שתף קטע נבחר

ערפאת נאלץ לדון בדרישות לרפורמה ברשות

גורמים רשמיים ברשות הפלסטינית תקפו את המסמך שהגיש "הוועד לעצמאות לאומית," שדרש מערפאת להיאבק בשחיתות,.אבל בעקבות הסערה הנמשכת ברשות, ערפאת נאלץ להתערב. הוא כינס את הוועד המרכזי של הפתח, שקיבל החלטות "לרפא את הבעיות הפנימיות"

ברשות הפלסטינית ממשיכה להסעיר את הרוחות פרשת מסמך הדרישות לרפורמות, שהגיש לערפאת הוועד לעצמאות לאומית. הוועד הוקם בשבוע שעבר על ידי סלים זענון, יו"ר המועצה הלאומית הפלסטינית, ובין הדרישות - מאבק חורמה בשחיתות, הדחת בכירים מושחתים, מינוי ראש ממשלה לטיפול בעניינים הפנימיים וביטול בתי הדין המיוחדים לבטחון המדינה.
בראיון לעיתון "א-שארק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון, אמר זענון כי טבעת של אנשים מושחתים מקיפה את ערפאת וכי "צריך לשבור את הטבעת הזו ולהרחיק את סמלי השחיתות מערפאת". כמו כן אמר זענון כי הוא אינו מתרגש מהסערה שחולל מסמך הדרישות, אך ייתכן שהיה עליו להתייעץ עם ערפאת לפני הגשת המסמך. לדבריו, יחסיו עם ערפאת ממשיכים להיות תקינים.
גורמים רשמיים ברשות, ביניהם גורמים במשרד ההסברה הפלסטיני וטייב עבד אל רחים, מזכ"ל הנשיאות הפלסטינית, תקפו קשות את הוועד ואת המסמך עליו חתומים מאה בכירים פלסטינים. הסערה הביאה לכך שחלק מהאישים שהוזכרו כמייסדי הוועד מיהרו להתנער מהחברות בו ומממסך הדרישות.
אולם הפרשה הצליחה לכפות את עצמה על סדר היום הפלסטיני. ערפאת נאלץ להתערב בעצמו בעניין וכינס במשך היומיים האחרונים את הוועד המרכזי של הפתח. הוועד התכנס באופן רשמי כדי לדון בהתפתחויות הצפויות לאחר נצחונו של שרון, אך עיקר עיסוקו בימים האחרונים היה בעניינים פנימיים, בבעיות השחיתות והניצול לרעה של תפקידים וכספי ציבור ברשות. חבר הוועד המרכזי של הפתח, זכריא ער'א, אומר כי הוועד קיבל החלטות "שמטרתן לרפא את הבעיות הפנימיות ואת הנקודות השליליות בבית הפלסטיני, כדי להיות מוכנים להתמודד עם התקופה הקרובה".
הלחץ על ערפאת לדון בעניינים פנימיים גבר לאחרונה עקב דרישות התנזים, בראשות מרואן ברגותי, להילחם בשחיתות, להקים ממשלה חדשה ולהחליף את צוות המו"מ הפלסטיני.

חבר המועצה הפלסטינית: להעניש את המושחתים והגנבים

הקמת הוועד של זענון הינה שיא בגל הדרישות לרפורמה פנימית. חאתם עבד אל קאדר, חבר המועצה המחוקקת ומראשי התנזים אמר בשיחה ל-ynet כי דרישת התנזים, מטרתה להביא לכך שברשות תהיה מערכת מסודרת של מוסדות תקינים, וכי הדרישות לרפורמה נועדו למנוע אנרכיה. עבד אל קאדר אומר כי אין מדובר במאבק פנימי וכי האינתיפאדה לא תיפגע מהדרישות לרפורמה. הדרישה מערפאת היא להעניש את סמלי השחיתות המוכרים, ולהביא לקיומה של מערכת שלטונית נקייה משחיתות ופגמים בחברה הפלסטינית.
לדעת עבד אל קאדר, ערפאת איחר מעט בטיפול בעניינים אלה, אך הוא מקווה כי העניין יזכה לטיפול אמיתי.
איש הפתח וחבר המועצה הפלסטינית, חוסאם חדר, דרש אמש מערפאת להעניש "את המושחתים והגנבים שבקרב הבכירים ברשות". חדר דרש לבצע אינתיפאדה אמיתית בשלטון נוכח התפיסה העממית ונוכח הייאוש מהמשך התנהלותם של סמלי השחיתות בצמרת השלטון הפלסטיני. לדברי חדר, על ערפאת להביט סביבו, כדי לעמוד על היקף השחיתות והכאב שגורמים לפלסטינים אותם "מושחתים שגידלו כרס על חשבון העם הפלסטיני, כספו ושאיפותיו. לא ייתכן שלנוכח הדרישות העממיות לא יבחין ערפאת בין הנוכלים, הגנבים וסמלי השחיתות לבין העם הפלסטיני הגיבור, המאוחד סביב הרשות". חדר שאל עוד, למי ישאיר ערפאת את העם הפלסטיני אם הוא ילך לעולמו, ובכך הדגיש כי קבוצה של מושחתים קובעת את גורל העם הפלסטיני, ובהיעדר החוק וקריסת המוסדות, על ערפאת להביע דעה בנושא. "כמה מיליארדי דולרים נכנסו לחשבונות אותם מושחתים, דוגמת הישאם מקי, מנכ"ל הטלויזיה שחוסל לאחרונה?". למרות זאת אמר חדר כי השחיתות של מקי קטנה לעומת זו של אלה שממשיכים להחזיק ברסן השלטון.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי אף פי
ערפאת. ייאלץ לנקוט בצעדים?
צילום איי אף פי
מומלצים