ימי הכתום: למה כדאי לשלב כורכום בתפריט - וגם שני מתכונים מעולים

אסנת לסטר משדכת את התבלין הכתום לכרובית מטוגנת בציפוי פריך ולחביתת ירק, ועל הדרך מסבירה מה הופך את הכורכום לכל כך בריא

אסנת לסטרפורסם: 30.11.17 10:22
מקור: ד"ר יואב לוריה
כרובית מטוגנת בציפוי כורכום פריך (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
כרובית מטוגנת בציפוי כורכום פריך (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

כרובית מטוגנת בציפוי כורכום פריך

 

מרכיבים
  • 1 כרובית גדולה
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף מלח גס
  • אפשרות: 1/2 1 כוסות פירורי לחם, מעורבבים עם 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ו-1 כפית כורכום
  • שמן לטיגון

 

לבלילה
  • 4 ביצים
  • 1 כפית מלאה כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח

 

לרוטב
  • 1/4 כוס חרדל
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית שמן זית

  

אופן ההכנה
  1. מפרקים את הכרוביות לפרחים גדולים.
  2. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים את הכורכום והמלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הכרובית, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים דקה נוספת. מסננים את פרחי הכרובית, מסדרים אותם על מגבת ומניחים להם להתייבש מעט.
  3. מערבבים את מרכיבי הבלילה בקערית. אם רוצים, מכינים ליד צלחת עם פירורי לחם מתובלים.
  4. מחממים במחבת שמן בעומק של 1 עד 1.5 ס"מ. טובלים כל פרח כרובית בבלילת הביצה, כך שהיא תכסה אותו היטב, ואם רוצים גם בפירורי לחם. מטגנים עד להזהבה מכל הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
  6. מגישים את פרחי הכרובית החמים עם הרוטב.

 

 

חביתת ירקות וכורכום

 

חביתת ירקות וכורכום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    חביתת ירקות וכורכום(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 6-5 ביצים
    • 2-1 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות
    • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
    • 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
    • 1 כף כורכום
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פפריקה
    • שמן זית לטיגון
    • להגשה: פטרוזיליה קצוצה דק, פפריקה אדומה

     

    אופן ההכנה
    1. מערבבים את הביצים, הפלפלים והעלים הקצוצים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב (אם צריך, מוסיפים עוד ביצה או שתיים).
    2. מחממים שמן במחבת גדולה, יוצקים פנימה את בלילת הביצים ומשטחים. מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שתחתית החביתה מזהיבה. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב ומרכז החביתה עשוי ויציב.
    3. מפזרים פטרוזיליה קצוצה דק ופפריקה אדומה ומגישים מיד.

     

    גיוון
    • במקום לטגן, אפשר לאפות את החביתה במיקרוגל במשך כ-3 דקות בתוך ספל.

     

     (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)