עוגת מייפל ושוקולד לבן (צילום: אבירם פלג)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק / כ-10 מנות
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 גביע יוגורט 3% שומן
- 1/3 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- כ-1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- טורפים את הביצים לבלילה אחידה, מוסיפים את השמן, היוגורט, הסוכר והשוקולד הלבן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקורנפלור ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד לאיחוד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכזה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה מיד את סירופ המייפל בנדיבות.
אם רוצים עוגת פרווה, אפשר להוריד את היוגורט ולהמירו במעט מים פושרים/מיץ תפוזים או שמנת צמחית.
סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה