חומוס עם שווארמת הודו (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
חומוס עם שווארמת הודו
מרכיבים
4 מנות
לחומוס
- 3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים, עם נוזלי הבישול
- 1 כפית מלח
- 1 כוס טחינה גולמית
- מיץ מלימון אחד
לשווארמה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות
- 300 גרם שווארמת הודו, קצוצה
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לבן
- פטרוזיליה טרייה קצוצה (לקישוט)
אופן הכנה
- החומוס: טוחנים את החומוס המוכן במעבד מזון יחד עם המלח, עד שמתקבלת תערובת חלקה יחסית. מוסיפים את הטחינה ואת מיץ הלימון וטוחנים שוב למרקם שאוהבים. אם התערובת יוצאת יבשה מדי, אפשר להוסיף מנוזלי הבישול.
- השווארמה: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ואת השום ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את השווארמה, מערבבים ומטגנים עד שרובה מוכנה וצבעה הופך לאטום.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומטגנים עד שהבשר מוכן לגמרי.
- מחלקים את החומוס למנות, מניחים מעליו את השווארמה, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.