שתף קטע נבחר

המדינה לבג"ץ: המתנחלים שפלשו לבית המכפלה ייאלצו לפנותו

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, קבע כי המתבצרים בבית המכפלה בחברון ייאלצו לפנותו. לבקשת מערכת הביטחון, אישר היועמ"ש שבוע נוסף כדי לנסות ולמצות מגעים "לפינוי המבנה בדרכי שלום" ואם הדבר לא יצלח "גורמי הביטחון ייערכו לביצוע הפינוי בעיתוי שייקבע"

 

בית המכפלה ( צילום: אוהד צויגנברג) ( צילום: אוהד צויגנברג)
בית המכפלה( צילום: אוהד צויגנברג)

היועץ המשפטי לממשלה קבע כי המתנחלים שפלשו לבית המכפלה בחברון לפני כחודש והתבצרו בתוכו - ייאלצו לפנותו. כך הודיעה הערב (יום א') המדינה לבג"ץ. לגרסת המדינה, נעשו ניסיונות לנהל משא ומתן עם קבוצת הישראלים שנכנסה למבנה, אולם לא הושגה כל הסכמה עמם.

 

 

היועמ"ש אישר, לבקשת מערכת הביטחון, שבוע נוסף כדי לנסוף ולמצות מגעים "לפינוי המבנה בדרכי שלום". לדבריו, אם אלו לא יצליחו, "ייערכו גורמי הביטחון לביצוע הפינוי בעיתוי שייקבע". עוד צוין כי חברה ישראלית שטוענת לזכויות על חלק מהמבנה תוכל לבקש מהוועדה לרישום זכויות מקרקעין סעד זמני שיאפשר לה לקבל חזקה על חלק מהמבנה.

 

 
ב-25 ביולי פלשו כ-20 משפחות ובכללם כ-120 מתנחלים לבית המכפלה במחאה על הסחבת בבדיקת מסמכי הרכישה של המבנה. הפלישה וההתבצרות התרחשו כשבועיים לאחר הפרסום ב-ynet שלפיו במנהל האזרחי קבעו כי מסמכי הרכישה למבנה אינם מזויפים.

 

"בית המכפלה נרכש כבר לפני כמה שנים, אולם ברוב חרפה ממשלת ישראל מונעת מגורי משפחות בבתים שנרכשו כבר יותר מחמש שנים ללא שום צידוק מוסרי או חוקי", טענו המתנחלים. "בימים אלו של שפך דם יהודי, שכול וכאב של ממשלת ישראל אל מול אויבינו. אנו קוראים לממשלה להרים בעוז את דגל ההתיישבות והנאמנות לארץ ישראל. אל מול רצח יהודים, אל מול גמגום לאומי, אנו דורשים מממשלת ישראל לאפשר את מגורי המשפחות בבית המכפלה לאלתר".

 

מתבצרים בבית המכפלה ( צילום: אוהד צויגנברג) ( צילום: אוהד צויגנברג)
מתבצרים בבית המכפלה( צילום: אוהד צויגנברג)

בית המכפלה בחברון הוא בניין בן שלוש קומות שאנשי תנועת "הרחיבי" טענו כי רכשו מפלסטינים וניסו לאכלסו בשנת 2012. לאחר מחאות רבות ופלישה של כ-14 משפחות לבניין, הוא פונה והוכרז כשטח צבאי סגור.

 

שנה לאחר מכן, בעקבות פיגוע ירי, החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו לאכלס את בית המכפלה אך נתקל בפסיקת בג"ץ, שטען כי לא הוסדרו כל אישורים לאכלוס המשפחות. מאז מתנהל מאבק עיקש של המתנחלים ואנשי תנועת "הרחיבי" מול הגורמים השונים במנהל האזרחי על מנת לקבל את האישורים לאכלוס המבנה.

 

 

תנועת 'הרחיבי', המאכלסת את בית המכפלה בחברון, מסרה בתגובה: "בעקבות פרסומה של עמדת המדינה היום בבג"ץ, בה התנערה המדינה מזכויותיהם של דיירי בית המכפלה שרכשו את הבית בכספם כדין, מוסרת תנועת 'הרחיבי' כי עמדת המדינה אינה סבירה וכי אין כל דין המונע אכלוס נכס ששולמה עליו מלוא התמורה וקיים עליו היתר עסקה. אין כל דין, צו, תקנה או נוהג המתנים איכלוס נכס בסיומו של הליך רישום ראשון ואין כל דין, צו, תקנה או נוהג האוסרים שימוש בנכס שנרכש כדין ואשר ניתן בו אישור עסקה".

 

"היתר העסקה מאשר את כניסתה של החברה בנעליו של המוכר וכשם שאכלסו המוכרים את הנכס, כך גם זכותם של הרוכשים לאכלס את הנכס עליו שילמו את מלוא התמורה כדין. יש לציין כי כלל הבתים בחברון ובאיו"ש אינם רשומים בטאבו ולמרות זאת, הבתים מאוכלסים. כשם שבכל עסקת מכר בישראל ואיו"ש הקונה מקבל חזקה לאחר ששילם את התמורה ולאחר זמן מעביר את הזכויות בנכס על שמו, כך צריך להיות גם בעסקה זו. לא ברור בעיננו מהו השוני בעסקה זו, למעט זהותם של רוכשי הנכס".

 

"אנו דוחים את עמדתה של המדינה היות ולא קיימת כל הוראה בדין התובעת הליך פרוצדורלי כהתניית אכלוס נכס ברישום ראשון. כמו כן, יש לזכור כי עמדתו של ראש הממשלה הייתה כי יש לאכלס את הנכס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נתנאל ליקר, TPS
בית המכפלה
צילום: נתנאל ליקר, TPS
מומלצים