שתף קטע נבחר

במערב קוראים לשרון להמשיך בתהליך השלום

נשיא ארה"ב, בוש, בירך את שרון על ניצחונו ואמר כי הוא מצפה לעבוד איתו ולהביא לשלום במזרח התיכון. גם בלייר בירך את ראש הממשלה הנבחר והציע לו את עזרתו בקידום התהליך עם הפלסטינים

נשיא ארה"ב, ג'ורג' וו בוש, התקשר לאריאל שרון ובירך אותו על ניצחונו הסוחף בבחירות לראשות הממשלה. בוש אמר כי הוא מצפה להזדמנות לעבוד איתו ולהביא לשלום וליציבות במזרח התיכון. דובר הבית הלבן ציין כי ארה"ב מעריכה מאוד את אהוד ברק ואת מחויבותו לתהליך השלום בעת כהונתו כראש ממשלת ישראל.
מוקדם יותר, בצהרי יום ג', הצהיר מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, כי הממשל האמריקני החדש ייקח חלק בתהליך השלום במזרח התיכון. כמו כן ביקש פאוול מהצדדים לנסות להרגיע את המצב בתקופה רגישה זו.
בימים הקרובים אמורים דיפלומטים אמריקנים לשלוח מסרים לראשי מדינות ערב, הקוראים לשפוט את שרון לפי מעשיה של ממשלתו החדשה, ולא לפי עברו. כמו כן ינסה הממשל האמריקני להפעיל את השפעתו על מנהיגי ערב למנוע מקיצונים להסלים את המצב.

בלייר הציע עזרה

גם ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, שוחח היום (ד') עם שרון, בירכו על ניצחונו והציע לו את עזרתו בקידום תהליך השלום. שר החוץ הבריטי, רובין קוק, אמר בשיחה מוושינגטון עם רדיו BBC, כי הוא מקווה ששרון יקבל את העבודה שכבר נעשתה בתהליך השלום כבסיס למשא ומתן. "הישראלים בחרו ואנחנו נצטרך כמובן לעבוד עם מי שנבחר להיות ראש הממשלה", ציין קוק.
לפני כן מסר משרד החוץ הבריטי, כי "בריטניה מצפה משני הצדדים לעשות מאמצים להגיע לשלום". דובר המשרד ציין כי בשיחות טאבה, שנערכו בשבועות האחרונים, נעשתה התקדמות משמעותית וכי קווי הסדר הקבע ברורים. "כעת על יו"ר הרשות, יאסר ערפאת, ועל ראש הממשלה, שרון, להחליט אם ברצונם להגיע להסכם. אם לא, עליהם להחליט כיצד הם מתכוונים לחיות זה עם זה עד שיגיע הזמן להגיע להסכם", אמר הדובר.
הנשיא התורן של האיחוד האירופי, ראש ממשלת שבדיה, גורן פרסון, אמר אף הוא הבוקר כי הוא מקווה שראש הממשלה המיועד ימשיך את המשא ומתן עם הפלסטינים מהנקודה שבה הפסיקו ברק. "זוהי תקוותו של האיחוד האירופי - ששרון ישמור את תהליך השלום בחיים וימשיך את הדיאלוג לשלום, לשביעות רצונם של כל הצדדים הנוגעים בדבר", אמר.

איטליה: הקונצנזוס הרחב יקל על המו"מ

שר החוץ של איטליה, למברטו דיני אמר כי דווקא שרון עשוי לקדם את שיחות השלום. "לעתים, עלייתו לשלטון של שמרן בישראל אינה בהכרח סימן לסיבוך תהליך השלום", הסביר לעיתונאים בעת ביקור בניו זילנד. דיני הדגיש כי הקונצנזוס הרחב יותר, ממנו תהנה ממשלתו של שרון, עשוי דווקא להקל על המשא ומתן. "איטליה תנהל דו-שיח עם הממשלה החדשה, כפי שעשתה עם קודמתה", הוסיף.
ראש ממשלת אוסטרליה, ג'ון האוורד, אמר בראיון לרדיו כי הוא מברך את שרון על בחירתו וציין: "אהוד ברק הוא אדם אמיץ, שניסה לעשות רבות כדי להשיג שלום עם הפלסטינים, אשר לא השכילו לקבל את הצעותיו. אני חושב שכל ראש ממשלה בישראל צריך לפעול למען השגת שלום עם הפלסטינים".

דאגה בסקנדינביה

לעומת זאת, במדינות סקנדינביה הובע חשש מראש הממשלה החדש. שר החוץ הנורווגי, תורביורן יאגלאנד, אמר באחת מרשתות הטלוויזיה בארצו כי "יש סיבות לחשוש מהמצב במזרח התיכון אם שרון יישם את התוכניות עליהן הכריז במסע הבחירות שלו". "אם מאמינים למה שהוא אמר, אז זו מדיניות שנורווגיה אינה יכולה לתמוך בה", ציין השר.
נשיא המפלגה הסוציאליסטית בדנמרק, הולגר נילסן, אמר כי שרון הוא פושע מלחמה. "לשרון יש כל כך הרבה דם על הידיים", אמר לרשת הטלוויזיה הדנית, "והוא אחראי לטבח של אלפי פלסטינים במחנות הפליטים סברה ושתילה בלבנון בשנת 1982".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים