אלה מראות סימנים של סיום", אמרה ראווינה שמדסאני, דוברת ארגון זכויות האדם של האו"ם, במסיבת עיתונאים בז'נבה.

 

נציב זכויות האדם של האו"ם זייד ראאד אל-חוסיין פרסם הצהרה שבה נמסר: "הפרות אלה אירעו בעיצומו של דיכוי שלטון החוק בוונצואלה, עם התקפות מתמשכות של הממשלה נגד האסיפה הלאומית (שנמצאת בשליטת האופוזיציה) ומשרד התובעת הכללית".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
"האחריות להפרות זכויות האדם שאנחנו מתעדים מגיעה לרמות הגבוהות ביותר בממשלה", הוסיף אל-חוסיין.

 

עדי הראייה סיפרו על הכאוס והפרת זכויות האדם

המצב הפוליטי בוונצואלה הולך ומחריף מיום ליום, והשיא האחרון היה כשכוחות אנטי-ממשלתיים חדרו בסוף השבוע לבסיס צבאי וגנבו נשק. שניים מלוחמי הכוחות החתרנים נהרגו בחילופי אש עם כוחות הביטחון, כמה נפצעו ועשרה ברחו, והרשויות מנהלות אחריהן מצוד.

 

הדו"ח שפרסם ארגון זכויות האדם של האו"ם מתבסס על 135 ראיונות שנערכו עם עדי ראייה בפנמה ובז'נבה בחודשים יוני-יולי, והוא חקר 125 מקרי מוות. 46 מקרי מוות יוחסו לכוחות הביטחון של ונצואלה, 27 נוספים לארגונים חמושים פרו-הממשלה בקראקס וביתר המקרים לא ברור מיהו האחראי.

 

האו"ם קרא לרשויות בוונצואלה להבטיחה את ביטחונה. התובעת הכללית המודחת לואיזה אורטגה (צילום: AP) (צילום: AP)
האו"ם קרא לרשויות בוונצואלה להבטיחה את ביטחונה. התובעת הכללית המודחת לואיזה אורטגה(צילום: AP)

הפרות זכויות אדם באחריות הממשלה? הנשיא ניקולס מדורו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפרות זכויות אדם באחריות הממשלה? הנשיא ניקולס מדורו(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

"עדי ראייה דיברו על כוחות ביטחון שיורים גז מדמיע וקליעים על מפגינים נגד הממשלה ללא אזהרה. כמה מהאנשים שהתראיינו סיפרו שהירי בגז מדמיע בוצע מטווח קצר", אמרה דוברת הארגון הבינלאומי. לדבריה, לידי ארגונה הגיעו גם עדויות לעינויים של עצורים ולמשפטים שבוצעו לעצורים בבתי משפט צבאיים במקום אזרחיים.

 

"הטקטיקה שבה השתמשו כללה מכות חשמל, הכאות, כולל עם קסדות ומקלות בזמן שהעצירים אזוקים, תליית עצירים לתקופות זמן ארוכות, חנק בגז, איומים בהרג ובכמה מקרים אלימות מינית נגד עצורים או המשפחות שלהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מפגיני אופוזיציה בוונצואלה
צילום: רויטרס
מומלצים