שתף קטע נבחר

תואר שני בזוגיות: ללמוד את האהבה

לרצות זוגיות זה דבר אחד, להיות מוכנים לה זה דבר אחר. אמנם השניים כרוכים זה בזה, אין מימוש של מטרה ללא רצון, אבל אולי החשיבה האוטופית והרומנטית שלנו מרחיקה אותנו מהבדיקה המעשית של היכולות הזוגיות שלנו. האם כלל מדברים איתנו על "פיתוח יכולות זוגיות" בחברה עמוסת הדימויים הרומנטיים והפנטזיות?

קלפי הטארוט אולי מוכרים לנו בהקשר של חיזוי העתיד ושל מיסטיקה, אך למעשה הם "הפסיכולוגים" וה"קואצ'רים" של העת העתיקה. אלו מקורות ידע שנוגעים בארכיטיפים העמוקים שבנפשנו וטומנים בחובם עצות מעשיות לניהול חיי היום-יום. אם רק נקשיב לסיפור של הקלף, נגלה עולם שלם של הזדמנויות ודרכי פעולה.

 

הסיפור של קלף שני מטות

יאסון וגיזת הזהב הוא סיפור על נער, בן איכרים, המגלה כי הוא בן מלך (למי מאיתנו זה לא קרה, שגילינו שאנחנו נצר למשפחת מלוכה?), וכדי להחזיר לעצמו את הממלכה עובר מסעות רבים שבמהלכם הוא מגלה את הגבריות שלו ומוכיח את גבורתו. שזור בו סיפור אהבה טרגי המתחיל כאהבה עיוורת ובמהלכו מדיאה, אהובתו של יאסון, בוגדת באביה, במשפחתה ובממלכה שלה בשם האהבה, ולבסוף נוטשת אותם לטובת אהובה. אך בשלב זה של הסיפור - השלב של שני מטות - יאסון מגלה רק את הפוטנציאל הגלום בו, והוא מבין שעליו לעבור כברת דרך כדי להוכיח שהוא הפך מילד לגבר.

קלף שני המטות (צילום: ריידר וויט)
קלף שני המטות(צילום: ריידר וויט)

גם בזוגיות עלינו לעבור דרך כדי להוכיח בשלות, ולא תמיד להיות "בעל פוטנציאל" זה מספיק. חלקנו נזכרים במורה מכיתה ב' שאומרת: "יש לילד המון פוטנציאל". אבל מה עלינו לעשות כדי להבשיל ולהיות "ראויים לזוגיות"?

 

הסיפור המיתולוגי – להבין מי אני באמת

הסיפור של סדרת המטות מתחיל כשיאסון בן שנתיים. פליאס, דודו של יאסון, הורג את אביו ומשתלט על הממלכה. נאמני השלטון מצליחים להבריח

את יאסון ומוסרים אותו למשפחה מאמצת ענייה בממלכה רחוקה. יאסון גדל והופך לנער חסון ונאה. הוא אוהב את הוריו המאמצים, אבל בתוך תוכו הוא יודע שנועד ליותר. לאחר כמה שנים מגיע לביתו של יאסון שליח אשר מעניק לו הזמנה מיוחדת ללמוד אצל המורה הנודע, כירון, קנטאור, חצי אדם חצי סוס (בישראל מורים מסוג זה נדירים במקצת), ואליו מגיעים בני אלים ובני מלכים על נת לזכות בהשכלה.

 

רק כשהיה יאסון בן 17 חשפו נאמני השלטון את האמת: שעליו להחזיר את השלטון לידיו, לא רק משום שעליו לנקום את מות אביו, אלא גם כי לפי חוקי האולימפוס, דם האלים זורם במשפחת המלוכה, והממלכה חייבת לעבור מאב לבן. יאסון היה קל לשכנוע: הוא ארז מיד את חפציו, נפרד מהוריו המאמצים ויצא לזכות בממלכתו מחדש.

 

להבין שאנו ראויים לזוגיות ושהמעמד מחייב

לרצות זוגיות זה דבר אחד, להיות מוכנים לה זה דבר אחר. אמנם השניים כרוכים זה בזה, אין מימוש של מטרה ללא רצון, אבל אולי החשיבה האוטופית והרומנטית שלנו מרחיקה אותנו מהבדיקה המעשית של היכולות הזוגיות שלנו. האם כלל מדברים איתנו על "פיתוח יכולות זוגיות" בחברה עמוסת הדימויים הרומנטיים והפנטזיות?

 

הארכיטיפ הבסיסי של הקלף עוסק בלימודים, וכמו יאסון, אנו צריכים "ללמוד זוגיות" ולרכוש את הכלים הנכונים בטרם יצא לדרך. קיימים סוגים רבים של לימודים וסיבות רבות שבגללן אנו מוכנים להשקיע בלימודים זמן וכסף. בקלף זה השאיפה העמוקה ללמוד נובעת מן התחושה שעתיד מופלא ובלתי רגיל מצפה לנו, ושעלינו להרחיב את סל היכולות כדי להיחשף להזדמנויות הנכונות. לא פעם הקלף משקף את התחושה שעלינו לכבוש יעדים רחוקים, ואולי זוגיות איתנה לאורך זמן – היא אחד מהיעדים הללו.

בלי חשבונות, אלא עם התחשבות (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
בלי חשבונות, אלא עם התחשבות(צילום: Shutterstock)
 

תואר שני בזוגיות?

זה היה יכול להיות אידיאלי אם בת זוג פוטנציאלית הייתה יושבת עם גיליון נייר בידה ושואלת את המועמד לזוגיות: "טוב יוסי, אז ספר לי באיזו אוניברסיטה למדת זוגיות?" ויוסי היה עונה: "למדתי תואר ראשון בזוגיות בטכניון, וגם סיימתי תואר שני באוניברסיטת ת"א בהצטיינות, כך שיש לי גם הכשרה להיות הורה". אמנם הסיטואציה נשמעת לנו הזויה, אך יש רבים שסובלים מחוסר ב"השכלה זוגית" שבגללו הם אינם מסוגלים לממש את הפוטנציאל הזוגי שלהם וליהנות מזוגיות טובה.

 

אז נכון, תואר ראשון בנושא זוגיות לא נמצא בחוגי האוניברסיטה, אך אנו לא יכולים להאשים ללא הרף את הצד השני בכישלון מערכות היחסים שלנו. כנראה שזה הזמן לקחת אחריות וללכת לאימון אישי, לפסיכולוג, לטיפול רגשי או לכל יועץ או מטפל שיכול לעזור לנו להבין מדוע שוב ושוב אנו מכשילים את הזוגיות שלנו במו ידינו. אנו יכולים להירשם לקורס מודעות עצמית או לקורס בנושא זוגיות שיאפשרו לנו להבין את דפוסי המחשבה ואת החסמים המנטליים שלנו ולשחרר אותם. לחילופין, אנו יכולים ללמוד להיות נוכחים יותר בקשר הזוגי שלנו.

 

להיות או לא להיות, אין כאן שאלה.

קלף שני מטות מזכיר לנו שאם אנו חושבים שזוגיות משמעותה להעניק לבן הזוג נשיקה אחת לפני היציאה לעבודה ואחת נוספת בשובנו בחצות הליל – הרי שאנחנו טועים טעות מרה. הקלף קורא לנו "להיות שם" עם בן הזוג ועבורו: להגיע מוקדם הביתה, לצאת לבלות ביחד, לטייל, לנפוש פעם בכמה שבועות, לבקר את בני המשפחה של שני בני הזוג ולעשות כל דבר שדרוש כדי לחזק את הקשר הזוגי.

 

הופעת הקלף שני מטות בקריאה מראה שנושא השאלה הוא השיעור שעלינו לעבור, שיעור חיוני שטרם למדנו עד תום. עלינו להתבונן בעבר שלנו, לבחון את השגיאות שנעשו, לתקן אותן בהווה ולהתמודד בצורה ישירה עם נושא השאלה ללא הימנעות או בריחה.

 

המסר בקלף הוא להכיר בפוטנציאל שלנו ולהתחיל לממש את עצמנו דרך מסע של לימודים, הגשמה אישית וגילוי עצמי. אל לנו למהר. להיפך, זה הזמן ליהנות מהתהליך מתוך פתיחות וחדוות הלמידה.

צאו מהשגרה הזוגית (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
צאו מהשגרה הזוגית(צילום: Shutterstock)
 

מסר לשבוע

השבוע זה הזמן להשקיע בלמידה הזוגית: איזה מין בן זוג אני רוצה להיות? מה אני חייב לשפר בתפקוד הזוגי שלי? האם אני מבינה שזוגיות היא גם הנאה ומשחק וגם השקעה ויצירת שינויים? זה השבוע לשים לב לעצמנו, להתנהגות שלנו לכישורים הזוגיים האישיים. אולי אנחנו צריכים להיות סבלניים יותר בקשר, רגועים יותר, גמישים יותר? אולי אנחנו צריכים דווקא להציב יותר גבולות? מה השיעור הזוגי שלנו?

 

החודש זה הזמן להטמיע שינויים וגם "להיות שם" יותר. לא להזניח את הקשר ולדמיין שהוא יירקם מעצמו. פעילויות זוגיות חייבות להירשם ביומן ולהתבצע. לרווקים – צאו מאיזור הנוחות, הרחיבו אופקים, הירשמו לקרוסים חדשים ולפעילויות חברתיות חדשות. הרחבת האופקים תפגיש אתכם עם אנשים בעלי תחומי עניין דומים. שווה לצאת להרפתקה קטנה. 

 

הכותב שגיא מנדלבוים - מטפל בהומיאופתיה קלאסית, מחבר הספר "המדריך לקריאה בקלפי טארוט"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קלפים של אהבה
צילום: shutterstock
צילום: סיגלוב ואדים
שגיא מנדלבוים
צילום: סיגלוב ואדים
מומלצים