ד"ש טעים מהקיץ: שלושה סלטים קרירים ומרעננים לימי חורף חמים

גל החום של הימים האחרונים קצת הוציא לכם את החשק לתבשילים? בשביל זה אנחנו פה עם מנות קלילות מירקות – מסלט קינואה וכרוב עד לצזיקי צנונית

מערכת Xnet

|

11.02.18 | 13:21

סלט קינואה עם כרוב ונענע (צילום: אפיק גבאי)
סלט קינואה עם כרוב ונענע (צילום: אפיק גבאי)

סלט קינואה עם כרוב ונענע / אינס שילת ינאי

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כוס כרוב אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס חמוציות

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כף עלי טימין, ללא הגבעולים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הקינואה בסיר קטן ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה. מצננים.
  2. מעבירים את הקינואה לקערת הגשה, מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
  3. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים לקערת הסלט. מערבבים ומגישים.

 

  • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

 

צנוניקי – צזיקי עם צנוניות / מירב גביש

 

צנוניקי – צזיקי עם צנוניות (צילום: מירב גביש)
    צנוניקי – צזיקי עם צנוניות(צילום: מירב גביש)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 500 מ"ל יוגורט עזים או כבשים
    • כ-16 צנוניות קטנות
    • 1 שן שום, כתושה
    • 2 כפות שמן זית
    • 1/2 כפית מלח
    • חופן עלי נענע, קצוצים
    • תוספות אפשריות: 2 כפות שמנת חמוצה, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן ההכנה

    1. פורסים דק שתיים מהצנוניות ושומרים בצד. מגררים את שאר הצנוניות בפומפייה גסה ושמים בקערת הגשה.
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים (שומרים בצד קצת נענע) ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לרבע שעה לפחות (ועד יום).
    3. ההגשה: מקשטים את הצנוניקי בפרוסות הצנונית ובנענע הקצוצה ששמרנו בצד (אפשר גם במעט אגוזי מלך קצוצים). אוכלים כמרק קר או מגישים כמטבל עם פרוסות לחם עבות.

     

    • עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

     

     

    סלט כרובית בעגבניות וכוסברה / מירי צדוק

     

    סלט כרובית בעגבניות וכוסברה (צילום: מירי צדוק)
      סלט כרובית בעגבניות וכוסברה(צילום: מירי צדוק)

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      • 1 כרובית
      • 1 כף חומץ
      • 2 כפות שמן זית
      • 4-3 שיני שום קצוצות
      • 1 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
      • חופן עלי כוסברה
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מנקים את הכרובית: מפרקים אותה לפרחים בינוניים ומשרים 10 דקות במים עם כף חומץ. מסננים ושוטפים.
      2. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים 15 דקות.
      3. מוסיפים את הכרובית, הכוסברה, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית מתרככת - אבל לא יותר מדי.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם סלט גזר עם רוטב מגניב שעדיין לא הכנתם. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

       

        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד