סלט כרוב לבן עם מלפפון
ובצל ירוק ברוטב אסייתי

מירב גביש צירפה לכרוב ירקות פריכים ושלל טעמים מהמזרח, מכוסברה עד ג'ינג'ר, וקיבלה סלט חמוץ-מתוק-חריף ומרענן שתכינו שוב ושוב

מירב גביש

|

16.10.17 | 07:38

סלט כרוב לבן עם מלפפון ובצל ירוק ברוטב אסייתי (צילום: מירב גביש)
סלט כרוב לבן עם מלפפון ובצל ירוק ברוטב אסייתי (צילום: מירב גביש)

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 1/2 כרוב לבן, פרוס לרצועות דקות
  • 3 מלפפונים, חתוכים למקלות
  • 4-3 בצלים ירוקים, חתוכים דק
  • קליפה מגוררת מליים אחד או חצי לימון
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • אפשרות: חופן עלי בזיליקום
  • 1/2 כוס אפונה בציפוי ווסאבי או קשיו קצוץ דק

 

לרוטב
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות חומץ אורז או 1 כף חומץ רגיל
  • 1 כף סוכר חום או לבן
  • 3 כפות מיץ ליים או לימון
  • 3 כפות רוטב דגים או 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית דבש
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כף גדושה ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות בצל שאלוט או בצל סגול, קצוץ דק

 

אופן ההכנה

  1. הרוטב: שמים את המים, החומץ והסוכר בצנצנת, סוגרים ומנערים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
  2. הסלט: שמים בקערה את הכרוב, המלפפונים והבצל הירוק. מוסיפים 2/3 מהרוטב, מערבבים ומניחים במקרר 30 דקות לפחות (מכניסים למקרר גם את הצנצנת עם יתרת הרוטב).
  3. טועמים את הסלט, ואם צריך מוסיפים רוטב. מוסיפים את קליפת הליים, הכוסברה, עלי הנענע, הבזיליקום והאפונה. מערבבים ומגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג