כדורי בשר ליום קר: שלושה מתכונים לקציצות ברוטב שיעשו לכם חם בבטן

שימו על האש סיר גדול של אורז ותחליטו אילו קציצות ברוטב בא לכם לשים עליו: חריפות עם דבש וסרירצ'ה, אסייתיות בקארי צהוב ודלעת או מזרחיות בלימון וכורכום

בת-חן דיאמנט

|

14.01.18 | 13:46

קציצות עוף ואורז ברוטב קארי עם דלעת, שום וג’ינג’ר (צילום: בת חן דיאמנט)
קציצות עוף ואורז ברוטב קארי עם דלעת, שום וג’ינג’ר (צילום: בת חן דיאמנט)

קציצות עוף ואורז ברוטב קארי עם דלעת, שום וג’ינג’ר

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

לקציצות

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כוס אורז מבושל, קר
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת קארי
  • מלח, פלפל לבן גרוס
  • שמן לטיגון

 

לרוטב

  • כ-300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 כף ג’ינג’ר טרי קצוץ גס
  • 1 צ’ילי אדום, פרוס (ללא הגרעינים)
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן בקערה לעיסה אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים למגש מרופד במגבות נייר.
  2. הרוטב: מוסיפים לסיר שבו טיגנו את הקציצות את הדלעת, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי, ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את אבקת הקארי ומטגנים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את קרם הקוקוס, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות לרוטב. מכסים ומבשלים כחצי שעה.
  4. מעטרים בכוסברה קצוצה ובצ’ילי ומגישים עם אורז לבן.

 

 

קציצות עוף חריפות ברוטב דבש וסרירצ'ה

 

קציצות עוף חריפות ברוטב דבש וסרירצ'ה (צילום: בת חן דיאמנט)
    קציצות עוף חריפות ברוטב דבש וסרירצ'ה(צילום: בת חן דיאמנט)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    לקציצות

    • 500 גרם חזה עוף טחון
    • 1 כוס (כ-120 גרם) פירורי פנקו
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים חמים
    • 1 ביצה
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    לרוטב

    • 1/4 כוס (60 מ"ל) סרירצ'ה (רוטב צ'ילי תאילנדי - להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות למוצרים מהמזרח)
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
    • 2 כפות מיץ ליים או לימון
    • קורט מלח

     

    אופן ההכנה

    1. הקציצות: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים קצת יותר קטנים מפינג פונג. מניחים בתבנית במרווחים ואופים כ-14 דקות, עד שהקציצות מזהיבות.
    3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בסיר רחב ושטוח. מבשלים כ-2 דקות על האש הכי גבוהה, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש.
    4. מוסיפים את הקציצות לרוטב החם ומערבבים היטב. לפני ההגשה אפשר לעטר בשומשום קלוי ובבצל ירוק קצוץ.

     

     

    קציצות בקר עם שומר וסלרי ברוטב לימון וכורכום

     

    קציצות בקר עם שומר וסלרי ברוטב לימון וכורכום (צילום: בת חן דיאמנט)
      קציצות בקר עם שומר וסלרי ברוטב לימון וכורכום(צילום: בת חן דיאמנט)

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      לקציצות

      • 500 גרם בשר בקר טחון
      • 1/4 כוס אורז מבושל, קר
      • 1 כף כורכום
      • מלח, פלפל לבן גרוס
      • סולת או דורום לציפוי הקציצות
      • שמן לטיגון

       

      לרוטב

      • 4 שומרים, חתוכים גס
      • 1 חבילה גבעולי סלרי (ללא העלים), חתוכים גס
      • 1 כף כורכום
      • 1/2 1 כוסות (360 מ”ל) ציר עוף או מים
      • 2 כפות מיץ לימון
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן בקערה גדולה לעיסה אחידה. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים אותם בסולת (או בדורום), כך שיצופו היטב.
      2. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים למגש מרופד במגבות נייר.
      3. הרוטב: מוסיפים את השומר והסלרי לסיר שבו טיגנו את הקציצות ומשחימים במשך כ-5 דקות מכל הצדדים. מוסיפים את הכורכום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
      4. מוסיפים את ציר העוף (או המים), מיץ הלימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה, מוסיפים את הקציצות לרוטב, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
      5. מגישים עם אורז לבן.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם קציצות עוף ופטריות עם מרקם וטעם מופלאים - לחצו על התמונה

       

        (צילום: ילנה ויינברג)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר בשרי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג