שתף קטע נבחר

סין לארה"ב: "הסנקציות החדשות - טעות שיש לתקן"

וושינגטון הטילה סנקציות חדשות נגד חברות סיניות ורוסיות בטענה שהן סייעו לתוכנית הטילים של צפון קוריאה. לאחר כמה שעות הסינים הגיבו בחריפות: "לתקן את הטעות הזו באופן מיידי, היא עשויה לפגוע בשיתוף הפעולה בין המדינות"

 

תגובה סינית חריפה לסנקציות האמריקניות: שגרירות סין בוושינגטון פרסמה אמש (ג') הודעה שבה היא דורשת מהממשל האמריקני לחזור בו מהסנקציות שהטיל אתמול אחר הצהריים נגד חברות סיניות ורוסיות בשל תוכנית הטילים של צפון קוריאה.

 

"לתקן את הטעות הזו באופן מיידי", נמסר בהודעת השגרירות הסינית בוושינגטון. "אנו מפצירים בארה"ב לתקן את הטעות שעשויה לפגוע בשיתוף הפעולה בין המדינות בנושאים שונים".

 

עוד נמסר בהודעת השגרירות הסינית כי "אנו מתנגדים לסנקציות לפי תוכנית העבודה של מועצת הביטחון, במיוחד נגד אישים וחברות סיניות".

טראמפ הורה על סנקציות, נשיא סין זועם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טראמפ הורה על סנקציות, נשיא סין זועם(צילום: AFP)

ממשל טראמפ הטיל סנקציות נגד שישה אישים ו-10 חברות. לכולם מכנה משותף אחד - קשרים כלכליים עם תוכנית הטילים של צפון קוריאה. "זה לא מקובל שיש קשרים רוסיים וסינים שמאפשרים לצפון קוריאה לייצר הכנסה שתהיה שימושית לייצור נשק להשמדה המונית", אמר שר האוצר האמריקני סטיב מנוצ'ין.

 

בין החברות הסיניות שעליהן הוטלו סנקציות נמצאת חברת הסחר הבינלאומית מינגז'אנג, שלפי משרד האוצר האמריקני נחשבת לבת בריתה המרכזית של בנק הסחר המרכזי של צפון קוריאה, שנמצא תחת סנקציות אמריקניות מאז שנת 2013. בחודש יוני האחרון האשימה התביעה האמריקנית את החברה הסינית בהלבנת כספים עבור צפון קוריאה.

 

בתחילת השבוע החל התרגיל הצבאי השנתי המשותף לצבאות ארה"ב ודרום קוריאה, תרגיל שהרגיז מאוד את המשטר בפיונגיאנג. מלחמת המילים בין ממשל טראמפ לשלטון הרודן קים ג'ונג און די דעכה, אך בתווך נמצאת סין שמנסה לסייע לבת בריתה.

 

מוקדם יותר החודש דיווח העיתון "גלובל טיימס", שנמצא בבעלות הממשלה הסינית, כי אם ארה"ב תתקוף את צפון קוריאה - סין תעצור בעדה, באזהרה שכוונה לפיונגיאנג. עוד נכתב כי סין תישאר ניטרלית אם צפון קוריאה תבצע מתקפה שתאיים על ארה"ב.


פורסם לראשונה 22/08/2017 21:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA, AFP
נשיאי ארה"ב וסין
צילום: EPA, AFP
מומלצים