טורטיות ממולאות בחזה
עוף, אריסה וירקות צלויים

מחליפים את החומוס בממרח הטריפוליטאי, את הפיתה בבת הדודה המקסיקנית ואת הצ'יפס בירקות מהתנור – ומקבלים גרסה קלילה ובריאה יותר ללאפה

טורטיות ממולאות בחזה עוף, אריסה וירקות צלויים (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
טורטיות ממולאות בחזה עוף, אריסה וירקות צלויים (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

מרכיבים

8 טורטיות, 4 מנות

 

  • 3 פלפלים צבעוניים, חתוכים לרצועות
  • ‭1/2‬ כוס עגבניות שרי חצויות
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לשמיניות
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כף חומץ בלסמי 800 גרם חזה עוף או פילה עוף, חתוך לרצועות ברוחב ‭1 1/2-כ‬ ס"מ
  • 8 טורטיות
  • ‭1/4‬ כוס אריסה
  • 1 ראש חסה סלנובה או רגילה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ‭220-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את הפלפלים, העגבניות והבצל בקערה גדולה, מוסיפים כמחצית מכמות שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. משטחים בתבנית ואופים ‭20-כ‬ דקות, עד הזהבה.
  3. מוציאים מהתנור, יוצקים את החומץ הבלסמי, מערבבים בזהירות ומניחים בצד.
  4. מעבירים את העוף לקערה שבה השתמשנו (אין צורך לנקות). מוסיפים את יתרת שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  5. מחממים מחבת פסים או מחבת רחבה אחרת, מוסיפים את רצועות העוף וצולים עד הזהבה, ‭3-כ‬ דקות מכל צד.
  6. מחממים מחבת נוספת, נקייה. מחממים בה את הטורטיות (אין צורך לשמן) כ-2 דקות מכל צד.
  7. מורחים מעט אריסה על כל טורטייה, מניחים מעט מהירקות, מעט מהעוף וכמה עלי חסה, מגלגלים ומגישים מיד.

 

  • איך שומרים? מוטב להכין ולאכול מיד. שאריות שומרים בנפרד (טורטיות לחוד, עוף וירקות אפשר לשמור בכלי משותף) עד יום במקרר. לפני ההגשה מחממים, כורכים ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג