פסטרמה עוף ביתית בלי פספוסים ובלי בלגנים: יותר טעים וזול מלקנות

תיבול פשוט, השריה של לילה וצלייה קצרה – ויש לכם פסטרמה עסיסית וטבעית שאפשר להגיש חמה כמנה עיקרית או קרה בסנדוויץ'. בכל מקרה – היא תיחטף

דורית מנו - טל אור

|

07.01.18 | 11:47

יש גם גרסה חריפה. פסטרמה עוף ביתית (צילום: דורית מנו-טל אור)
יש גם גרסה חריפה. פסטרמה עוף ביתית (צילום: דורית מנו-טל אור)
לפני כמה שבועות פירסמתי מתכון לפסטרמה הודו, והופתעתי מאוד מכמות הכניסות והתגובות. לאחר הפרסום סיפר לי הגולש ברוך צאיג שהוא מכין פסטרמה מחזה עוף, והייתי חייבת לנסות גם.

 

המסקנה: ההכנה היא ממש קלי-קלות, והתוצאה אפילו יותר עסיסית וטעימה מפסטרמה הודו. הגשתי את פסטרמת העוף למשפחה ביום שישי בצהריים, כשהיא חמה מהתנור, וכמעט הכל חוסל מיד. המעט שנשאר נגמר בתחילת השבוע.

 

אתם יכולים לשחק עם התבלינים ולהכין איך שאתם אוהבים - אין פספוסים עם המתכון הזה. החצי השני שלי, למשל, הכין גרסה עם פלפל שאטה גרוס קצוץ ורוטב חריף מתוק, וכל מי שאוהבים חריף טרפו בהנאה.

 

>> לצפייה בסרטון של הכנת הפסטרמה

 

מרכיבים

  • 5 חזות עוף שלמים, נקיים משומן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס דבש
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כף חרדל
  • 1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט העוף.
  2. טובלים היטב כל חזה ברוטב ומניחים בתבנית. יוצקים על חזות העוף את הרוטב שנותר בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  4. הופכים את חזות העוף בתבנית ויוצקים עליהם מהרוטב.
  5. צולים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים 20-15 דקות נוספות, עד שהבשר שבמרכז הנתח מלבין (בודקים זאת בעזרת סכין).
  6. מגישים חם או קר – הפסטרמה תישמר עד שבוע במקרר.

 

_______________________________________________________

 

ויש גם שני מתכונים קלים לפסטרמה הודו ביתית - לחצו על התמונה

 

  (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (11 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג