סיבה לריבה: מכינים מרקחות לכבוד המימונה, ונהנים מהן גם הרבה אחרי

המנהג להגיש במימונה ריבות הוא הזדמנות מצוינת לרקוח אותן בבית, ממרכיבים טריים שתבחרו במו ידיכם. אז על מה תלכו, תותים או תפוחים ואגסים עם קינמון?

ריבת תפוחים, אגסים וקינמון (צילום: שחר פליישמן, סגנון: דריה קרגולה)
ריבת תפוחים, אגסים וקינמון (צילום: שחר פליישמן, סגנון: דריה קרגולה)

ריבת תפוחים, אגסים וקינמון

 

מרכיבים

צנצנת בנפח 1 ליטר

 

  • ‭1/2‬ כוס ‭ 120)‬ מ"ל) מים רותחים
  • ‭ 3 3/4‬ כוסות ‭ 750)‬ גרם) סוכר
  • 8-6 (כ-700 גרם) תפוחים מסוג גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 6-5 (כ-500 גרם) אגסים בשלים בקליפתם, נקיים מליבות וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 מקלות קינמון
  • מיץ מ‭1/2-‬ לימון גדול

 

אופן ההכנה
  1. יוצקים את המים לסיר רחב בעל תחתית עבה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהוא נמס. מבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית ברתיחה עדינה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהנוזל מסמיך וכמעט נוצר קרמל.
  2. מוסיפים את קוביות התפוחים והאגסים, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהפירות משתלבים בנוזל ומצופים בו. מוסיפים את מקלות הקינמון. מערבבים וממשיכים לבשל בבעבוע עדין, ללא מכסה, כשעה ועשרים דקות. מערבבים מדי פעם בתנועות רחבות מצדי הסיר אל מרכזו ומתחתיתו כלפי מעלה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון (אל תחששו לתת לחרצנים ליפול לסיר, הפקטין שבהם תורם להסמכת הריבה וקל להוציא אותם בסיום הבישול‭,(‬ מערבבים וממשיכים לבשל עד שחתיכות הפרי שקופות ורכות מאוד והריבה מסמיכה. מסירים מהכיריים ומניחים לכמה דקות.
  4. מוציאים מריבת התפוחים את מקלות הקינמון (ואת גרעיני הלימון, אם יש), מעבירים לצנצנת נקייה ומניחים לצינון. סוגרים היטב.

 

איך שומרים?
  • בקיץ במקרר ובחורף בטמפרטורת החדר. הריבה תישמר כחודש, בתנאי שלא מכניסים אליה סכין או כפית שאינם נקיים.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

ריבת תותים

שימו לב: מתחילים בהכנה יום קודם להגשה.

 

ריבת תותים (צילום: שחר פליישמן, סגנון: דריה קרגולה)
    ריבת תותים(צילום: שחר פליישמן, סגנון: דריה קרגולה)

     

    מרכיבים

    צנצנת בנפח 1 ליטר

     

    • ‭3 3/4‬ כוסות ‭ 750)‬ גרם) סוכר
    • 1 ק"ג תותים, שטופים וללא העוקצים
    • 1 תפוח גדול מסוג גרני סמית, קלוף וחתוך לרבעים
    • מיץ מ-1 לימון גדול

     

    אופן ההכנה
    1. מפזרים בסיר רחב בעל תחתית עבה מעט מהסוכר, עד כיסוי התחתית. מניחים מעל את התותים ואת התפוח. מפזרים מעל הפירות את שארית הסוכר ומכסים במכסה. מניחים ללילה (בחורף אפשר להשאיר את הסיר מחוץ למקרר).
    2. מסירים את המכסה, מערבבים קלות בכף עץ ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה כ-10 דקות, עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה, בבעבוע עדין. מדי פעם בוחשים בכף עץ ומסירים בעדינות, בעזרת כף רגילה, את הקצף שנוצר על פני הריבה.
    3. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון (אל תחששו לתת לחרצנים ליפול לסיר, הם תורמים לתהליך ההסמכה של הריבה וקל להוציא אותם בסיום הבישול‭.(‬ מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות, עד שהתפוחים רכים מאוד. מסירים את הקצף שנוצר ומכבים את הלהבה.
    4. מוציאים מהסיר את חתיכות התפוח (ואת חרצני הלימון, אם יש) ומשליכים. מערבבים קצת את הריבה שנוצרה, ומניחים לה להצטנן כמה דקות בתוך הסיר. מעבירים את ריבת התותים לצנצנת נקייה ומניחים לצינון מלא. סוגרים היטב את הצנצנת.

     

    איך שומרים?
    • כמו את ריבת התפוחים (ראו למעלה).

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (8 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג