הדרים נהדרים: עוגה בחושה עם תפוז, לימון, קלמנטינה ואשכולית

לא צריך להחליט איזה פרי הדר אתם אוהבים יותר, הכניסו את כולם לעוגה פשוטה אחת שתמלא את הבית בניחוח משכר של פרדס שלם

סיון ורקר-פלג

|

19.12.17 | 07:09

עוגה בחושה במעט עבודה ומרכיבים אבל עם המון טעם וריח (צילום: אבירם פלג)
עוגה בחושה במעט עבודה ומרכיבים אבל עם המון טעם וריח (צילום: אבירם פלג)
מה עושים עם קליפות תפוז? צפו וגלו

קטיף מזדמן בפרדס עשה לי חשק לעוגה במצב רוח חורפי. החלטתי שהפעם במקום עוגת לימון, תפוז או קלמנטינות אכין עוגה שמורכבת מכולם יחד בתוספת אשכולית אדומה ועסיסית. התוצאה לא אכזבה: קיבלתי פצצה של ריחות וטעמים שלא נראתה כמותה במטבח שלי.

 

מרכיבים 

תבנית אינגליש קייק

 

  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 3 כפות מים או חלב
  • מיץ וקליפה מגורדת של לימון אחד, תפוז אחד, 2 קלמנטינות ואשכולית אדומה אחת
  • 3 כפות סוכר (אפשר להוסיף יותר אם רוצים)
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח או קמח מלא עם 1/2 שקית אבקת אפייה

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
  2. טורפים את הביצים, מוסיפים את השמן ואת המים או החלב ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים את המיץ והקליפה המגוררת של פירות ההדר ואת הסוכר ומערבבים היטב עד להמסתו.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים. אם הבלילה דלילה מדי, מוסיפים קמח (כף בכל פעם) עד להיווצרות בלילה סמיכה ומעט גושית.
  5. אופים 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. אם רוצים, מפזרים על העוגה שהצטננה קליפה מגוררת של תפוז או קלמנטינה.

 

סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

לסיון יש מתכון לעוגה בחושה נוספת בניחוח חורפי

 

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: סיון ורקר-פלג)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: סיון ורקר-פלג)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג