שתף קטע נבחר

פשרה: הסדר כספי עם גנבי מתכות שעלו לקופת המדינה מיליונים

ארבעה מורשעים בגניבת יותר מ-3,000 פגזים מבסיס של צה"ל טענו מול תביעה אזרחית שהוגשה נגדם כי "קלות בלתי נסבלת של אנשי הצבא אפשרה את הגניבה". בעקבות כך נחתם עם חוליית הגנבים הסדר כספי מקל

המדינה העריכה כי שווי הפגזים נאמד ב-23 מיליון שקל, תבעה בגין גניבתם 17 מיליון שקל, אולם בסופו של דבר המורשעים בגניבה יחזירו לקופת המדינה פחות ממיליון שקל. חמש שנים וחצי אחרי שחוליית גנבי מתכות פרצה לבסיס מטווחים של צה"ל בנגב ובזזה מתוכו יותר מ-3,000 פגזים, הושג באחרונה עם חבריה הסדר כספי מקל בגין גניבת התחמושת.

 

ארבעת המורשעים בגניבת הפגזים כבר הורשעו ונידונו, כל אחד לפי חלקו, לעונשי מאסר במסגרת הסדרי טיעון: אחד מהם נידון למאסר של שמונה שנים ו-10 חודשים, שני נידון לשש שנות מאסר ו-10 חודשים, שלישי ל-28 חודשי מאסר והרביעי לחצי שנה מאסר על תנאי. ב-2015 הגיש משרד הביטחון נגד ארבעת המורשעים תביעה אזרחית נגד ארבעת המורשעים. בתביעה, שהוגשה באמצעות פרקליטות מחוז דרום, נטען כי הארבעה גנבו תחמושת ממשרד הביטחון וגרמו נזק לקופת המדינה בסך 17.8 מיליון שקל.

 

הנאשמים טענו מצדם בכתבי ההגנה כי "סיפור המעשה לאשורו מבטא רשלנות חמורה וקשה של כל אותם דרגים בכירים ביחידה צבאית שמהותה וסיבת קיומה הוא אחסון ציוד צבאי, לרבות תחמושת. דרך הוצאת אותו רכוש מהבסיס התבצעה לאור יום, כאשר נכנס טנדר לבסיס באין מפריע 20 פעם, ואין איש רואה". עוד טענו הנאשמים כי "לא ניתן יהיה להתעלם מהקלות הבלתי נסבלת שבה אפשרו אנשי הצבא את הגניבה".

 

במסגרת הפשרה בין משרד הביטחון לגנבים הוחלט כי הם ישלמו מיליון שקלים. עוד נקבע כי הסכום יחולק בין הארבעה, כך שכל אחד מהם ישלם 250 אלף שקל. אם לא די בכך, המדינה הסכימה לפרוס את הסכום לתשלומים, כך שכל גנב ישלם מדי חודש 2,500 שקל למשך שש שנים. כל גנב שיעמוד במשך שש שנים בכל התשלומים בסכום של 180 אלף שקל, יראו אותו כאילו שילם את מלוא חלקו. לפיכך יצטרכו המורשעים לשלם בסופו של דבר 720 אלף שקל.

 

בכתב האישום נגד הארבעה צוין כי הבסיס שממנו נגנבו הפגזים הוקף בגדרות תיל, חלקן נמוכות, ובשערי ברזל סגורים ונעולים. הנאשמים, הנמנים כאמור עם חוליה של גנבי מתכות, הצליחו לחדור לבסיס לאורך תקופה של כחצי שנה. שלושה מהנאשמים חתכו את גדר התיל ונכנסו פנימה בקלות מבלי שאיש יעלה על עקבותיהם. הם חזרו על השיטה שוב ושוב, ולאחר שיצאו מהבסיס דאגו לסגור את הפרצה בגדר. בחלק מהמקרים נכנסו הנאשמים לשטח הבסיס עם רכב, על מנת שיקל עליהם להעמיס את הפגזים. באחד המקרים, הצליחו לגנוב 120 פגזים מתחת לאפם של אנשי הבסיס. את הפגזים מכרו הנאשמים לגנבי מתכות אחרים.

 

משרד הביטחון חתם על הפשרה מול סנגוריהם של הנאשמים, עורכי הדין שמעון תורג'מן, האיל אבו גרארה ואחמד ותד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים