קציצות עוף ואורז ברוטב קארי עם דלעת, שום וג’ינג’ר (צילום: בת חן דיאמנט)
קציצות עוף ואורז ברוטב קארי עם דלעת, שום וג’ינג’ר
מרכיבים
6-5 מנות
לקציצות
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 כוס אורז מבושל, קר
- 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת קארי
- מלח, פלפל לבן גרוס
- שמן לטיגון
לרוטב
- כ-300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1 כף ג’ינג’ר טרי קצוץ גס
- 1 צ’ילי אדום, פרוס (ללא הגרעינים)
- 1 כף אבקת קארי
- 1 פחית קרם קוקוס
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן בקערה לעיסה אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים למגש מרופד במגבות נייר.
- הרוטב: מוסיפים לסיר שבו טיגנו את הקציצות את הדלעת, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי, ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את אבקת הקארי ומטגנים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את קרם הקוקוס, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות לרוטב. מכסים ומבשלים כחצי שעה.
- מעטרים בכוסברה קצוצה ובצ’ילי ומגישים עם אורז לבן.
קציצות עוף חריפות ברוטב דבש וסרירצ'ה
מרכיבים
4-3 מנות
לקציצות
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 כוס (כ-120 גרם) פירורי פנקו
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים חמים
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 1/4 כוס (60 מ"ל) סרירצ'ה (רוטב צ'ילי תאילנדי - להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות למוצרים מהמזרח)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
- 2 כפות מיץ ליים או לימון
- קורט מלח
אופן ההכנה
- הקציצות: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים קצת יותר קטנים מפינג פונג. מניחים בתבנית במרווחים ואופים כ-14 דקות, עד שהקציצות מזהיבות.
- הרוטב: שמים את כל מרכיביו בסיר רחב ושטוח. מבשלים כ-2 דקות על האש הכי גבוהה, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב החם ומערבבים היטב. לפני ההגשה אפשר לעטר בשומשום קלוי ובבצל ירוק קצוץ.
קציצות בקר עם שומר וסלרי ברוטב לימון וכורכום
מרכיבים
4-3 מנות
לקציצות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/4 כוס אורז מבושל, קר
- 1 כף כורכום
- מלח, פלפל לבן גרוס
- סולת או דורום לציפוי הקציצות
- שמן לטיגון
לרוטב
- 4 שומרים, חתוכים גס
- 1 חבילה גבעולי סלרי (ללא העלים), חתוכים גס
- 1 כף כורכום
- 1/2 1 כוסות (360 מ”ל) ציר עוף או מים
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן בקערה גדולה לעיסה אחידה. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים אותם בסולת (או בדורום), כך שיצופו היטב.
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים למגש מרופד במגבות נייר.
- הרוטב: מוסיפים את השומר והסלרי לסיר שבו טיגנו את הקציצות ומשחימים במשך כ-5 דקות מכל הצדדים. מוסיפים את הכורכום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
- מוסיפים את ציר העוף (או המים), מיץ הלימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה, מוסיפים את הקציצות לרוטב, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
- מגישים עם אורז לבן.
- שפית בת-חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה
_______________________________________________________
ויש גם קציצות עוף ופטריות עם מרקם וטעם מופלאים - לחצו על התמונה