חלה מקמח כוסמין (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
מרכיבים
4 חלות
- 1 ק"ג קמח כוסמין לבן, מנופה
- 1/2 ק"ג קמח כוסמין מלא, מנופה
- 1/2 ק"ג קמח רגיל, מנופה
- 3 כפות שמרים יבשים
- 12 כפות סוכר קנים אורגני
- 2 כפיות מלח
- 4 כוסות מים
- 1/2 1 כוסות שמן זית
- 4 חלמונים
להברשה
- ביצה טרופה
- שומשום, זרעי צ'יה וגרעיני חמניה
אופן הכנה
- שמים את ההקמחים המנופים בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את כל החומרים (למעט החומרים להברשה), מערבבים ולשים כ-10 דקות בידיים (אפשר כמובן גם להשתמש במיקסר עם וו לישה).
- אוספים את הבצק לכדור ומניחים אותו להתפחה במקום לח וחמים למשך שעה-שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מעצבים כל רבע בצק לצורה רצויה (חלה עגולה, בורג, צמה וכו') ומניחים בתבניות המרופדות בנייר אפייה. מתפיחים את החלות המעוצבות במקום חמים ולח, 20 דקות נוספות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלות בביצה טרופה ובוזקים מעל שומשום, זרעי צ'יה וגרעיני חמניה.
- אופים 35-25 דקות.
מתכונים נוספים של הודליה כצמן תוכלו למצוא בבלוג שלה Bake care
-------------------------------------------------------------------------------------------
מחפשים מאפה שמרים מתוק? נסו בבקה שוקולד של הודליה