תכינו היום - תחגגו מחר: צלי בקר בבישול ארוך עם ירקות שורש ויין

תבשיל קדרה מנתח בקר רזה הוא דרך מצוינת לקבל חלבון, ויטמינים ומינרלים, עם כמות שומן סבירה לגמרי. הוסיפו לזה מגוון ירקות שורש ותקבלו מנה בריאה ועשירה בטעמים

ליאורה חוברה

|

28.03.18 | 22:50

צלי בקר ביין וירקות שורש (צילום: עודד חוברה)
צלי בקר ביין וירקות שורש (צילום: עודד חוברה)

מרכיבים

5 מנות / 250 קלוריות למנה

 

  • 1 כף שמן
  • 1 ק"ג בשר צלי כתף, חתוך לקוביות (מבקשים מהקצב לבחור נתח רזה)  
  • 1 בצל בינוני, קלוף ופרוס
  • 2 גזרים פרוסים לעיגולים
  • 1 שורש פטרוזיליה, חתוך גס
  • 1 לפת, חתוכה לקוביות
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות
  • 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
  • 2 כוסות ארטישוק ירושלמי, נקי ופרוס (אפשר גם קפוא)
  • 2 עגבניות, פרוסות לקוביות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניות שטופות וחצוית
  • שיניים מראש שום שלם, קלופות
  • 2 עגבניות, פרוסות לקוביות
  • 1 כוס יים אדום יבש
  • 3 כפות דבש או סילאן
  • כף פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 עלי דפנה
  • 8 גרגרי פלפל אנגלי
  • מלח

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול וסוגרים בו את קוביות הבשר מכל הצדדים. מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים בצד.
  2. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים אותו כמה דקות עד להזהבה.
  3. מוסיפים את יתר הירקות (למעט העגבניות) והשום, מערבבים ומאדים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את יתר החומרים, למעט המלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים (משאירים פתח קטן ליציאת אדים) ומורידים את האש למינימום. מבשלים שעתיים וחצי-שלוש שעות עד שהבשר רך. אם במהלך הבישול חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.
  6. כרבע שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את המלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מגישים חם עם אורז או פירה.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

---------------------------------

 

מעדיפים עוף על בקר? קבלו מתכון לקדרת חזה עוף

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג