נשים עצמאיות מצליחות, מה הסוד שלהן? הדברים שאתן חייבות לדעת

חלי ממן, אורית חשאי, יפית גרינברג, מאיה נגרי וחנה רדו. חמש נשות עסקים מצליחות, שישתתפו בוועידת יסמין, חושפות את הסודות הקטנים מתחילת דרכן

ליאת זנד

|

07.12.17 | 11:51

"תגידי לעצמך: 'אני מתחילה' ותעשי". אורית חשאי מנכ"לית ומייסדת בריולה, קניון וירטואלי לחזיות
"תגידי לעצמך: 'אני מתחילה' ותעשי". אורית חשאי מנכ"לית ומייסדת בריולה, קניון וירטואלי לחזיות

בשיתוף עמותת יסמין

 

נשים עצמאיות מצליחות, מה הסוד שלהן? כישרון, כנראה, לפני הכל. אבל לכל הנשים המצליחות והמוצלחות שמספרות לנו את סיפור ההצלחה שלהן וכיצד הן הגיעו למקום בו הן נמצאות היום יש גם הרבה מאד ניסיון. נשים, כך למדנו ממנכ"לית עמותת יסמין, כיראם באלום, טובות בחיזוק, שיתוף ונתינה מניסיונן לנשים אחרות.

 

פנינו לחמש נשים, שיודעות דבר או שניים על הקמת עסקים, שהיו שם וליוו נשים אחרות מאותה נקודה. כולן שמחו לחלוק את ניסיונן ולתת עצות זהב ליזמיות המתחילות, בשלב הכל כך מפחיד של התנעת עסק חדש. הן, כולן, יהיו שם, בכנס יסמין לעסקים קטנים ובינוניים, ב-11 בדצמבר, שנושאו יהיה קידום נשים בעסקים קטנים ובינוניים ויחלקו מהטיפים שברשותן.

 

"חפשי אישה שהיא מודל עבורך והתייעצי איתה"

את חלי ממן, מייסדת רשת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא ומנחת מאות קבוצות בכל רחבי הארץ, כנראה שלא צריך להציג. ממן מוצאת את עצמה מייעצת לעשרות נשים בתחילת דרכן.

 

"דבר ראשון, שאני אומרת לאישה החולמת או ליזמית המתחילה - שתפי את החלום שלך עם מישהו שמאמין בעצמו. פעמים רבות אנחנו שוטחות חלום גדול בשיחה. אם מדובר במישהו שאינו מאמין בעצמו, הוא יוריד לנו את המוטיבציה וישתק אותנו. זה יקרה בעיקר מתוך הפחדים שלו ומתוך רצון להגן עלינו. זכרו, לא כל עצה בחינם מועילה. מי שלא העז וחלם בגדול בעצמו או מי שאינו מאמין בהגשמת שאיפות, גם מבלי להתכוון - משתק אותנו".

 

"אם אין לך גב מאחוריך בתחילת הדרך ואת צריכה להאמין בסיכונים, אל תסכני דברים קיומיים". חלי ממן מייסדת רשת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.
    "אם אין לך גב מאחוריך בתחילת הדרך ואת צריכה להאמין בסיכונים, אל תסכני דברים קיומיים". חלי ממן מייסדת רשת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.

     

    דבר נוסף, שמבחינתה הוא נר לרגליה מהקמת העסק שלה "שלעולם לא אעשה משהו שלא אוכל לעמוד בהפסד שלו, אם יקרה. אם אין לך גב מאחוריך בתחילת הדרך ואת צריכה להאמין בסיכונים, אל תסכני דברים קיומיים. אם תסכני את הבית שלך, לעולם לא תוכלי להיות כולך בעסק. אם תחיי בפחד וחרדה, תשתקי את עצמך", היא אומרת את מה שרבות מפחדות לומר.

     

    "גם אם את נכנסת לשוק עם רעיון או מוצר חדש, אל תחדרי לשוק כמוצר הזול ביותר בשוק. תסמני מהו הערך המוסף שאת נותנת בעסק שלך ותמחרי את עצמך בהתאם. חשבי היטב כמה שווה אותו ערך מוסף".

     

    לדבריה, מה שמביא הצלחה לעסק, זו ההבנה, שאנחנו מביאות שירות. "הקשיבי ללקוח שלך. עד היום אני זו שמטפלת בתלונות שמגיעות אלינו", אומרת ממן, "כל לקוח שמתלונן מאיר את דרכי וזו מתנה בעצם כי הוא מלמד אותי מה אפשר לשפר".

     

    "חפשו מודל של אישה מצליחה ותבקשו ממנה עזרה. אל תחששו. אני נותנת עזרה ועצות לעשרות נשים. חשוב ללמוד מאנשים אחרים. ניסיון של מישהי אחרת שווה לכן הרבה. הרשתות החברתיות הן מקום מצוין ללמוד ממנו ואם אתן נשים שכבר עשו את זה והצליחו, תפזרו את הידע שלכן. זה שווה לכן לעסק גם אם לא קיבלתן על זה כסף. לתת זו מתנה", מסכמת ממן.

     

    "דברו את החלום שלכן. תעשו"

    אורית חשאי היא מנכ"לית ומייסדת בריולה, קניון וירטואלי לחזיות. בעצות שלה היא אינה מפרידה בין יזמית ויזם, כשוות בין שווים. "מה שמפריד בין הרעיון לביצוע ונשמע לכאורה טריוויאלי הוא פשוט להתחיל. יש לכן רעיונות, חששות ומחשבות שמעכבות את היציאה לדרך. גם אם אין לכן כסף, שותפים נכונים או מקום פיזי לעסק - תתחילו לדבר, תתחילו לעשות. תגידי לעצמך: 'אני מתחילה' ותעשי. אל תחכי שהכל יסתדר ויהיה מוכן כדי להתחיל לגלגל את העסק. ספרי, דוני, תחשבי עם אחרים ותקשיבי. תרגישי שאת מחויבת מעצם הדיבור, צרי את המציאות".

     

    לדברי חשאי, הדבר עיקרי, שמעכב את היציאה לדרך, הוא הפחד ובזה, לצערה, נשים לוקות יותר. "צאי לדרך למרות הפחדים. עוד יהיו עליות ונפילות ואתגרים אבל כל עוד יש חלום, תסתכלי קדימה ותתקדמי. למרות הפחדים והחששות ואם את מאמינה בעסק שלך, תתחילי לעשות".

     

    "דבר נוסף שמעכב נשים", היא מציינת, הן המחשבות על האימהות והמחיר של העסק על המשפחה. "הייתי שם ויש לי בשורה מניסיון - להיות יזמית ואמא קל יותר מלהיות שכירה ואמא. ברגע שאת מקימה את העסק שלך, תגמישי את התנאים שיתאימו גם למשפחה שלך. את הבוסית ואת תחליטי מתי את עושה מה. את קובעת גם לאימהות אחרות שעובדות אתך - וגם לאבות - את הגמישות לחיות את החיים ולתת את מאמץ העבודה וההשקעה הדרושה לעסק", היא מסכמת.

     

    "תעמדי בפרונט"

    את יפית גרינברג, המוכרת בעיקר בכינויה ג. יפית, אין צורך כמעט להציג - היא פרסומאית ואשת עסקים, הבעלים של קבוצת הפרסום "ג. יפית תקשורת", שמאגדת תחתיה כמה חברות. היא עומדת גם בראש קבוצת משקיעים, שרכשה את רשת סטימצקי.

     

    ""הכיני תכנית עסקית בה תגדירי: מה החזון שלך, מי המתחרים שלך ומי קהל היעד", ג. יפית
      ""הכיני תכנית עסקית בה תגדירי: מה החזון שלך, מי המתחרים שלך ומי קהל היעד", ג. יפית

       

      "תכנית עסקית זה must - בבואך לפתוח עסק חדש, לפני הכל דעי מה העסק אמור להרוויח - מה יהיו ההוצאות שלך? זכרי תמיד, כסף שנכנס לעסק אינו הכסף שלך. יש חשבונות לשלם, מיסים, את צריכה לקחת בחשבון את כל ההוצאות העתידיות, הקבועות והמתחלפות", היא מסבירה.

       

      בנוסף מדגישה ג. יפית: "הכיני תכנית עסקית בה תגדירי: מה החזון שלך, מי המתחרים שלך, מי קהל היעד, איך תערכי מבחינה כלכלית. תכנית עבודה תעשה לך סדר פרקטי בתמונה שעד כה רק דמיינת".

       

      מה עם גיוס עובדים? "בחרי אנשים שנעים לך במחיצתם. אנשים שבאים עם אנרגיה חיובית לעבודה. זה הכרחי. צרי סביבך מעגל עובדים שיתנו לך מוטיבציה, שיפרו ויעשירו אותך. סביבת עבודה נעימה וחיובית תשפיע על רמת האכפתיות של העובדים שלך, על רמת התפוקה שלהם ולאורך זמן - גם על רווחיות העסק.

       

      "דבר נוסף, תבדלי את העסק שלך. בעסקים, כולם מתחרים עם כולם. תתמקדי וחפשי מה ייחודי ושונה בעסק שלך. מה את יכולה להציע שאין לאחרים". הטיפ האחרון שיש לה לומר חשוב משום שלעיתים נשים מעדיפות שלא לעמוד בפרונט ומעדיפות לתת את הבמה לאנשים אחרים. "תעמדי בפרונט", היא אומרת. "אנשים אוהבים שבעל העסק נמצא בקדמת הבמה. הלקוחות רוצים להכיר אותך אישית ולדעת מי עומד מאחוריו - ומלפניו. הם רוצים לדעת, שאת שם בשבילם".

       

      "אל תתפשרי על האיכות, גם לא בגלל תקציב"

      מאיה נגרי היא מנכ"ל ובעלים של בית האופנה מאיה נגרי Maya Negri וגם לה יש טיפים מניסיונה ליזמית המתחילה: "תדייקי את החלום שלך וקחי אותו כמה שיותר רחוק. החלום לא מוגבל, רק המציאות. חשוב ורצוי לעוף עם החלום כמה שיותר גבוה. חשוב לבחור בחלום אליו את הכי מחוברת.

       

      "הדבר השני החשוב "אחרייך", הוא להתחבר לאנשים שידעו לצעוד אתך קדימה, ויחוו אתך את הדרך. האנשים שיעזרו לך להפוך את החלום למציאות. חשוב לדייק את בחירת הצוות שעובד אתך ולצידך.

       

      "תדייקי את החלום שלך וקחי אותו כמה שיותר רחוק". מנכ"ל ובעלים של בית האופנה מאיה נגרי.  (צילום: תם מרשק)
        "תדייקי את החלום שלך וקחי אותו כמה שיותר רחוק". מנכ"ל ובעלים של בית האופנה מאיה נגרי. (צילום: תם מרשק)

         

        "אל תתפשרי על איכות המוצר, גם לא בגלל תקציב. האיכות בונה את שם המותג או העסק, וחשוב שלא להתפשר עליה, בטווח הקצר ובטווח הארוך".

         

        אחד הדברים שגנרי ממליצה הוא ללמוד מהקשיים בתהליך ולהנות מהדרך. "תצמחי מהדרך. הדרך מאד קשה, בעיקר בהתחלה. יש הרבה נקודות שקל להישבר בהן אבל צריך להבין מההתחלה שזו הדרך וזה בסדר. בנוסף, מאוד קל להישאב פנימה לעשייה באינטנסיביות רבה. חשוב מאד, להסתכל גם מבחוץ ולדעת ליהנות מהעשייה ומהיצירה. המחויבות שלך היא לדעת ליצור את ההנאה שבכל", היא מסכמת.

         

        "תאהבי את מה שאת הולכת לעשות"

        חנה רדו היא סגן יו"ר מקאן ת"א, נשיאת סופרסונה לשיוויון מגדרי ויזמית עסקית חברתית (וזה לא הכל, תאמינו לנו). רדו עוסקת בקידום נשים כל השנה וכשהיא אומרת - "תאהבי את מה שאת הולכת לעשות", היא יודעת מה היא אומרת. "זה לא יצליח בלי זה".

         

        "דעי שאת יוצאת לדרך ארוכה", היא מבהירה. "צאי מכל אזורי הנוחות שלך ונסי הכל. תביני שהרגעים הקשים הם כנראה רוב העניין. יש הרבה רגעים קשים ונחישות זו מילת מפתח, בעיקר בתחילת הדרך. קחי בחשבון שייקח לפחות 5 שנים להקים את העסק באופן מושלם. לכי לעסק עם התחושות שלך והתייעצי עם אנשים שרוצים בטובתך".

         

        "תמיד תהיי בחברת אנשים שנותנים לך אנרגיה". חנה רדו סגן יו"ר מקאן ת"א.  (צילום: עדי כהן, עדיגיטל)
          "תמיד תהיי בחברת אנשים שנותנים לך אנרגיה". חנה רדו סגן יו"ר מקאן ת"א. (צילום: עדי כהן, עדיגיטל)

           

          טיפ נוסף הוא למצוא את היהלום של העסק שלך. "את אותו ערך מוסף, שנותן לעסק את הערך הייחודי לו. אני מאמינה שהעולם הוא אוקיינוס כחול. אם תחליטי שאת מצליחה בעסק שלך - את תצליחי".

           

          "אם את מתייעצת", מזהירה, "עשי זאת רק עם אנשים שנותנים לך אנרגיה. תמיד תהיי בחברת אנשים שנותנים לך אנרגיה. הרחיקי את זוללי האנרגיה מעולמך".

           

          "אני מאמינה גדולה בסביבת עבודה אסתטית, שעושה לעובדים חשק לעבוד ונעים", מספרת רדו. "צריך מטבח ושירותים טובים, זה חשוב מאד. אני מאמינה גדולה בחללים משותפים, שמייצרים קהילה. זכרי, שאנחנו מבלים הרבה זמן בעבודה ולכן הסביבה חייבת להיות נעימה, שהמקום יראה כמו שהיית רוצה שהבית שלך יראה.

           

          "לסיום, תזכרי תמיד את המשפט החכם שאמר איינשטיין: לעשות את אותו הדבר פעמיים ולצפות לתוצאה שונה זה פשוט שיגעון. המשפט הזה תמיד הולך איתי".

           

          גם אתן יכולות להשתתף בוועידה ובשולחנות השיח בה ולפגוש נשים חזקות, שמחזקות נשים. הקליקו כאן להרשמה

           

          בשיתוף עמותת יסמין

          ________________________________________________________

           

          עפרה שטראוס מסמנת את המטרה, הקליקו על התמונה:

           

          "לנשים אין ייצוג הולם בממשלה, בכנסת, בראשות האוניברסיטאות ובהנהגה"
          "לנשים אין ייצוג הולם בממשלה, בכנסת, בראשות האוניברסיטאות ובהנהגה"
           
           
           

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד