לסלק את הרעב: סלטי סלק מיוחדים
למנה הראשונה בסעודת ראש השנה

איזו מסורת טעימה: לקראת החג ליקטה אסנת לסטר סלטים מיוחדים מהסימן הסגול: עם סלרי וסילאן, עם תפוחים ואגוזים – וגם קלאסיקה מרוקאית

אסנת לסטרפורסם: 14.09.17 13:06
סלט סלק עם סילאן (צילום: אסנת לסטר)
סלט סלק עם סילאן (צילום: אסנת לסטר)

סלט סלק עם סילאן

מתכון של עליזה אליהו מבית שאן.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 2 סלקים
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים דק-דק (עם העלים)
  • 1/4 כוס סילאן או 2 כפות סוכר חום
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס שקדים קלופים

 

לרוטב

  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את הסלקים (לא לקלף אותם, כדי שלא יאבדו את הטעם בבישול). מכסים אותם במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. מקררים, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. מערבבים את הסלק, הסלרי והסילאן.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט.
  4. מחמים מחבת ללא שמן על אש בינונית וקולים יחד את הצנוברים, האגוזים והשקדים, תוך בחישה, עד שהם מזהיבים מעט ומעלים ניחוח נעים.
  5. לפני ההגשה מפזרים על הסלט את תערובת הפיצוחים הקלויים. אפשר להוסיף גם מעט תמרים חתוכים.

 

 

סלט סלק, גזר ותפוחי עץ עם חמוציות ואגוזים

מתכון של דגנית דגן מעפולה

 

סלט סלק, גזר ותפוחי עץ עם חמוציות ואגוזים (צילום: אסנת לסטר)
    סלט סלק, גזר ותפוחי עץ עם חמוציות ואגוזים(צילום: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    10-8 מנות

     

    • 2 סלקים
    • 4 גזרים, קלופים ומגוררים דק
    • 2-1 תפוחים גדולים, מגוררים גס
    • 1/2 כוס (או קצת יותר) חמוציות
    • 1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס

     

    לרוטב

    • 1/4 כוס מיץ לימון
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 1/4 כוס חומץ
    • קורט מלח

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בסיר את הסלקים (לא לקלף אותם, כדי שלא יאבדו את הטעם בבישול). מכסים אותם במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. מקררים, מקלפים וחותכים למקלות או לקוביות.
    2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, למעט הסלק (כדי שלא יצבע את הסלט באדום).
    3. לפני ההגשה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מוסיפים את הסלק ומערבבים.

     

     

    סלט סלק מרוקאי

    מתכון של אילנה מדו מטבריה.

     

    סלט סלק מרוקאי (צילום: ד''ר צביקה לסטר)
      סלט סלק מרוקאי(צילום: ד''ר צביקה לסטר)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 2 סלקים בינוניים
      • 2 כפות שמן
      • מיץ מלימון שלם
      • 2 כפיות כמון
      • 2 כפיות סוכר
      • 4-3 כפות פטרוזיליה קצוצה

       

      אופן ההכנה

      1. שמים בסיר את הסלקים (לא לקלף אותם, כדי שלא יאבדו את הטעם בבישול). מכסים אותם במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. מקררים, מקלפים וחותכים לקוביות.
      2. מערבבים את השמן, מיץ הלימון והתבלינים, יוצקים על קוביות הסלק ומערבבים.
      3. מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע  

      _________________________________________________________________________

       

      מתכוננים לחג? יש גם 5 (!) מתכונים מעולים לעוף ממולא! לחצו על התמונה

       

        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)