קציצות שניצל משני סוגי בשר
בציפוי פריך של פירורי לחם

מתלבטים בין כתיתה לקציצה? לא צריך! שמחו את המשפחה בשידוך טעים ואוורירי בין שני המאכלים האהובים, שמחביא בתוכו גם ירקות

דפנה אוסטר מיכאל

|

22.08.17 | 10:24

קציצות שניצל בציפוי פריך (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
קציצות שניצל בציפוי פריך (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

כ-20 קציצות שניצל

 

  • 300 גרם בשר עוף טחון
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל, מגורר דק
  • 1 קישוא קטן, מגורר בפומפייה גסה
  • 1/2 כרשה בינונית, קצוצה דק (החלק הלבן בלבד)
  • 1 ביצה
  • 1 פרוסת לחם או חלה, רטובה וסחוטה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כ-1/2 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, למעט פירורי הלחם והשמן, ומניחים לרבע שעה לספיגת טעמים.
  2. מפזרים את פירורי הלחם בצלחת.
  3. יוצרים מתערובת הבשר כ-20 קציצות עגולות ומשטחים אותן מעט. מצפים בפירורי הלחם מכל הצדדים.
  4. מחממים שמן עמוק במחבת כבדה ומטגנים את קציצות השניצל 3-2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, לספיגת עודפי השמן.

 

  • עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

_______________________________________________________

 

ומה לגבי קציצות הודו ברוטב צהוב משגע? לחצו על התמונה למתכון

 

  (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג