אפילו הדיאטנית מרשה:
מאפה מ-2 בצלים וכרשה

אם משתמשים במרכיבים נכונים אפשר להנות מפשטידה עשירה בטעמים ודלה בקלוריות, כי מי צריך בכלל גבינה צהובה וקמח לבן?

ליאורה חוברה

|

14.12.17 | 07:01

פשטידת בצלים עם מעט מאוד קמח (צילום: עודד חוברה)
פשטידת בצלים עם מעט מאוד קמח (צילום: עודד חוברה)
מי מרח על עצמו מיץ בצל ולמה - צפו וגלו

מרכיבים

תבנית פיירקס 25X35 ס"מ או תבנית עגולה

8 מנות / 120 קלוריות למנה

 

  • 1 כף שמן
  • 8-6 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
  • 3 כרשות (רק החלק הלבן), שטופות  ופרוסות לעיגולים דקים
  • 1 כפית עלי טימין טרי
  • 1 חבילת בצל ירוק, שטוף וקצוץ
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 4 ביצים
  • 150 מ"ל יוגורט טבעי 3%
  • 4 כפות קמח מלא תופח
  • מלח
  • 200 גרם גבינה צפתית 5%, פרוסה
  • שומשום שחור או מלא לקישוט לא חייבים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים ומאדים אותם כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הכרשות ואת הטימין, מערבבים ומאדים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הבצל הירוק ומאדים 3-2 דקות נוספות. מכבים ומצננים. אם ניגרים נוזלים, מסננים אותם.
  5. מערבבים יחד את הגבינה הלבנה, הביצים, היוגורט, הקמח והמלח. מוסיפים את תערובת הבצלים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית, משטחים, מסדרים מעל את פרוסות הצפתית ובוזקים את השומשום.
  7. אופים בתנור 45-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה והיא קפיצית למגע.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

מאפה דיאטטי טעים ופשוט להכנה נוסף של ליאורה חוברה

 

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג