שתף קטע נבחר

לא מצליחה לצאת עם גבר יותר מחודשיים

שני נמנית על האנשים האלה שמתחילים קשרים בשיא הכוח. היא מתאהבת, נסחפת ומתמלאת באהבה חדשה. הבעיה היא שמהר מאוד לתוך הקשר, משהו בתוכה נעצר וכל ההתלהבות שלה יורדת. אימון אישי

"לא יכול להיות שגם מהבחור הזה נפרדתי אחרי חודשיים!", היא מספרת לי בצער. "אני ממש זוכרת את הדייט הראשון שהיה לנו. לא הפסקנו לדבר במשך שש שעות! חזרתי הביתה עם חיוך מרוח על הפנים, ורכבת מחשבות ותקוות שאולי מצאתי סוף-סוף את הבחור שלי". שני מתמללת במילים את מה שקורה לה וממלאת את חלל החדר בתסכול. "בכל פעם מחדש אני מוצאת את עצמי מנסה להישאר ולהחזיק בבחור, אבל לא מצליחה להשתחרר מהחבל שמתהדק סביבי וגורם לי לרצות לסיים את הקשר, וללכת הכי רחוק שרק אפשר".

 

שני נמנית על האנשים האלה שמתחילים קשרים בשיא הכוח. היא מתאהבת, נסחפת ומתמלאת באהבה חדשה. הבעיה היא שמהר מאוד לתוך הקשר, משהו בתוכה נעצר ומפסיק לעבוד. הפחד שמנהל אותה חמקמק, והיא לא יודעת עליו יותר מדי. ברור לי שעד שהיא לא תאפשר לו להיכנס בדלת הראשית ותערוך עמו שיחת היכרות צפופה, היא תמשיך למחזר את המציאות ולא תצליח לעבור את מחסום האינטימיות ביחסים ולהרגיש את מה שתמיד קיוותה לו.

 

תחושת ה"חנק" ביחסים – אותו רצון לצאת ולהשתחרר מהקשר, היא תופעה מוכרת שיכולה לקרות בכל שלב, גם אחרי שנים של זוגיות ממושכת. מתחת לתחושת הקלסטרופוביה ישנה מצוקה רגשית שקשורה ביכולת שלנו להתמודד עם מה שמתרחש אצלנו בפנים. אצל שני המחסום מגיע כל פעם מחדש אחרי חודשים בודדים של זוגיות, ורגע לפני שבאמת מתחילה להתפתח אינטימיות.

עד שהיא לא תאפשר לפחד להיכנס בדלת הראשית, היא לא תוכל לנצח את ההרגל (קרדיט: Shutterstock) (קרדיט: Shutterstock)
עד שהיא לא תאפשר לפחד להיכנס בדלת הראשית, היא לא תוכל לנצח את ההרגל(קרדיט: Shutterstock)
 

את הגורם לכך רציתי ששני תבין טוב יותר, כדי שהיא תוכל להתחיל להתמודד איתו בצורה אחרת. נקודת המוצא שלנו היתה להצטייד בזכוכית מגדלת, ולהתחיל לבדוק מה יש שם, בתפיסות שלה על עצמה ועל זוגיות, שמוביל את הסיפור לאותה נקודת סיום דומה בכל פעם מחדש. מיפוי התפיסות, המחשבות וההתנהגויות הוא המרקם ממנו אפשר לקלף עוד רובד, ולזהות את הטריגר שגורם לה ללחוץ על כפתור ה"אקזיט" חודשיים בלבד אחרי שהתחיל הקשר.

 

לאט-לאט, החל הסיפור של שני להסתדר כמו פאזל. כילדה שחוותה גירושים כואבים עם ריבים, מלחמות רכוש ואימא שבורה, היא הפנימה עמוק בתת-המודע שלה עד כמה טעות בבחירה יכולה להיות אסון. עם הזמן שגדלה והפכה לנערה, נבטה בתוכה ההבטחה שהיא לעולם לא תעביר את ילדיה את מה שהיא עברה – היא לא תתגרש. מהמשוואה הזאת יוצאת תוצאה פשוטה - כזאת שמתבהרת כשאוספים את חלקי הפאזל בסיפור, ומרכיבים את התמונה השלמה. הפחד לטעות מנהל שני, אשר חוששת מכישלון חייה.

 

כשאנחנו מפחדים ממשהו, ברור שנעשה כל מה שביכולתנו כדי למנוע ממנו מלהתגשם. נבנה דפוסי התנהגות ונתפקד בעולם באופן שישמור עלינו מהאפשרות להיפגע. שני גדלה כילדה מפשרת, כזאת שתמיד לקחה אחריות ודאגה לאביה ובעיקר לאמה ולאחים הקטנים. היא לעולם לא נתנה דרור לכעס שלה לצאת. היה לה תפקיד חשוב - לשמור שאימא שלה לא תתפרק. הקול הפנימי שלה הושתק, נחנק ולא קיבל זכות קיום.

 

ואז, ככל שהשנים נקפו ושני הפכה לאישה, התחוללו שני דברים במקביל - האחד הוא כיסוי בשכבות אבק של שריר העימות, והשני - פיתוח מיומנות לקרוא את כל הניואנסים האנושיים של הגבר שאיתה, ולהפוך להיות הדבר הכי מגניב ונוח לידו. למעשה, שני נטמעה לחלוטין בכל קשר שהתחיל עד שלא נשאר עוד מקום בשבילה. היא עשתה את זה מתוך אוטומט ולא הייתה ערה לכך שהיא לא שומרת על עצמה, לא בודקת אם הבחור באמת מתאים ולמעשה מסרבת לבחור באמת.

 

כמובן שכעבור כמה חודשים קרה הבלתי נמנע – היא הרגישה שלא באמת רואים אותה בקשר, וזה מילא אותה בחרדה לטעות, כשהפתרון הנראה לעין היה פשוט לברוח. דרך השחרור שלה מנרטיב הפרידות היתה להתחיל להציב גבולות – להשמיע את הקושי, את מה שהיא באמת רוצה, ולהפסיק לרצות את כולם ולשכוח את עצמה. בכל פעם שעשתה זאת והתעמתה, היא החזיר את עצמה למגרש וזה עזר לה לבנות קרקע חדשה להאמין בעצמה ובבחירותיה.

 

הדרך להכניס אוויר ולא להתנתק בקשר היא להבין מה הוא הדבר שמתעורר בנו, איך הוא קשור לפחד הפנימי שאנחנו סוחבים מסיפור חיינו, ואז לוותר על המוכר ולהשתנות. מניסיוני, זאת תמיד הזדמנות להתפתח ולקבל עוד פיסה מעצמנו, שבסופו של דבר מעמיקה את תחושת השייכות ביחסים.

 

חמוטל לוי לשם היא מאמנת אישית וזוגית בנקודתיים - תהליכי זוגיות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
לעבור את מחסום האינטימיות
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים