משולשי חלה במילוי תרד ומוצרלה (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
כ-10 יחידות
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר, רצוי חום
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית או חמאה מומסת
- 2 ביצים, טרופות
- 1 כף שטוחה של מלח
- לציפוי: 1 ביצה טרופה עם 1 כפית שמן זית
למלית
- 300 גרם תרד
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 1 כפית פפריקה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים בתערובת גומה ושמים בתוכה את המים הפושרים, שמן הזית (או החמאה), 2 הביצים הטרופות והמלח. לשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש (אם הוא יבש מדי, אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים פושרים).
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים את המלית: מאדים את התרד במחבת ללא שמן, עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו. מחממים במחבת נוספת את השמן ומטגנים את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים גם את התרד. מטגנים כ-5 דקות. מצננים ומסננים מנוזלים.
- עיצוב החלות: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים מעט (להוצאת האוויר) ומחלקים ל-10 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר, מניחים במרכזו 2 כפות מהמלית ובעזרת כף מורחים אותה על כל העיגול (משאירים שוליים נקיים של כ-1.5 ס"מ). מפזרים גבינה ומקפלים את שולי העיגול כלפי המרכז מ-3 כיוונים, ליצירת מעטפה משולשת.
- מניחים את החלות המשולשות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד עם הקיפולים פונה כלפי מטה. משטחים ככל האפשר בעזרת כפות הידיים (יש לשמור על מרחק של 3 ס"מ בין המאפים) ומברישים בביצה שנטרפה עם כפית שמן זית. מחוררים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג ומתפיחים 10 דקות.
- אופים כ-30 דקות, עד שהחלות משחימות.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
רוצים ללמוד איך לאפות חלה מושלמת? יש לנו בשבילכם מדריך מפורט - ומתכון מנצח. לחצו על התמונה