העוגה הטובה: עוגת מייפל ושוקולד לבן נטולת חמץ

רוצים להתפנק גם בחול המועד? הכינו לכם חיש מהר עוגה רכה וטעימה שתהיה בת לוויה מושלמת לקפה חם של בוקר חופשי, בלי כלים מיותרים או מרכיבים מיוחדים

סיון ורקר-פלג

|

02.04.18 | 22:46

עוגת מייפל ושוקולד לבן (צילום: אבירם פלג)
עוגת מייפל ושוקולד לבן (צילום: אבירם פלג)

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק / כ-10 מנות

 

  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 גביע יוגורט 3% שומן
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • כ-1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. טורפים את הביצים לבלילה אחידה, מוסיפים את השמן, היוגורט, הסוכר והשוקולד הלבן ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקורנפלור ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד לאיחוד.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכזה.
  5. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה מיד את סירופ המייפל בנדיבות.

אם רוצים עוגת פרווה, אפשר להוריד את היוגורט ולהמירו במעט מים פושרים/מיץ תפוזים או שמנת צמחית.

 

סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג