שתף קטע נבחר

מהפך בצמרת: צ'ק פוינט עברה את טבע והפכה לחברה הישראלית הגדולה ביותר

שווי השוק של צ'ק פוינט עומד עתה על 17.35 מיליארד דולר לעומת 17.29 מיליארד דולר לטבע המידרדרת; המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בעליות של עד 0.6%, אך סיכמו את השבוע בירידות של עד 1.5%; ג'יי.סי פני הידרדרה ב-16.7% לשפל מאז 1972; סנאפ התרסקה ב-14%; הנפט איבד השבוע 1.5%; ברקע למסחר: המתיחות הגוברת מול צפון קוריאה

המסחר בוול סטריט ננעל בעליות של עד 0.6% למרות המתח הגואה מול צפון קוריאה, אך בסיכום שבועי רשמו המדדים ירידות של עד 1.5%: דאו ג'ונס עלה היום ב-0.1% (ירד ב-1.1% השבוע), נאסד"ק עלה ב-0.6% וקטע רצף של ארבעה ימי ירידות רצופים (איבד 1.5% בסיכום שבועי) ו-S&P 500 הוסיף 0.1% (איבד 1.4% השבוע). מדובר בירידות השבועיות החדות ביותר עבור דאו ג'ונס ו-S&P 500 מאז חודש מרץ. הנאסד"ק מאבד גובה זה השבוע השלישי ברציפות, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר שלו מאז יוני.

 

הנפט (WTI) עלה ב-0.5% לרמה של 48.8 דולר לחבית, אך בסיכום שבועי ירד ב-1.5%. הברנט עלה ב-0.7% וננעל ברמה של 52.1 דולר לחבית, ובסיכום שבועי איבד 0.6%. לפי נתוני חברת בייקר היוז מספר האסדות הפעילות בארה"ב עלה בשבוע שעבר בשלוש לרמה של 768. העלייה המתונה מעידה על התייצבות בתחום זה והדבר סייע לעליות היומיות בנפט. הגז הטבעי זינק השבוע ב-7.5% - העלייה החדה מאז דצמבר. היום ננעל הגז ביציבות ברמה של 2.983 דולר למיליון BTU.

 

הזהב התחזק ב-0.3% לרמה של 1,294 דולר לאונקיה - שיא מאז ראשית יוני. בסיכום שבועי עלה ב-2.3%, כשהמתיחות מול צפון קוריאה מבריחה אליו את המשקיעים. אתמול המליץ ריי דליו, מייסד מנהל קרן הגידור הגדולה בעולם ברידג'ווטר, כי 5% עד 10% מהתיק שלהם יכללו החזקות בזהב בעקבות המתיחות הגיאופוליטית.

  

המסחר בניו יורק נהתנהל על רקע המתיחות ההולכת וגוברת בין ארה"ב לצפון קוריאה. הנשיא דונלד טראמפ צייץ היום בצהריים בטוויטר כי "הפתרונות הצבאיים נמצאים במקומם, מוכנים וחמושים למקרה שצפון קוריאה תפעל בחוסר זהירות. מקווה שקים ג'ונג און יבחר בנתיב אחר".

 

אתמול אמר טראמפ, כי "על צפון קוריאה להתאפס על עצמה או שהיא תהיה בבעיה כמו שרק מדינות בודדות חוו. צפון קוריאה צריכה להיות מאוד-מאוד מתוחה אם היא תעשה משהו לארה"ב". הוא הוסיף כי מדינתו עדיין פתוחה לנהל משא ומתן עם הדיקטטורה המבודדת, וכי על סין לשחק תפקיד גדול בכך. מוקדם יותר השבוע אמר טראמפ כי "צפון קוריאה תיענה באש ובזעם שהעולם לא ראה מעודו". במקביל, בעיתון "גלובל טיימס", שנמצא בבעלות הממשלה הסינית, נכתב היום כי סין תתערב אם ארה"ב תתקוף ראשונה את צפון קוריאה, ותישאר ניטראלית רק אם קים ג'ונג און יעשה את הצעד הראשון ויתקוף את ארה"ב.

 

 מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב-0.1% ביולי, פחות מהתחזיות שעמדו על פלוס 0.1%. מחירי המזון עלו ב-0.2%, ומחירי האנרגיה ירדו ב-0.1%. מדד הליבה, ללא מזון ואנרגיה, עלה ב-0.1%. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת כעת על 1.7%, לעומת 1.6% ביוני. אינפלציית הליבה - הנתון שעליו מסתמך הפדרל ריזרב - עומדת כעת על 1.7%, כמו ביוני ובמאי. בכירי הבנק המרכזי אמרו כי הם מצפים שהאינפלציה תגיע השנה ליעד - 2% - הערכה שעומדת מאחורי העלאות הריבית האחרונות. מחירי הרכב ירדו ביולי ב-0.5% - הירידה החדה ביותר מאז 2009.

 

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה בהמתבסס על מקורבים לנושא, כי סעודיה מעדיפה את בורסת ניו יורק כיעד להנפקה של ענקית הנפט שלה, ארמקו, זאת אף שחלק מהיועצים הפיננסיים והמשפטיים המליצו על לונדון. לדבריהם, ההחלטה הסופית לגבי המיקום שבו תבוצע ההנפקה, שצפויה להיות ההנפקה הציבורית הראשונה (IPO) הגדולה בעולם, תתקבל בסופו של דבר על ידי יורש העצר הנסיך מוחמד בן סלמן. לפי המקורבים, הנסיך מעדיף את בורסת ניו יורק בשל "שיקולים פוליטים", בהתבסס על מערכת היחסים בין וושינגטון וריאד. אולם, לפי המקורבים הנסיך ייקח בחשבון גם שיקולים פיננסיים ומסחריים.

 

 בורסות אירופה

בעקבות המתיחות הגיאופוליטית מול צפון קוריאה וההצהרות המתלהמות שנשמעו מכיוונו של טראמפ: בורסות אירופה סגרו את השבוע הגרוע ביותר שלהן השנה.

 

מדד סטוקס 600 איבד היום ב-1%, כאשר כמעט כל המגזרים בו נחלשו, והשבוע - 2.6%. פוטסי וקאק איבדו היום 1.1% ודאקס סיים סביב נקודת הפתיחה. שלושת המדדים איבדו השבוע 2.3%.

 

מניות במרכז

מהפך בצמרת: טבע היא כבר לא החברה הישראלית הנסחרת הגדולה ביותר. ענקית התרופות שאיבדה בשבוע האחרון יותר מ-40% משוויה בשבוע האחרון בעקבות הדו"חות החלשים ומחיקת הענק בסך 6.1 מיליארד דולר, נדחקה למקום השני עם שווי שוק נוכחי של 17.29 מיליארד דולר. למקום הראשון במקומה עלתה צ'ק פוינט, שהתחזקה ב-1% במסחר בוול סטריט, עם שווי שוק של 17.35 מיליארד דולר.

  

קמעונאית הענק ג'יי.סי פני התרסקה ביותר מ-16% ל-3.94 דולר לאחר דו"חות מאכזבים שפורסמו מוקדם יותר. מדובר בשפל מאז שנת 1972. לפי הדו"חות החברה, ברבעון השני היא רשמה הפסד של 62 מיליון דולר (20 דולר למניה) לעומת 56 מיליון דולר (18 דולר למניה) ברבעון המקביל אשתקד, והמכירות בחנויות הזהות ירדו ב-1.3% לעומת צפי ל-1.2%. עם זאת, ההכנסות עלו ב-1.5% ועמדו על 2.94 מיליארד דולר לעומת צפי ל-2.84 מיליארד דולר. במהלך הרבעון שעבר השלימה הרשת את סגירתן המתוכננת של 138 מחנויותיה ואת תוכניתה לחיסול מלאים. למרות התוצאות, ברשת הביעו אופטימיות לנוכח התאוששות צפויה בכל הנוגע לעסקי ההלבשה שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים