אגוז קל לפיצוח: שני מתכונים מהירים לעוגות קוקוס פשוטות

אוהבים קוקוס? ברור! שונאים לעבוד קשה? איזו שאלה. אז אין ספק שתאהבו את שתי העוגות שמציעה אסנת לסטר: האחת עם פרג ואגוזים והשנייה עם ריבה ופירורים

אסנת לסטרפורסם: 26.10.17 19:31
עוגת פרג, קוקוס ואגוזים ללא קמח (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגת פרג, קוקוס ואגוזים ללא קמח (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עד גיל חמש גדלתי ב"בית וינשרקר" - כך קראו ההורים לדירה הקטנטנה (חדר ומטבח) ששכרו במרכז נתניה. מכיוון שאימא הייתה גננת שימש החדר היחיד כגן ילדים, ובלילה היו פותחים עבורי בפינתו מיטה מתקפלת. להורים הייתה מיטה מתקפלת משלהם במסדרון.

 

זה היה בסתיו, כשהייתי בת שלוש או ארבע. בשעות אחר הצהריים של אחד הימים אימא נתנה לי את החליל שבו נהגה לחלל לילדי הגן ואמרה לי לנסות ולנשוף בו, כדי שיוציא קולות. מכיוון שעד אותו יום החליל היה מחוץ לתחום בשבילי שמחתי והתלהבתי, ולא הפסקתי לנשוף בו. השתדלתי להרים ולהוריד את האצבעות על גבי החליל בדיוק כמו שראיתי שאימא עושה.

 

פתאום ראיתי את אמא ממהרת לעברי, מרימה אותי בשתי ידיים ומושיבה אותי על אחד משולחנות גן הילדים. "שבי ואל תזוזי, החורף הפתיע", אמרה ונעלמה.

 

ישבתי על השולחן והמשכתי להוציא צפצופים מהאוצר החדש שניתן לי - החליל - כשראיתי את אמא הולכת ומים רבים נכנסים יחד איתה לחדר. המים לא הפסיקו לזרום פנימה ואימא העיפה אלי מבט מדי פעם, כדי להיות בטוחה שאני נשארת ישובה על השולחן ולא עושה סימנים שאני מתכוננת לרדת. פני המים המשיכו לעלות עד שהגיעו לקו הברכיים של אימא ואולי קצת יותר.

 

הדירה הקטנה שלנו ב"בית וינשרקר" הייתה נמוכה מפני הקרקע והיו יורדים אליה בשלוש-ארבע מדרגות. הגשם שהפתיע באותו יום זרם בלי מפריע לדירה והציף אותה. כל החפצים והספרים במדפים הנמוכים נרטבו והתלכלכו. אימא – וגם אבא, שחזר מהעבודה - התחילו מפנים את המים בדליים.

 

כנראה שבשלב מסוים נרדמתי על השולחן, והתעוררתי עטופה במגבת גדולה בידיים של אבא שהשכיב אותי במיטה.

 

שנה לאחר מכן חפר אבא תעלה סביב הבית, כדי למנוע הצפה נוספת. את הספרים ייבשו ההורים, ואני זוכרת אותם גם 30 שנה אחר כך עם סימני רטיבות שהתייבשו.

 

ושוב סתיו ואני יודעת שייש אנשים שלדירות שלהם יורדים בשלוש-ארבע מדרגות כי הן נמוכות מפני הקרקע ואולי הם כבר חופרים תעלה סביב הבית. ובכל זאת, הם וכולנו מתפללים לחורף שיגיע.

 

עוגת פרג, קוקוס ואגוזים ללא קמח

מתכון של נורית אוחיון מחיפה.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

 

  • 5 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (רצוי שמן קוקוס בכבישה קרה)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים (רצוי סחוט טרי)
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) פרג טחון
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים
  • 100 גרם שוקולד מריר, מגורר או קצוץ דק-דק
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השמן ומיץ התפוזים. מפסיקים את פעולת המיקסר.
  4. מערבבים את שאר המרכיבים ומקפלים אותם לתוך הקציפה. מעבירים לתבנית ומיישרים.
  5. אופים 30-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 

 

עוגת קוקוס עם ריבה

מתכון של אביגיל מילמן מטבריה.

 

עוגת קוקוס עם ריבה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוגת קוקוס עם ריבה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    תבנית בגודל 40X30 ס"מ או 20X30 ס"מ (תלוי אם רוצים עוגה דקה או גבוהה)

     

    • 3 כוסות (420 גרם) קמח
    • 200 גרם חמאה רכה
    • 2 ביצים
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
    • 2 כפות תמצית וניל
    • 1 עד 1/2 1 כוסות (500-350 גרם) ריבה
    • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
    • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. שמים במעבד מזון את הקמח, הסוכר, החמאה, הביצים ותמצית הווניל. מעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר גם ללוש את הבצק בידיים).
    3. משטחים בתחתית התבנית 3/4 מכמות הבצק ומורחים אותו בריבה.
    4. לשים את יתרת הבצק יחד עם הקוקוס ומפוררים מעל הריבה (לגיוון, אפשר ללוש את הקוקוס עם הבצק כולו).
    5. אופים 30-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
    6. כשהעוגה עדיין חמה מפזרים עליה את אבקת הסוכר וחותכים לריבועים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)