הלהיט של פסח במטבח שלכם:
פיצה מהירה על בסיס מצה בריי

מפגישים במנה אחת שניים מהדברים שילדים הכי אוהבים – פיצה ומצה בריי – ומקבלים להיט שתכינו שוב ושוב. ועוד לא דיברנו על כמה שזה פשוט!

אפרת סיאצ'יפורסם: 01.04.18 09:44
פיצה מצה בריי (צילום: אפרת סיאצ'י)
פיצה מצה בריי (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

פיצה מצה בריי בקוטר כ-25 ס"מ

 

  • 4 מצות
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים רותחים
  • 3 ביצים
  • מלח
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 3 כפות מלאות עגבניות מרוסקות
  • 1 כף מלאה רסק עגבניות
  • 1 שן שום כתושה
  • חופן גבינה צהובה מגורדת
  • תוספות: זיתים פרוסים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, אורגנו מיובש

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מפוררים את המצות לפירורים קטנים ומניחים בקערה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שהם נספגים במצות. מוסיפים את הביצים ומעט מלח ומערבבים.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת בקוטר כ-28 ס"מ ויוצקים את תערובת המצות. משטחים באופן אחיד (מקפידים שלא יהיו "חורים"), מכסים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-3 דקות. הופכים בזהירות, מכסים בחזרה ומטגנים 3 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב.
  4. מסירים מהאש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  5. מערבבים בקערית לרוטב אחיד את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, השום ומעט מלח. מורחים את הרוטב על המצה בריי ומפזרים את הגבינה והתוספות.
  6. אופים 15-10 דקות, עד שהגבינה נמסה.

 

_________________________________________________________________________

 

ויש עוד ארבעה מתכונים מגניבים עם מצות, מפשטידה ועד גרנולה (!) - לחצו על התמונה

 

  (צילום: אסנת לסטר)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...