שתף קטע נבחר

הורים לילדי חינוך מיוחד מאיימים להשבית את פתיחת הלימודים

בית הספר "מעוף" בפתח תקווה לבעלי צרכים מיוחדים עובר מבנה, ויומיים לפני פתיחת שנת הלימודים נראה כמו אתר בנייה. בשל המיקום החדש העירייה ביטלה את מערך ההסעות בטענה שהחוק לא מחייב זאת. ההורים: "מפקירים את הילדים". העירייה: "בית הספר יהיה מוכן ב-1 בספטמבר"

 

 

כ-300 תלמידים בעלי צרכים מיוחדים בלי בית ספר, יומיים לפני פתיחת שנת הלימודים: הורי תלמידי חינוך מיוחד בבית הספר "מעוף" בפתח תקווה, שצפוי לפעול השנה במבנה חדש, מאיימים להשבית את פתיחת שנת הלימודים במחאה על עבודות הבנייה שנעשות בבית הספר ושטרם הסתיימו ועל ביטול מערך ההסעות.

 

בית הספר נראה כמו אתר בנייה. עובדים רבים נמצאים בשטח המבנה, טרקטורים, מנופים וכלי עבודה רבים פועלים בשטח. על הקיר החיצוני של הבניין טרם נתלה שלט עם שם בית הספר ושער הכניסה טרם הוצב. ביום שישי אמורים להגיע כ-300 תלמידים, שלמדו עד השנה האחרונה במבנה אחר בעיר.

 

הבנייה בבית הספר "מעוף" בפתח תקווה (צילום: רענן בן צור     ) (צילום: רענן בן צור     )
הבנייה בבית הספר "מעוף" בפתח תקווה(צילום: רענן בן צור )

"המקום נראה כמו אתר בנייה. מי מבטיח לנו שהמבנה עבר ביקורת בטיחות? מי מבטיח שהמדרגות עומדות בתקן? מי מבטיח שלא ייפול אריח? בנו אותו במהירות אבל הוא עדיין לא מוכן. הוא נראה כמו אתר בנייה ועובדים רבים מסתובבים בו", אמרו ההורים.

 

בשכנות לבית ספר "מעוף" נבנה בית ספר חרדי "בית יהודה". ההורים הוסיפו: "את שני בתי הספר התחילו לבנות באותו הזמן. בבית הספר החרדי לא הספיקו לסיים, והתלמידים נשארו ללמוד במבנה הישן שלהם. את הילדים שלנו ב"מעוף" ממהרים להעביר לבית ספר שעדיין לא מוכן. למה? הילדים החרדים יותר חשובים מילדים שלנו?".


 (צילום: רענן בן צור     ) (צילום: רענן בן צור     )
(צילום: רענן בן צור )

בנוסף, ההורים מוחים גם על החלטת העירייה להפסיק את הסעות התלמידים. "התלמידים הם לא ילדים רגילים, יש להם צרכים מיוחדים וצריכים ליווי. העירייה רוצה שהם ייסעו עצמאית בתחבורה ציבורית וזה בלתי אפשרי עבורם. הם לא ילדים ממוקדים ואי אפשר לסמוך עליהם שיעלו על אוטובוס ויירדו בתחנה הנכונה, או שבכלל יגיעו לבית הספר ולא יתחילו לשוטט בעיר. אי אפשר לסמוך עליהם עקב מצבם. למה שאצטרך כל בוקר לדאוג אם הילד הגיע בכלל לבית הספר?", אמרו ההורים.  

 

הורי התלמידים הגיעו השבוע לישיבת מועצת העיר ומחו על התנהלות העירייה. חבר מועצת העיר, עו"ד רמי גרינברג, שנרתם לסייע להם, אמר באתר הבנייה: "כמו שאתם רואים בית הספר הזה אמור לקבל את התלמידים, אני מדגיש שוב, תלמידי חינוך מיוחד, כל אחד עם הלקויות שלו ועם הרגישות שלו, ביום שישי. כמו שאתם רואים מדובר באתר בנייה, עדיין אין אישורי בטיחות".

 

עו"ד רמי גרינברג (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
עו"ד רמי גרינברג(צילום: אבי חי)
  

"לגבי ההסעות", המשיך עו"ד גרינברג, "עיריית פתח תקווה, עם תקציב של שני מיליארד שקל, מבזבזת מאות מיליונים על עמותות פוליטיות, על אינטרסים פוליטיים. פה יש 200-300 ילדים של חינוך מיוחד, ילדים מתקשים עם בעיות - העירייה מפקירה אותם. היא מבטלת להם את ההסעות בצעד שרירותי, זורקת אותם למקום שעדיין לא מוכן. זו תעודת עניות לעיריית פתח תקווה. בצער רב ההורים החליטו להשבית את בית הספר, עם כל הקושי בכך, אבל אין להם ברירה".

 

מעיריית פתח תקווה נמסר לגבי הבנייה בבית הספר: "יובהר כי הבוקר ערך מנכ"ל העירייה יעקב ממן סיור בשטח בית הספר עם כל הקבלנים והספקים. בית הספר יהיה ערוך ומוכן לקליטת התלמידים ב-1 בספטמבר. בית ספר מעוף לחינוך מיוחד הינו מהמפוארים והחדשניים בארץ".

 

לגבי ההסעות נמסר: "הסעות מאורגנות לתלמידים מתבצעת על פי קריטריונים ברורים. להלן הנחיות משרד החינוך להסעות לתלמידים לקויי למידה (בי"ס מעוף): תלמידי כיתות ז'-י"ב במועצות מקומיות - השתתפות המשרד תהיה בעלות פר תלמיד. למותר לציין כי השתתפות המשרד תינתן אך ורק עבור תלמידים העומדים בקריטריון המרחק המזכה (דהיינו 3 ק"מ מבית התלמיד למוסד החינוכי). הרשות לפנים משורת הדין (לגבי קריטריון המרחק) מאפשרת מימון להסעה בתחבורה ציבורית החל מ-1.5 ק"מ. מעוף הינו בית ספר שש שנתי אשר עובר בשנת הלימודים תשע"ח למשכנו החדש ברחוב הרב יאיר חפוטא 2 בפתח תקווה, ונמצא בקרבת התחנה המרכזית, במרחק של כ-950 מטר וכ-12 דקות הליכה.

 

"במיקומו הקודם ברחוב השחם 62 בפתח תקווה לא הייתה גישה לתחבורה ציבורית ועל כן התלמידים הוסעו בהסעה מאורגנת. מעוף מוגדר כבית ספר לתלמידים לקויי למידה 'רב בעייתיים' בתפקוד גבוה, ומכאן שזכאותם להסעה בתחבורה ציבורית הינה החל מ-3 ק"מ. כאמור, הרשות לפנים משורת הדין מאפשרת מימון להסעה בתחבורה ציבורית החל מ 1.5 ק"מ. תלמידים שקיבלו בוועדת ההשמה זכאות לכיתות או בתי ספר לתלמידים לקויי למידה ולהם מאפיינים נוספים בנוסף ללקות הלמידה, והוריהם מבקשים הסעה מאורגנת, יגישו מסמכים המעידים על כך. הבקשות יועברו לדיון בוועדת הסעות מרכזית במשרד החינוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רענן בן צור
בנייה בבית הספר "מעוף" בפתח תקווה
צילום: רענן בן צור
מומלצים