קציצות שניצל בציפוי פריך (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-20 קציצות שניצל
- 300 גרם בשר עוף טחון
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל, מגורר דק
- 1 קישוא קטן, מגורר בפומפייה גסה
- 1/2 כרשה בינונית, קצוצה דק (החלק הלבן בלבד)
- 1 ביצה
- 1 פרוסת לחם או חלה, רטובה וסחוטה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כ-1/2 כוס פירורי לחם
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל המרכיבים, למעט פירורי הלחם והשמן, ומניחים לרבע שעה לספיגת טעמים.
- מפזרים את פירורי הלחם בצלחת.
- יוצרים מתערובת הבשר כ-20 קציצות עגולות ומשטחים אותן מעט. מצפים בפירורי הלחם מכל הצדדים.
- מחממים שמן עמוק במחבת כבדה ומטגנים את קציצות השניצל 3-2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, לספיגת עודפי השמן.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
ומה לגבי קציצות הודו ברוטב צהוב משגע? לחצו על התמונה למתכון