עוף טיקה, טעים, מחמם וניתן להכנה גם ללא גלוטן (צילום: עודד חוברה)
5 גזרים במתכון? הנה 5 דברים שכדאי שתדעו
מרכיבים
4 מנות / 250 קלוריות למנה
לעוף
- 500 גרם חזה עוף, שטוף, מיובש ופרוס לשניצלים בעובי בינוני
- קמח רגיל או קמח קטניות (עדשים או חומוס) לגרסה ללא גלוטן
- תרסיס שמן או שמן לשימון המחבת
לרוטב
- 1 כפית שמן
- 2 בצלים גדולים, פרוסים
- 5 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים
- 1/2 פחית חלב קוקוס 5%
- 2 כפות ממרח טיקה (להשיג בחנויות למוצרים ממזרח הרחוק)
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- מלח ופלפל שחור גרוס
- כוסברה טרייה (לקישוט)
אופן הכנה
- העוף: מקמחים את פרוסות העוף בקמח שבחרתם, משני הצדדים. מנערים את העודפים ומניחים בצד.
- מחממים מחבת ומרססים אותה בתרסיס שמן. מטגנים את העוף, עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים בצד.
- הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל, עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את יתר החומרים, למעט הכוסברה ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה, עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את פרוסות העוף לרוטב ומבשלים כ-2 דקות. הופכים את פרוסות העוף, מכסים אותן ברוטב ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים חם מאוד.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
------------------------------------------------------------------------------------------
מחפשים עוף פחות מתובל? נסו מתכון אחר של ליאורה