רקיק דקיק ליד התה - בִּישְׁקוֹטֵי: עוגיות איטלקיות בריאות יותר

העוגיות האלה נשמרות המון זמן הודות לאופן ההכנה שלהן, אבל זאת טריוויה מיותרת לגמרי כי אין מצב שתצליחו להחזיק את עצמכם מלכרסם 'עוד אחת אחרונה ודי'

סתוית קריספין-להב

|

25.01.18 | 08:33

עוגיות קנטוצ'יני - אתם מחליטים על ההרכב (צילום: סתוית קריספין להב)
עוגיות קנטוצ'יני - אתם מחליטים על ההרכב (צילום: סתוית קריספין להב)
אופים עוגת אגוזים, פורסים ואופים שוב כדי לקבל עוגיות (צילום: סתוית קריספין להב)
אופים עוגת אגוזים, פורסים ואופים שוב כדי לקבל עוגיות (צילום: סתוית קריספין להב)

את עוגיות הבישקוטי פגשתי לא מעט פעמים בבתי קפה ובמאפיות שונות. לא ממש אהבתי את מה שטעמתי, הן היו לרוב מתוקות מאוד, גדושות בתוספות שאיני אוהבת, כמו צימוקים או סוגי אגוזים. פחות אהבתי גם את השימוש בקמח הלבן, למרות שככה זה

במתכון הקלאסי, אבל אז נתקלתי במתכון משודרג למנה, באחת מתוכניות הבישול האירופיות.

 

אהבתי מאוד את המתכון הבסיסי אבל לא יכולתי לעצור את עצמי מ'לשחק' איתו. קודם כל החלפתי לקמח מלא, השתמשתי רק באגוזי לוז, הורדתי כמויות סוכר והחלפתי לסוכר קנים במקום. בקיצור הבראתי אותו מעט. המתכון הסופי מאוד מוצלח בעיני ואני מכינה אותו מעת לעת, בעיקר בחורף, כשצריך משהו לא שמן מדי לטבול בכוס תה חם.

 

מרכיבים

כ-20 עוגיות

 

  • 1/4 1 כוסות (160 גרם) קמח מלא או קמח כוסמין
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר קנים או סוכר דמררה
  • 3/4 כוס אגוזי לוז טבעיים
  • 3/4 כוס תוספת: פיסטוקים/ חמוציות/ צימוקים/ אגוזים אחרים שאוהבים (אני משתמשת רק באגוזי לוז. לאחר כמה ניסיונות הגענו למסקנה שכך הכי טעים לנו, לכן אני פשוט מכפילה את כמות הלוז לכוס וחצי)
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח גס (עדיף אטלנטי), שמוסיף פריכות, ניגודיות למתיקות ומדגיש טעמים
  • 3 ביצים בגודל M
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • מעט קינמון, אניס או ציפורן טחון - לא חייבים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה שמים את הקמח ואת הסוכר, אגוזי הלוז והתוספות שבחרתם, אבקת האפייה והמלח. מערבבים היטב (אפשר גם במיקסר).
  3. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך כדי ערבוב, עד להטמעה.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית ומעצבים אותה לצורת כיכר או רול. התערובת יוצאת מעט דביקה, אך חשוב שהכיכר תהיה יציבה ולא תיזל.
  6. אופים 20-15 דקות עד שהמאפה מזהיב מעט ומתייצב.
  7. מוציאים מן התנור ומניחים לצינון. משנים את הטמפרטורה של התנור ל-150 מעלות. 
  8. פורסים בעזרת סכין משוננת ובתנועה חלקה לפרוסות אלוכסוניות דקות.
  9. מסדרים את הפרוסות בתבנית בשכבה אחת ומחזירים לתנור ל 20-15 דקות, עד שהפרוסות משחימות ומתייבשות. הבישקוטי צריכים להיות פריכים - זוהי מהותם.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג