בחג הזה תשאירו את הלבן לבגדים: עוגת מוס שוקולד ללא מוצרי חלב

קינוח ידידותי לכולם: גם לשומרי כשרות לאחר ארוחה בשרית, גם לרגישים לביצים או ללקטוז, גם לסופרי אחוזי שומן או סוכר וגם לאלה שמעדיפים שוקולד אפילו בשבועות

הודליה כצמן

|

11.05.18 | 07:59

פאי מוס שוקולד טבעוני לשבועות (צילום: הודליה כצמן)
פאי מוס שוקולד טבעוני לשבועות (צילום: הודליה כצמן)

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 16 ס״מ

 

לתחתית‭

  • 10 עוגיות‭ ‬טבעוניות 
  • 3 כפות שמן קוקוס נוזלי
  • 1 ‬כף‭ ‬סירופ‭ ‬אגבה

 

למוס‭

  • 1 חבילה (350 גרם) של טופו מוצק FIRM, מסוננת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף סירופ אגבה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית קפה נמס או אבקת אספרסו טחון

 

פירות יער, פירורי שוקולד, קוקוס טחון (לקישוט - לא חייבים)

 

אופן‭ ‬הכנה‭

  1. התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת פירורים.מוסיפים את שמן הקוקוס והאגבה ומערבבים היטב.
  2. מהדקים את תערובת העוגיות לתחתית התבנית, בשכבה אחידה והדוקה. מכניסים למקרר.
  3. המוס: טוחנים את הטופו בבלנדר יחד עם תמצית הווניל והאגבה.
  4. ממיסים את השוקולד (באמבט מרים או במיקרוגל), יחד עם אבקת הקקאו והקפה ומערבבים לתערובת חלקה.
  5. מעבירים את תערובת השוקולד לבלנדר ומפעילים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  6. יוצקים את הבלילה על התחתית, משטחים ומקררים לפחות 4-3 שעות עד להגשה. לחלופין, אפשר גם להקפיא את העוגה למשך שעה, כדי לזרז את התהליך. אז העוגה יוצאת במרקם גלידה.

 

מנות נוספות לחג השבועות תוכלו למצוא בחוברת המתכונים של הודליה או בבלוג המקסים שלה לאפייה בריאה יותר

 

_______________________________________________________

 

 ארבעה קינוחי גבינה קלים לשבועות, תוכלו למצוא כאן:

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג