לפני שמטגנים: מהו השמן המועדף?
ובכן, המומחים (ואני מסכימה איתם) מציינים את שמן זרעי הענבים כשמן מועדף לטיגון בשל נקודת העישון הגבוהה יחסית שלו, טעמו הניטרלי והיעדר ריח הטיגון האופייני. למרות כל אלה, מחירו היקר של השמן הופך את הטיגון בו לבעייתי. אפשר בהחלט להשתמש בקנולה או בכל שמן צמחי עדין אחר.
המרכיבים
(2 מנות)
- 6-5 בצלים קלופים, פרוסים לטבעות בעובי 1 ס"מ
- 8-6 פרוסות גבינה צהובה, חתוכות לרצועות בעובי 3/4 ס"מ
לציפוי
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל
- שחור, טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 ביצה
- שמן לטיגון חצי עמוק
ההכנה
1. מפרידים את טבעות הבצל ומניחים בזוגות לפי הסדר הבא: טבעת 1 מונחת בתוך טבעת 3; טבעת 2 מונחת בתוך טבעת 4 וכו'. ברווח שבין כל זוג טבעות, משחילים רצועת גבינה צהובה (תמונה מימין), כך שמתקבלת טבעת עם שלוש שכבות. מאחסנים במקפיא כ־20 דקות (אפשר עד חודש).
2. הציפוי: שמים בקערה רחבה את פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים. טורפים בקערה נפרדת את הביצה.
3. הטיגון: מחממים את השמן בסיר רחב או במחבת. מוציאים את טבעות הבצל־גבינה מהמקפיא, טובלים כל טבעת בביצה ומעבירים לקערת פירורי הלחם, לציפוי מלא. מעבירים למחבת ומטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מיד, חם.
אפשר להכין מראש? אפשר להרכיב את טבעות הבצל־גבינה עד חודש מראש ולשמור במקפיא. כשרוצים, טובלים בבלילה ובציפוי (היישר מהמקפיא), מטגנים ומגישים.
אפשר להכין מראש? ניתן להרכיב את טבעות הבצל־גבינה עד חודש מראש ולשמור במקפיא. כשרוצים, טובלים בבלילה ובציפוי (היישר מהמקפיא), מטגנים ומגישים.
- עוד מתכוני מטוגנים מיוחדים לחנוכה במוסף "שף", המצורף חינם לגליון לאשה, השבוע בדוכנים