שתף קטע נבחר

סערת ההפרדה בהחלקה: "אפליה ב'אייסלנד' בירושלים"

תושבים מאיימים לתבוע לאחר שב-ynet נחשף כי במתחם ההחלקה, שנבנה במימון עיריית ירושלים, קיימת הפרדה בין גברים ונשים. עיריית ירושלים: "הפרסומים מסולפים, המתחם פתוח בכל שעות היום לכולם"

 

 

 

בעקבות הפרסום ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" על כך שמתחם ההחלקה על הקרח "אייסלנד" בירושלים פתוח לקהל הרחב במשך ארבע שעות ביום בלבד, כאשר בשאר הזמן המקום פתוח למבקרים חרדים והבילוי מופרד בין בנים לבנות, תושבי ירושלים מפנים את זעמם לעירייה.

 

משטח ההחלקה הוקם לקראת משחקי ההוקי קרח במכביה שנערכו בחודש יולי האחרון, במימון של כחמישה מיליון שקלים מתקציב עיריית ירושלים. לאחר המשחקים הוחלט להשאיר את המתחם פתוח לציבור, אבל למעשה לציבור הכללי הוא פתוח למשך שעות ספורות מדי יום. בשכונות החרדיות פורסמה הפעילות במתחם "פארק הקיץ הענק למגזר החרדי", עם לוגו של עיריית ירושלים ואגף "מורשת מן המזרח" בעירייה, תיק שבנמצא בידי סיעת ש"ס.

 

עיריית ירושלים טענה כי המתחם נסגר לקבוצות שהזמינו את המקום מראש, אך ליד קופות הכניסה עמדו נערות חרדיות ומכרו כרטיסים בנפרד לחרדים לשעות שהוזמנו לכאורה. לאחר שהדבר התגלה על ידי מבקרים שאינם חרדים ושלא נותרו להם כרטיסים, התושבים פנו לעירייה ולחברת אריאל המפעילה את הארנה, בדרישה להפסיק את ההפרדה המגדרית והמגזרית.

מתחם המריבה. "אייסלנד" בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מתחם המריבה. "אייסלנד" בירושלים(צילום: אוהד צויגנברג)

מייצג את התושבים. עו"ד יוסי חביליו ()
מייצג את התושבים. עו"ד יוסי חביליו

עו"ד יוסי חביליו פנה היום (ד') לעיריית ירושלים בשם חמישה מתושבי העיר שהגיעו למתחם ולא הצליחו לרכוש כרטיסים. חביליו מאיים להגיש תביעה ייצוגית נגד העירייה אם זו לא תפצה אותם. חביליו טוען במכתבו כי ההפרדה במתחם אינה חוקית לפי "חוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים". הוא דורש מהעירייה להפסיק את ההפרדה, לפצות את כל המבקרים שהגיעו למקום על סמך פרסומי העירייה ושנדחו בשל הטענה שהמתחם סגור לקבוצות חרדיות.

 

"יודגש כי בכל הפרסומים לקראת האירוע, לרבות פרסומים רשמיים של עיריית ירושלים ושל חברת אריאל, ופרסומים נוספים שנשאו את הלוגו של עיריית ירושלים וחברת אריאל, נכתב במפורש כי המתחם פתוח לקהל הרחב. בכל הפרסומים שראתה מרשתי לא נכתב כלל כי תעשה הפרדה בין נשים לגברים", הוסיף עו"ד חביליו.

הפרדה בין נשים וגברים (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הפרדה בין נשים וגברים(צילום: אוהד צויגנברג)
 

הפרסום לציבור החרדי ()
הפרסום לציבור החרדי

 

המרכז הרפורמי לענייני דת ומדינה פנה אף הוא לעיריית ירושלים וליועץ המשפטי לממשלה, ומחה על האפליה. "קיומה של הפרדה בין נשים וגברים בפעילות נופש המיועדת לכלל התושבים פוגעת בעקרון השוויון ובזכותם של גברים ונשים לכבוד", כתבה עו"ד ריקי רוזנברג-שפירא מטעם המרכז. "אין דבר במתחם

הגלישה אשר מצדיק יצירת הבחנה בין גברים לנשים. יצירת הבחנה בין בנים לבנות, או בין גברים לנשים במתן שירותי פנאי ציבוריים הינה אסורה בכל מקרה וקיומה עלול להיות מדרון חלקלק לקיומה של אפליה על בסיס מגדרי במגוון שירותים ואירועים בחסות העיריה".

 

פיני עזרא, מחזיק תיק "מורשת מן המזרח" בעיריית ירושלים מטעם סיעת ש"ס, מסר: "הניסיון להדיר את הציבור החרדי מכספי המסים שהוא משלם, לא יצלח. זה התחיל כשאסרו על קיום אירוע בהפרדה בתיאטרון ירושלים של 'שירת הבקשות' לציבור הספרדי, ועכשיו מגיע ניסיון לעצור את הענקת מתחם ההחלקה על הקרח לציבור החרדי לכמה ימים, כאשר גם בימים אלו חצי יום פתוח לציבור הכללי, וגם שבועיים קודם היה לציבור הכללי. אנחנו מתכוונים להמשיך לדאוג לציבור שלנו ולא לוותר על הציבור החרדי שמגיעים לו ארועי תרבות כמו לשאר התושבים".  

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "צר לנו על הפרסומים המסולפים בנושא, שאין בינם לבין המציאות דבר. מתחם ה'אייסלנד' פתוח כבר קרוב לחודש בכל שעות היום לכולם, וביקרו בו למעלה מ-25 אלף איש.

 

"מתוך חודש שלם רק במשך חמישה ימים, החל משעות אחר הצהריים, המתחם פתוח למספר קבוצות שרכשו כרטיסים באופן מרוכז, כאשר גם בימים האלה הוא פתוח לכולם עד השעה 14:00 ושעה נוספת בלילה. בין הקבוצות שקנו באופן מרוכז לארבעת הימים: מינהלים קהילתיים בשכונות חרדיות, חברות, ועדי עובדים ועוד. מתוך 265 שעות לכלל הציבור, 35 שעות מותאמות לקבוצות מאורגנות מהמגזר החרדי באופן המותאם לאורחות חייהם בדיוק כפי שנהוג בבריכות שחייה ובחוף הים".

 

סיעת התעוררות התייחסה לסערה: "ברור לכל כי ההפרדה המתקיימת בימים אלה במתחם האייסלנד מהווה אפליה ברורה של הציבור הכללי בירושלים, בכך שמאפשרת לציבור זה להשתמש במתחם האייסלנד למשך 4 שעות בלבד במהלך היום, כל זאת בשעות הבוקר, שעות בהן רוב ציבור ההורים העובדים לא יכולים להגיע ולהנות מהמתחם.

 

"התעוררות אינה מתנגדת לאירועים אשר מתקיימים לטובת הציבור החרדי ותואמים את אורח חייהם אך לא תאפשר חלוקה של נכסים עירוניים, מתחמים ואירועים בין המגזרים השונים תוך כדי יצירת אפליה כמו זה המתקיימת היום במתחם. בדיוק מסיבות אלה התנגדנו להעברת הארנה לידי חברת אריאל למשך 25 שנה. המהלך הוא עוד נדבך באסטרטגיה החדשה של ברקת לראות את צרכי החרדים בלבד בירושלים, על חשבון הציבור הכללי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים