הודו בצ'יק: צִ'יקֶן טִיקַה עם
ירקות בלי הרבה עבודה

רק 250 קלוריות למנה מחממת ומנחמת של תבשיל חזה עוף ברוטב ההודי המוכר עם ירקות ותבלינים שמתאימים במיוחד לימים קרירים כאלה. ויש גם גרסה ללא גלוטן

ליאורה חוברה

|

28.11.17 | 07:23

עוף טיקה, טעים, מחמם וניתן להכנה גם ללא גלוטן (צילום: עודד חוברה)
עוף טיקה, טעים, מחמם וניתן להכנה גם ללא גלוטן (צילום: עודד חוברה)
5 גזרים במתכון? הנה 5 דברים שכדאי שתדעו

מרכיבים

4 מנות / 250 קלוריות למנה

 

לעוף

  • 500 גרם חזה עוף, שטוף, מיובש ופרוס לשניצלים בעובי בינוני
  • קמח רגיל או קמח קטניות (עדשים או חומוס) לגרסה ללא גלוטן
  • תרסיס שמן או שמן לשימון המחבת

 

לרוטב

  • 1 כפית שמן
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים
  • 5 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים
  • 1/2 פחית חלב קוקוס 5%
  • 2 כפות ממרח טיקה (להשיג בחנויות למוצרים ממזרח הרחוק)
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

  • כוסברה טרייה (לקישוט)

 

אופן הכנה

  1. העוף: מקמחים את פרוסות העוף בקמח שבחרתם, משני הצדדים. מנערים את העודפים ומניחים בצד.
  2. מחממים מחבת ומרססים אותה בתרסיס שמן. מטגנים את העוף, עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים בצד.
  3. הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל, עד שהוא מזהיב.
  4. מוסיפים את יתר החומרים, למעט הכוסברה ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה, עד שהרוטב מסמיך.
  5. מוסיפים את פרוסות העוף לרוטב ומבשלים כ-2 דקות. הופכים את פרוסות העוף, מכסים אותן ברוטב ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים חם מאוד.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

מחפשים עוף פחות מתובל? נסו מתכון אחר של ליאורה

 

 

לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג