מסלול עוקף דיאטה: הרגלים שאתם יכולים לאמץ כדי לרדת במשקל

לא הכול קשור לתפריט: ורד לוביץ' מסבירה מה אפשר לעשות כדי לרדת במשקל בלי מילה אחת על קלוריות, סוכר ופחמימות

ורד לוביץ'

|

24.10.17 | 07:38

עכשיו יש עוד סיבה טובה לישון יותר - המלצת דיאטנית (צילום: Shutterstock)
עכשיו יש עוד סיבה טובה לישון יותר - המלצת דיאטנית (צילום: Shutterstock)

בואו נדבר רגע על תזונה ואורח חיים בריא בלי להגיד מילה אחת על אוכל. אכילה היא כבר מזמן לא פעולה הישרדותית גרידא והיא חלק מהותי מתרבות החיים והבילוי של כולנו. אותה תרבות חיים עמוסה, כוללת שעות עבודה רבות, לחצים כלכליים, ענייני משפחה וילדים, פקקים ומה לא, משפיעה באופן ישיר על הבריאות שלנו, על האופן שבו אנחנו אוכלים וכתוצאה מכך גם על עלייה/ירידה במשקל.

 

עכשיו, זה לא שכולנו הולכים להגר לכפר נידח בו נגדל את המזון שלנו ונבלה את היומיום בדיוק כמו שחלמנו מאז ומעולם, אבל יש כמה דברים שחשוב שנהיה מודעים אליהם ועל הדרך הם יעזרו לנו לרדת במשקל.

 

חייבים לצלם את כולם? ממש לא (צילום: Shutterstock)
    חייבים לצלם את כולם? ממש לא(צילום: Shutterstock)

     

    הרגלים שכדאי לאמץ:

     

    1) כדאי להתרגל לחשוב רחוק - תכנון ארוחות וקניות, בחירת מזון מתוך מודעות ולא מחוסר ברירה (כי זה מה שהכי נגיש ברגע זה) והחלטה אמיתית לשפר את איכות התזונה שלנו, הם חלק אינטגרלי מהצלחה של שינוי תזונתי או 'סתם' אורח חיים בריא. גם אם הכוונות שלכם תהיינה הכי טובות שיש, כדאי שיהיה לכם תפוח בתיק למקרה שבו הרעב יתקוף אתכם ויעמיד את כוח הרצון שלכם בפינה. 

     

    2) תחשבו מחדש על השינה שלכם - בעיני היא חשובה יותר אפילו מספורט. אנשים הסובלים מבעיות שינה, אוכלים יותר, הרבה יותר. ואל תטעו, זה לא שהם אוכלים יותר סלט, שלא במפתיע הם דווקא אוכלים מתוק, בשעות הלילה כאשר האוכל משמין יותר. כאן חשוב להדגיש כי  יש קשר בין מועד האכילה לבין האופן שבו המזון נספג בגוף.

     

    מחקר שנערך באוניברסיטת לידס באנגליה, מצא כי היקף המותניים של אנשים שישנו בממוצע 6 שעות בלילה היה גדול יותר ב-3 סנטימטר בהשוואה לאנשים שישנו 9 שעות בלילה. עוד נמצא כי אנשים הישנים מעט, אוכלים ביום כ- 300 קלוריות יותר, לעומת אנשים שישנים הרבה. מה שכמובן מסביר את היקף המותניים הגדול יותר.

     

    3) לשינה טובה יותר, אני ממליצה להקפיד על היגיינת שינה, הכוללת: כניסה למיטה בין 11-10 בלילה, ללא טלפון נייד, טלוויזיה או כל מסך אחר. חייבים משהו שיעזור לכם להירדם? קחו ספר ואל תשכחו לכבות את האורות. במידה ומדובר בבעיה מורכבת יותר, חשוב שתטפלו בה ועדיף שלא באמצעות כדורי שינה (כי לאלו יש תופעות לוואי לא פשוטות אחרות).

     

    4) אל תתעלמו מסטרס - חשוב להיות מודעים למתחים שנוצרים בחיים שלנו. לא מדובר על לחץ חיובי שגורם לנו לעשות דברים הרבה יותר טוב או סטרס שמוביל אותנו לעשייה, המתח של החיים המודרניים פוגע בתפקודים שונים של הגוף. למשל, (בספיגת הוויטמינים והמינרלים שלנו). לכן חשוב להיות עם האצבע על הדופק, להיבדק ולהקפיד לקחת תוספי תזונה מתאימים, כמו: פרוביוטיקה, קומפלקס בי וויטמין די (במידה ויש חוסר, כמובן).

     

    במקביל חשוב ללמוד להיפטר מהללחץ - אמצו דרכים פשוטות ויעילות להקלה: למדו לנשום עמוק, צאו למקום פתוח ונעים, תעצמו את העיניים וכו'. השתדלו למצוא בשיגרת היום העמוסה את הזמן לעשות דברים שאתם אוהבים, בין אם זה תחביב כגון לצייר או לרקוד ובין אם זה פעולות נעימות כמו להסתכל על השקיעה או לשחק עם הכלב.

     

    לא סובלת יוגה? לא חסר פעילויות אחרות בשבילך (צילום: Shutterstock)
      לא סובלת יוגה? לא חסר פעילויות אחרות בשבילך(צילום: Shutterstock)

       

      5) שימו את הפודי שבכם בפסק זמן - כולם עוסקים היום באוכל, מעלים תמונות לאינסטגרם, חברים בקבוצת מתכונים בפייסבוק, מנויים לבלוגים ומה לא. על פניו זה נחמד אבל העיסוק התמידי באוכל, גורם לכם לחשוב עליו כל הזמן. נסו להתנתק קצת ולמצוא תחומי עניין אחרים.

       

      6) נתקו את הקשר בין בילוי וחגיגה לאוכל - נראה שכל יום הולדת, יציאה משותפת או מפגש חברתי/משפחתי חייב להתרחש במסעדה או לכל הפחות לכלול קייטרינג בוטיק. אם אתם שמחים, אתם גם אוכלים. ושוב, אתם בטוח לא אוכלים סלט. לכן, חשוב לפרק את החבילה ולהבין שאפשר לחגוג בלי עוגה, לראות סרט בלי פופקורן ובאופן כללי להיות באינטראקציות חברתיות ללא מזון ביניכם. נפגשים עם חברה? אפשר בלי קפה (ועוגה ליד), חוגגים יום הולדת? אפשר לתכנן בילוי אלטרנטיבי כמו טיול בשטח, חדר בריחה או אטרקציה אחרת.

       

      7) בטח תופתעו אבל בטוח קיים ספורט שיתאים לכם - אם אתם כבר עשים פעילות גופנית באופן קבוע - מצוין! תמשיכו בשלכם. אבל אם אתם לא מחשיבים את עצמכם לספורטאים גדולים, חפשו משהו שאתם נהנים לעשות. אל תחליטו מראש, נסו פעילות כלשהי כמה פעמים לפני שתפסלו אותה, בדקו איך היא גורמת לכם להרגיש בסופה, נסו ליהנות ואל תחפשו את השלילי. אם תמצאו ספורט שאתם אוהבים, סביר להניח שתתמידו וממש אין צורך להסביר איך זה יעשה לכם טוב, אתם תרגישו את זה כבר אחרי האימון הראשון, גם אם תזיעו ממש הרבה.

       

      נקודה לבדיקה: אם אתם באמת ובתמים מרגישים עלייה במשקל ללא קשר לתזונה שלכם, בידקו את התפקודי בלוטת התריס שלכם.

       

      ורד לוביץ' היא נטורופטית ומנחה של סדנאות לשינוי תזונתי

       

      -------------------------------------------------------------------------------------

       

      לכתבה על בלוטת התריס, לחצו על התמונה

       

       לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)
      לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד