שיפודים ונשיקות לקינוח: שלושה מתכוני פרווה לסיום מתוק של פיקניק

שיפודי מרשמלו ביתי בטעם קפה וקקאו או שיפודי עוגת בננה טבעונית וגם סנדביץ' מרנג ללא ביצים ממולא בריבת תות - לקינוחים האלה חייבים להשאיר מקום

הודליה כצמן

|

20.04.18 | 07:32

קוביות עוגת בננה טבעונית משופדת עם פרי טרי (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
קוביות עוגת בננה טבעונית משופדת עם פרי טרי (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

מרשמלו ביתי בטעם קפה וקקאו

 

מרכיבים

*במתכון הזה משתמשים במדחום המיוחד למזון

 

  • 3 שקיות ג׳לטין טהור
  • 1/2 כוס מים קרים מאוד
  • 1 כוס סוכר קוקוס
  • 3/4 כוס סירופ אגבה
  • 2 כפיות אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת קפה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

 

  • 1/8 כוס סוכר קנים אורגני (לקישוט)

 

אופן הכנה

  1. שמים את הג'לטין בקערת מיקסר, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומניחים לעמוד עד הג'לטין סופר את המים. 
  2. מערבבים בסיר קטן את יתר החומרים למעט הווניל, מוסיפים 1/2 כוס מים פושרים ומחממים על אש בינונית-נמוכה, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה ל-120 מעלות.
  3. יוצקים את תערובת הסוכר הרותחת לתוך קערת המערבל עם הג'לטין, מאחדים בין שתיהן תוך כדי ערבוב במהירות בינונית.
  4. מגבירים את המהירות למהירות הכי גבוהה ומקציפים את התערובת במשך 10-8 דקות.
  5. מוסיפים את הווניל ומקציפים דקה נוספת.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית ומניחים לה לעמוד 24 שעות בחוץ, עד שהתערובת מתקשה, אלא אם זה יום חם ולח אז עדיף לשמור במקרר.
  7. מוציאים את המרשמלו מהתבנית ופורסים אותו לקוביות בגודל הרצוי.
  8. טוחנים את סוכר הקנים במטחנת תבלינים, עד שמתקבלת אבקה.
  9. בוזקים את האבקה שנוצרה על המרשמלו ומערבבים עד לציפוי המרשמשלו. שומרים בקופסת ואקום, מחוץ למקרר.

 

שיפודי מרשמלו על האש (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    שיפודי מרשמלו על האש(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

     

    שיפודי עוגת בננה טבעונית

     

    מרכיבים

    תבנית 16 ס"מ

     

    • 3 בננות גדולות, מעוכות
    • 1/4 כוס שמן זרעי ענבים או כל שמן אחר שמעדיפים
    • 1/2 כוס סירופ קוקוס אורגני, או סירופ מייפל או אגבה
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 3/4 כוס קרם קוקוס 17% שומן
    • 1/2 1 כוסות קמח כוסמין לבן
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1/2 כפית קינמון טחון

     

    • חתיכות בננה, מלון, תותים, פירות יבשים (לקישוט)
    • שיפודים

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה.
    2. מערבבים את הבננות, השמן, הסירופ, הווניל וקרם הקוקוס לתערובת אחידה.
    3. בקערה אחרת, מנפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים.
    4. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, מערבבים עד לאיחוד ויוצקים לתבנית.
    5. אופים בתנור כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם פירורים.

     6. מניחים לעוגה להתקרר, פורסים אותה לקוביות ומשפדים את קוביות העוגה תוך שילוב פירות טריים.

     

    שיפודי עוגת בננה טבעונית (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
      שיפודי עוגת בננה טבעונית(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

       

       

      נשיקות מרנג טבעוניות

       

      מרכיבים

       

      • 200 גר׳ סוכר קנים אורגני
      • 125 מ״ל מי חומוס (מקופסת שימורים)
      • 1/8 כוס סוכר קנים אורגני (לא טחון)
      • 2 כפיות תמצית וניל
      • 4 כפות קורנפלור או קרם טרטר
      • 1/2 1 כפות מיץ לימון
      • 45 גר׳ שוקולד מריר, קצוץ דק
      • צבע מאכל טבעי (סלק / פטל - לפי טעמכם)

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-75 מעלות, במצב טורבו עם חום עליון ותחתון. מרפדים תבניות בנייר אפייה.
      2. טוחנים את הסוכר במטחנת תבלינים, עד לקבלת אבקה.
      3. יוצקים את מי החומוס לקערת המערבל, מוסיפים את אבקת הסוכר שהכנו ואת סוכר הקנים הלא טחון ומפעילים את המיקסר על מהירות הכי גבוהה למשך 15 דקות, עד שמתקבל קצף לבן, תפוח ויציב. מעבירים אצבע בתוך הקצף, אם הוא חוזר לעצמו, ממשיכים להקציף.
      4. מוסיפים את תמצית הווניל, הקורנפלור, מיץ הלימון, השוקולד וצבע המאכל ומקציפים 2-1 דקות, עד לאיחוד.
      5. ממלאים שק זילוף בתערובת ומזלפים עיגולים על נייר האפייה. יש להשאיר רווח של 1 ס"מ לפחות בין הנשיקות.
      6. כשמסיימים לזלף תבנית אחת, מכניסים אותה לתנור ואופים כשעתיים. את שאר התערובת שומרים במקרר עד שהתבנית הראשונה יוצאת ממנו, אין להכניס שתי תבניות בו זמנית לתנור.
      7. לפני שמכינים את התבנית הנוספת, מקציפים את התערובת כמה דקות. וחוזרים על התהליך של הזילוף והאפייה.
      8. מניחים לנשיקות להתקרר ומכינים סנדביץ' עם ריבת תות (המתכון בהמשך).

       

      • אפשר לשמור את הנשיקות, ללא מילוי במקפיא.

       

      נשיקות מרנג טבעוניות עם ריבת תות (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
        נשיקות מרנג טבעוניות עם ריבת תות(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

         

         

        ריבת תות

         

        מרכיבים

         

        • 900 גרם תותים טריים, פרוסים
        • 2 כפות מים
        • 1/2 כוס סירופ אגבה או לתת אורז
        • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
        • 1 כפית מיץ לימון טרי 

         

        • 1/2 כוס תותים טריים פרוסים לחתיכות קטנות

         

        אופן הכנה

        1. שמים את התותים בסיר, מוסיפים את המים, את הסירופ ואת קליפת הלימון. מבשלים על אש בינונית כמה דקות עד לרתיחה.
        2. ממנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות נוספות, עד לריכוך מלא של התותים.
        3. מוסיפים את מיץ הלימון ו-1/2 כוס תותים נוספת ומבשלים 20-10 דקות, עד להסמכה. אם רוצים לבדוק, מקפיאים צלחת במקפיא, יוצקים עליה מעט מהריבה ומעבירים אצבע במרכז, אם השביל נשמר, הריבה מוכנה.
        4. מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ושומרים במקרר.

         

        הודליה כצמן היא בעלת בלוג לאפייה בריאה בו תוכלו למצוא עוד מלא רעיונות למנות טעימות

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג