עונג צרוב: סלט כרובית ודלעת חרוכות עם עדשים ולימון כבוש

בדרך לקערה מעבירים את הירקות במחבת לוהטת – ומקבלים סלט חם עם טעמים מקורמלים שאי אפשר להפסיק לנשנש

טל סורסקי

|

04.02.18 | 21:40

סלט כרובית ודלעת חרוכות עם עדשים ולימון כבוש (צילום: טל סורסקי)
סלט כרובית ודלעת חרוכות עם עדשים ולימון כבוש (צילום: טל סורסקי)

סלט משביע ונפלא שהכוכבות שלו הן כרובית ודלעת שנצרבות במחבת לוהטת לפני שהן מצטרפות לעדשים שחורות וללימון כבוש. אין פה יותר מדי עבודה, אבל חשוב להקפיד על שני דברים:

 

  • שימוש במחבת (או סיר) כבדה שאפשר ממש להלהיט. אנחנו רוצים שהירקות ייצרבו היטב, כדי שהסוכרים שבהם יתקרמלו.
  • שימוש בירקות טריים מאוד - לא בכרובית שמחכה לכם במקרר כבר שבוע וחצי.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 250 גרם דלעת
  • 250 גרם כרובית (כרובית אחת קטנה)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 2 כפות ממרח לימון כבוש
  • 1 כפית צלפים
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים
  • אפשרות: 1/4 כוס גרגירי רימון
  • מלח

  

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים ומבשלים כ-20 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהן מתרככות, אבל לא מדי. מסננים מיד.
  2. בינתיים חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 1/2 ס"מ ואת הכרובית לפיסות קטנות.
  3. מלהיטים מחבת כבדה ומוסיפים 2 כפות שמן זית ואת קוביות הדלעת. מטגנים כמה דקות, עד שהן משחימות מכל הכיוונים ומתרככות, אבל לא יותר מדי.
  4. מוסיפים למחבת את זרעי השומר והכוסברה, מערבבים היטב ומעבירים לקערה.
  5. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ואת הכרובית וצורבים כמה דקות, עד שהיא נחרכת. מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים ומבשלים עד שהם מתאדים. מעבירים לקערה.
  6. מוסיפים לקערה את העדשים, הלימון הכבוש, הצלפים, הנענע, גרגירי הרימון ומעט מלח, ומערבבים.

 

  • עוד מתכונים מעולים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"

_______________________________________________________

 

ויש גם סלט כרובית צלויה עם אנטיפסטי ותפוחי אדמה ברוטב קרמי. לחצו על התמונה

 

  (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג