סלט זוקיני חי ונקטרינות (צילום: מיכל שמיר)
מרכיבים
3-2 מנות
- 2 זוקיני בינוניים ומוצקים
- 1 נקטרינה צהובה קשה
- 1 גבעול בצל ירוק
- 2 גבעולי אורגנו
- 1 לימון
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 עד 1 כפית דבש
- כ-1/4 כוס יוגורט
אופן ההכנה
- חותכים את הזוקיני והנקטרינה לקוביות בגודל 1 ס"מ, קוצצים את הבצל הירוק לטבעות וקורעים את עלי האורגנו לחתיכות. שמים בקערה.
- מגרדים את הקליפה מחצי מהלימון. חותכים פרוסה אחת מאמצע הלימון, מנקים מגרעינים, מסירים את הקליפה וחותכים את בשר הלימון לקוביות קטנות. את שארית הלימון סוחטים למיץ. מוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט היוגורט, ומערבבים. טועמים, ואם צריך מוסיפים לימון ומלח.
- משטחים את היוגורט בצלחת עמוקה ומניחים מעל את הסלט. מגישים מיד.
- איך מכינים מראש? חותכים את הירקות ושומרים בכלי סגור במקרר. לפני ההגשה מתבלים ומוסיפים את היוגורט.
- עוד מתכונים מעולים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"