שתף קטע נבחר

חבל על הזמן: משפחות שהחליטו לבלות יותר יחד

אומרים שזמן משפחתי יחד יכול להועיל לכולם, בעיקר אם יש ילדים צעירים במשפחה שזקוקים לחיזוקים ותמיכה מהסביבה הקרובה להם. אבל היום, עם כל המטלות, הריצות, המסכים שנוגסים בזמן המשפחתי שלנו, איך עושים את זה? פגשנו ארבע משפחות שהחליטו לעשות שינוי

בשיתוף תלמה

 

אנחנו עמוסים במטלות, שוקדים על פיתוח קריירה, ולעתים שוכחים מהזמן הקדוש ביותר: שהות בחיק המשפחה. כדי לנצל את הזמן בצורה יעילה, ולהצליח לבלות עם המשפחה זמן רב יותר, צריך לחשוב מחוץ לקופסה ולסגל להתנהלות המשפחתית השוטפת, פעילויות שלא הובאו בחשבון בעבר.

 

בשנה החולפת, עברו עשרות משפחות ברחבי הארץ, פעילות משותפת לתלמה והחברה למתנ"סים, שבה נערכו מפגשים קבועים של משחקי ואימוני ספורט שונים. ב"משפחות של אלופים", למדו המשתתפים על התנהלות משפחתית תוך דגש על תזונה נכונה, אורח חיים ספורטיבי ואימוץ נוהגים שמשדרגים את פרק הזמן יחדיו. פגשנו ארבע מהן כדי לברר איך עושים את השינוי ועד כמה הוא מועיל.

 

 

משפחת הג'ודו: שבט אליהו

את משפחת אליהו מפתח-תקווה, פגשנו במתנ"ס ורבר שבעיר, שם ממוקם מועדון הג'ודו בו מאמן אב המשפחה. לקובי (39) וסיוון (34) יש שלוש בנות, שנוהגות לבוא עם אבא למועדון הג'ודו, ולעתים גם לוקחת חלק באימון עצמו. "ספורט אצלנו, זה חלק בלתי נפרד משגרת החיים", מספרת האמא, סיוון. "קובי, שהוא מורה לספורט במקצועו, שם דגש על פעילות ספורטיבית בלוח הזמנים המשותף של המשפחה. הוא יכול לעשות עם הבנות הליכות וגם אימוני ג'ודו. למדנו, שזה יוצר קרבה גדולה כשעושים פעילויות יחד כל המשפחה", היא מציינת.

 

לאחרונה החליטה משפחת אליהו, לעבור גם לאורח חיים בריא יותר. מעבר להקדשת הזמן המשפחתי, הם מקפידים על תזונה טובה יותר, ופעילות ספורטיבית משותפת. "בתקופה האחרונה, עברנו שינוי בבית והתחלנו להפחית בכמויות המתוק", אומר קובי. "החלפנו לדגנים פחות מתוקים, מעדנים פחות מתוקים ויותר פירות מאשר ממתקים. השינוי, מורגש ממש ברמה הפיזית, אני נושם יותר טוב, ההרגשה יותר טובה, והשילוב בין הפעילות הספורטיבית המשפחתית לאורח החיים הבריא משפיע על כולנו יחד."

 (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

הבר-אונים: המאמץ לפתוח יחד את הבוקר

משפחת בר און מחיפה, החלה במהפך התזונתי כבר לפני כחמש שנים, כשאם המשפחה, הילה (41) החליטה בתעוזה לעבור ניתוח שרוול, לאחר שסבלה מהשמנת יתר. "אחרי ניסיונות כושלים של הורדה במשקל, לפני כחמש שנים החלטתי שאני לוקחת את עצמי בידיים, ויורדת במשקל", אומרת הילה בר און. מבחינתה, ההצלחה בהליך קשורה ישירות לתמיכת המשפחה "אם לא הייתה לי תמיכה ואמפתיה מבני המשפחה, זה לא היה הולך. כל המשפחה התגייסה, ויחד הפסקנו לאכול מזון מהיר, התחלנו לעשות יחד בערבים הליכות בעיר, ושנינו למעשה את כל ההרגלים בבית, וככה זה עבד", היא מתארת.

 

בטבעיות רבה, הצטרפה משפחת בר און בשנה האחרונה לפעילות "משפחות של אלופים" בעיר חיפה. "פעם בשבוע אנחנו נפגשים לשחק כדורגל בקבוצה משותפת להורים וילדים פה במתנ"ס", אומר האבא, אופיר (44). הסדנאות והפעילות הספורטיבית, סייעו לחיזוק והעמקתו של התהליך המשפחתי. "להבדיל מפעילויות משפחתיות אחרות, לעסוק יחד בפעילות ספורטיבית, מקרב בצורה יוצאת דופן בין בני המשפחה", הוא מספר.

 

אחת התוצאות הישירות של התהליך שעברה משפחת בר און, היא החשיבות לה מקדישה המשפחה לארוחות הבוקר המשותפות, והניסיון לשבת יחד סביב השולחן בשעות המוקדמות. "אני משתדל לאכול בבוקר מסודר ובריא, ולעשות המון ספורט", אומר אוהד (11). "אנחנו משתדלים לשבת בבקרים יחד, ואפילו מספיקים לצחוק, ליהנות ולאכול". על השינוי באורח החיים יש לו כבר מסקנות ברורות: "ההבדל בתחושות אם אנחנו אוכלים בבוקר בלחץ, ואם אנחנו אוכלים מסודר, משפיע ישירות על הריכוז שלי בשיעור ועל היכולת שלי להקשיב בשיעורים", הוא מסכם.

 (צילום: גיל נחושתן)
(צילום: גיל נחושתן)
 

משפחתיות ושאר ירקות: משפחת אוחיון

סביב שולחן הבוקר של משפחת אוחיון מפתח תקווה, תמצאו הרבה בריאות והומור. בשעה שבע בבוקר, כבר מרבית בני הבית על הרגליים, מוכנים להתחיל את שגרת היום. "לילדים יש שגרת בוקר קבועה", אומר אלדן (36). "הם קמים מוקדם, מצחצחים שיניים ומתלבשים לבד, וככה יוצא שסביב ההתארגנויות וארוחת הבוקר, יש לנו שעה שלמה של זמן איכות משפחתי בבוקר", הוא מספר.

 

מבחינתו, זמני הבוקר חשובים לבילוי משפחתי לא פחות משאר שעות היום. "אני מסתכל על זה שיש לי שעה שלמה של התארגנות להיות עם הילדים, בימים שהם יותר פנויים, אנחנו לוקחים את זה צעד קדימה ויושבים כולם לארוחת בוקר בריאה ומפנקת", הוא מספר. במשך שנה שלמה, התאמנו ליאם (7.5), הילד הבכור במשפחה והאב אלדן, יחד בקבוצה של אומנויות לחימה. "הדגש בפרויקט, היה על הביחד, גם רעות, אמא של ליאם, הצטרפה למספר אימונים", מספר האבא.

 (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
  

נבחרת קטלן

שלושת הבנים במשפחת קטלן, חיים ונושמים כדורגל כבר משעות הבוקר המוקדמות. כשהם, מתיישבים סביב שולחן האוכל, ושמים לעצמם דגני בוקר, מורגשת אווירית הנבחרת המיוחדת של קטלן. "אנחנו מנסים לשבת ולאכול ארוחת בוקר זריזה, כדי שיהיה לכולנו את האנרגיות להמשך היום", מספר חגי קטלן (44), מחיפה

 

לכל בית ובכל משפחה, קשה לעמוד בלוחות הזמנים הצפופים של הבוקר, ולשבת סביב השולחן נדמה לעתים כמו תסריט דמיוני. אבל הצורך לפנות הזמן, אפילו שעוסקים, תורם להערכה עצמית חיובית ולחיזוק הקשר בין ההורים לילדים. "כשאנחנו מספיקים לשבת לאכול בבוקר, אנחנו מדברים וצוחקים, ויש הווי משפחתי גם שלחוצים וממהרים", אומר עידן קטלן (10). "מאוד חשוב לי שהילדים יאכלו מאכלים בריאים, ואני שמח שלקחנו חלק בפרויקט כי זה מתחיל מצעדים קטנים של שינוי, והופך לאורח חיים", מסכם חגי.

 (צילום: גיל נחושתן)
(צילום: גיל נחושתן)
  

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף תלמה

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
למצוא את הזמן להיות יחד בבוקר
צילום: shutterstock
מומלצים