שתף קטע נבחר

מתכון לעוגיות גבינה מהירות

אפשר גם להכין מראש: מכינים את הבצק, מקפיאים ובשעת הצורך כל מה שנותר לעשות זה להפשיר, לפרוס ולדחוף לתנור: רוני ונציה עם מתכון מהיר לעוגיות גבינה מלוחות עם עשבי תיבול

עוגיות גבינה

עוגיות מלוחות עם עשבי תיבול טריים, שמתאימות לכל מצב רוח: את העוגיות האלה מכינים בקלות בצורת גלילים - אפשר להפוך אותן גם ל"נקניק" מרובע או משולש. אחרי הכנת הבצק מקפיאים, ובשעת הצורך מעבירים לכמה שעות למקרר, פורסים ואופים.

 

המרכיבים (לכ-6 עוגיות):

4 כפיות תימין טרי, קצוץ דק

2 כפיות אורגנו טרי (או רוזמרין), קצוץ דק

300 גר' (כ-2 כוסות ועוד כף) קמח, מנופה

150 גר' גבינת פקורינו קשה ויבשה (או פרמזן), מגוררות דק

225 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

הכלים - 

2 תבניות שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

 (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה שמים 2 כפיות תימין קצוץ ומניחים בצד. שמים את שאר התימין בקערת המיקסר עם כל שאר המרכיבים, ומערבלים במהירות בינונית, בעזרת וו הגיטרה, עד לקבלת כדור בצק.
  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומעל למשטח מקומח מעצבים כל חתיכה לגליל בקוטר של כ-3 וחצי ס"מ. מפזרים את התימין שנשאר בקערה בצד מעל למשטח, ומגלגלים גליל מעל עד שהוא כולו מצופה בתימין. עוטפים את הגלילים ביריעת ניילון, ומניחים לשעה במקרר.
  3. לפני האפייה מחממים את התנור ל־175 מעלות. מוציאים את הגלילים מהמקרר, מסירים את יריעת הניילון ובעודם קרים, פורסים כל גליל לפרוסות בעובי של כ-8 מ"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית במרווחים של 2-1 ס"מ. אופים כ־9 דקות עד שהן בצבע זהוב בהיר מאוד. מצננים בתבנית על רשת צינון מלא.
  4. לעוגיות מרובעות - לאחר קירור הגליל לפי ההוראות מניחים על משטח עבודה, ובעודו קר, מיישרים את הדפנות בסכין גדולה וחדה לקבלת תיבה מלבנית, ופורסים לריבועים.
  5. לעוגיות משולשות - מגלגלים את הבצק לגליל, עוטפים בניילון נצמד ומעצבים בידיים לבלוק משולש. מסירים את הניילון, מגלגלים בתימין, עוטפים, מקררים שעה ואז פורסים למשולשים.

 

גיוון:

אפשר להשתמש בעשבי תיבול לפי הטעם או בגרעיני קצח, פרג ועוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
עוגיות גבינה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים