שתף קטע נבחר

הליכוד והעבודה הסכימו: החלטות האו"ם בסיס למו"מ בגולן

התקדמות בדרך לאחדות: צוותי המו"מ גיבשו נוסחה באשר לרוב הנושאים המדיניים, שכוללת הסכמה בלתי רשמית של שרון לפשרה עתידית ברמה

התקדמות בדרך לממשלת אחדות: השר חיים רמון ומזכיר הממשלה הבא, גדעון סער, ניסחו ביניהם את ההבנות המדיניות שהושגו בין צוותי המו"מ של העבודה והליכוד.
הצוותים הסכימו כי ההסדר עם הפלסטינים ייערך בשורת הסכמי ביניים ארוכי טווח, בניגוד למדיניות ברק עד כה, שחתר להסכם קבע עם הפלסטינים.
בנוסף, הוסכם כי לא יוקמו התנחלויות חדשות, אך לא יימנע פיתוחן של התנחלויות קיימות. השרה דליה איציק טוענת בהקשר לסעיף זה כי יש לשנותו, מכיוון ש"הסעיף הזה יוביל להתלקחות".
ההסכמים הבינלאומיים שהושגו בתקופת שלטונו של ברק יכובדו, אך לא הבנות קלינטון וטאבה. צוות העבודה הביא את הפרטים בפני ברק, וזה אישר את ההסכמות. גם שרון אישר את ההבנות.
כן נקבע החלטות האו"ם 242 ו-338 יעמדו בבסיס כל הסדר מדיני, כולל עם סוריה ולבנון. הסעיפים הללו כוללים את הנוסחה "שטחים תמורת שלום".
הסעיפים בעניין ירושלים, הר הבית וזכות השיבה טרם סוכמו סופית.


מי יהיו השרים בעבודה?

סוגיית התיקים בעבודה עדיין לא פתורה, לאחר שברק אמר כי הוא זה שיקבע מי יהיו השרים ופרס התנגד לכך. היום אמר מזכ"ל העבודה, רענן כהן, כי "ראש הממשלה הנוכחי יחליט, אבל זה יהיה קצת מסובך". מרכז מפלגת העבודה שהיה אמור להתכנס ביום חמישי ולקבוע האם להצטרף לממשלת שרון, יכונס רק בשבוע הבא ובעבודה מקווים שהעניינים התבהרו עד אז.
השרה דליה איציק אומרת כי היא תומכת בעריכת פריימריז בעוד 8-9 חודשים. "נחכה עד שיהיו מתמודדים נוספים, כמו חיים רמון למשל", אומרת איציק שחברה במהלך הזה לשר בנימין בן אליעזר שהכריז היום על התמודדותו על ראשות המפלגה ולחיים רמון בציר שמתגבש נגד מועמדותו של אברום בורג.
בורג הגיב על היוזמה לדחיית הבחירות הפנימיות: "אלה צעדים שמנסים להכשיל אותי אבל אני מאמין שהמרכז יחליט שבעוד ארבעה חודשים יהיו פריימריס וגם אם יהיו בעוד שמונה - אני אנצח".

בן עמי נשאר בחוץ

השר שלמה בן עמי אמר היום כי אין בכוונתו להצטרף לממשלת אחדות לאומית "בכל תפקיד שהוא". "אני מכבד את כמיהת הציבור לממשלת אחדות, אך יחד עם זאת ברור לי שהדרך שהייתי בין מוביליה לא זכתה לאמון הציבור", אמר בן עמי והדגיש, "מי שלא זכה לאמון העם חייב בחשבון נפש והאופוזיציה היא המקום הנכון לעשות זאת".
לדברי בן עמי הוא מעוניין לפעול לשיקום השמאל הישראלי הן התחום המדיני והן בתחום החברתי - כלכלי. "ישראל זקוקה להערכויות פוליטיות-חברתיות חדשות ולא לכיסאות מוסיקליים מיניסטריאליים".

קצב לוחץ

נשיא המדינה, משה קצב, וראש הממשלה הנבחר, אריאל שרון, נפגשו אחר הצהריים במשכן הנשיא בירושלים. השניים הדגישו ביציאה את חשיבות ממשלת האחדות, והנשיא קצב קרא לראש הממשלה, אהוד ברק, "לעשות על מאמץ כדי להקים ממשלת אחדות לאומית". שרון אמר כי הוא רואה בממשלת האחדות עניין ראשון במעלה.



לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גלי תיבון
משועשעים בליכוד. אולמרט ושני
צילום גלי תיבון
צילום גלי תיבון
רוצה תשובות מדיניות. פינס
צילום גלי תיבון
מומלצים