צילום: שי יחזקאל

FAKE EAT: איך "לזייף" פחמימות ולחסוך המון קלוריות בכל ארוחה

תפריט מאוזן צריך לכלול פחמימות, אבל אפשר להחליף מדי פעם את הלחמנייה בפורטובלו חטובה או את הפסטה באטריות זוקיני דקות גזרה. 5 הצעות המרה

פייק פוד: לחצו Play לצפייה
אל תתבלבלו, זו פטריית פורטבלו מפוארת  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
אל תתבלבלו, זו פטריית פורטבלו מפוארת (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

פחמימות הן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף. הן מורכבות מהיסודות פחמן, מימן וחמצן, וקיימות בשתי צורות עיקריות: פשוטות (מכילות מולקולות פשוטות של סוכר) ומורכבות, המעניקות תחושת שובע ממושכת יותר. למעשה אין כמעט מזון שהוא נטול פחמימות לחלוטין מלבד שמן. אפילו ביצים מכילות כמות קטנה של פחמימות וכך גם חלב ומוצריו. גם הירקות מכילים פחמימות בכמויות משתנות. למשל, חסה מכילה 3.29 גרם פחמימות ל־100 גרם, דלעת 6.5 גרם ל־100 גרם, וגזר 9.58 גרם ל־100 גרם.

 

תוכנית חיסכון: כך הפחתנו מאות קלוריות ביום כמעט בלי לשים לב

דיאטה דלת פחמימות מכילה כמות קטנה של פחמימות (בערך קלורי של 30%־40% מהקלוריות  לעומת כ־60% בתפריט רגיל), כשבמקום הפחמימות אוכלים יותר חלבונים ושומנים

 

כל תפריט מאוזן צריך לכלול גם פחמימות, אבל לא מזיק להחליף מדי פעם את לחמניית ההמבורגר עתירת הפחמימות בפורטובלו חטובה או את הפסטה הרגילה באטריות זוקיני דקיקות גזרה. 5 הצעות להמרות שיעזרו לכם "לזייף" פחמימות:

 

1. אורז >> כרובית

קוסקוס" כרובית: מרסקים כרובית טרייה במעבד מזון לפירורים דקים ומחממים כ־3 דקות במיקרוגל (צילום: Shutterstock)
    קוסקוס" כרובית: מרסקים כרובית טרייה במעבד מזון לפירורים דקים ומחממים כ־3 דקות במיקרוגל(צילום: Shutterstock)

     

    מה מחליפים: כוס וחצי (180 גרם) אורז לבן מבושל ב־180 גרם כרובית.

     

    כמה חוסכים: 180 קלוריות + 48 גרם פחמימות.

     

    מה מכינים: פירה כרובית: מאדים כרובית ומועכים למחית עם מעט חלב דל שומן "קוסקוס" כרובית: מרסקים כרובית טרייה במעבד מזון לפירורים דקים ומחממים כ־3 דקות במיקרוגל טוסט כרובית: חותכים את הכרובית לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ, משמנים קלות, מתבלים בכמון או בתבלין לצלי ואופים כ־30 דקות ב־220 מעלות.

     

    2. לחמניית המבורגר >> פטריית פורטובלו

    צולים פטריות בגריל עם תיבול שאוהבים כתחליף ללחמניית המבורגר (צילום: Shutterstock)
      צולים פטריות בגריל עם תיבול שאוהבים כתחליף ללחמניית המבורגר(צילום: Shutterstock)
       

       

      מה מחליפים: לחמניית המבורגר אחת ב־2 פטריות פורטובלו גדולות.

       

      כמה חוסכים: כ־250 קלוריות + 41 גרם פחמימות.

       

      מה מכינים: צולים פטריות בגריל עם תיבול שאוהבים. למשל, שמן זית ושום כתוש או טריאקי וג'ינג'ר. ממלאים בנבטים, חסה ועשבי תיבול, פרוסות עגבנייה, חמוצים ובהמבורגר בקר/ עוף או צמחוני/ טבעוני.

       

      3. פסטה >> זוקיני

       מגלפים אטריות בעזרת קולפן ייעודי להכנת ז'וליינים, מטגנים במחבת נון־סטיק עד לריכוך קל, מתבלים (צילום: Shutterstock)
        מגלפים אטריות בעזרת קולפן ייעודי להכנת ז'וליינים, מטגנים במחבת נון־סטיק עד לריכוך קל, מתבלים(צילום: Shutterstock)
         

         

        מה מחליפים: כוס וחצי ספגטי מבושל (200 גרם) ב־2 יחידות זוקיני.

         

        כמה חוסכים: 220 קלוריות + 54 גרם פחמימות.

         

        מה מכינים: מגלפים אטריות בעזרת קולפן ייעודי להכנת ז'וליינים, מטגנים במחבת נון־סטיק עד לריכוך קל, מתבלים בשום, מלח גס ופלפל גרוס ובעשבי תיבול טריים, בפסטו תוצרת בית (מצרור בזיליקום ושמן זית), בעגבנייה מגוררת, שום ושמן זית או ברוטב ויניגרט (כמו של סלט) עם לימון או חומץ בלסמי.

         

        4. טורטייה >> חסה

        מכינים ראפ מעלה גדול של חסה וממלאים בסלט טונה או חזה עוף צלוי וירקות (צילום: Shutterstock)
          מכינים ראפ מעלה גדול של חסה וממלאים בסלט טונה או חזה עוף צלוי וירקות(צילום: Shutterstock)

           

          מה מחליפים: 1 טורטייה בעלה חסה גדול.

           

          כמה חוסכים: 150 קלוריות + 31.5 גרם פחמימות.

           

          מה מכינים: ראפ מעלה גדול של חסה, וממלאים במילויים כמו: רוטב סלסה, סלייסים של תירס ושעועית שחורה, סלט טונה עשיר, חזה עוף צלוי וירקות, סלמון מעושן וגבינת שמנת.

           

          5. תפוח אדמה >> דלורית

          מגישים בשלמותה, מועכים לפירה או חותכים סלייסים ומזליפים שמן זית (צילום: Shutterstock)
            מגישים בשלמותה, מועכים לפירה או חותכים סלייסים ומזליפים שמן זית(צילום: Shutterstock)
             

             

            מה מחליפים: 1 תפוח אדמה גדול ב־1/4 יחידה בינונית של דלורית.

             

            כמה חוסכים: 104 קלוריות + 20 גרם פחמימות.

             

            מה מכינים: מנקים את הדלורית מגרעינים, חותכים לרצועות ומסירים את הקליפה. מתבלים בשמן זית ובתבלינים וצולים כ־40 דקות עד שהדלורית פריכה מבחוץ ורכה מבפנים. מגישים בשלמותה, מועכים לפירה או חותכים סלייסים ומזליפים שמן זית.

            ____________________________________________________

             

            רוצים עוד חיסכון קלורי? לחצו Play לצפייה:

             

            שבע החלפות פשוטות שיחסכו לכם מאות קלוריות

            שבע החלפות פשוטות שיחסכו לכם מאות קלוריות

            סגורסגור

            שליחה לחבר

             הקלידו את הקוד המוצג
            תמונה חדשה

            שלח
            הסרטון נשלח לחברך

            סגורסגור

            הטמעת הסרטון באתר שלך

             קוד להטמעה:

             

            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד